e martë 22 qershor 2021
e martë 22 qershor 2021

 

Qyteti i Vatikanit më 7 qershor të vitit 1929, bëhet shtet sovran. Territori i tij përbëhet nga një enklavë brenda qytetit të Romës.

 

Vatikani ka një sipërfaqe prej rreth 44 hektarësh, dhe një popullsi prej rreth 840 banorësh.

 

Kjo e bën Vatikanin shtetin më të vogël (për nga territori dhe popullsia) i njohur ndërkombëtarisht si i pavarur.

 

Më shumë

Kremtohet sot, 120 vjetori i kalimit nga jeta i poetit Naim Frashëri, bilbili i bektashizmit, (1900-2020)

Ditën e sotme, 20 tetor 2020, me rastin e 120 vjetorit të kalimit nga jeta e Naim Frashërit, Kryegjyshata Botërore Bektashiane, nën kujdesin e Kryegjyshit Botëror, Shenjtërisë së Tij, Haxhi Dede Edmond Brahimaj dhe Muzeu Historik Kombëtar, organizuan veprimtari përkujtimore, në kuadër të “Vitit të Naimit”.     Veprimtaritë u zhvilluan fillimisht në Muzeun […]

288 vite nga themelimi i Kolegjit Arbëresh të Shën Benedetto Ulanos

Më 5 tetor 1732, në Kozencë të Kalabrisë, me kujdesin dhe ndihmën e drejtpërdrejtë të Papës Klementi XII, u themelua Kolegji i Shën Benediktit Ulanos, që më vonë u transferua në Shën Mitër Korone dhe u quajt Kolegji i Shën Adrianit.   Kjo datë është me rëndësi të veçantë në historinë e shqiptarëve e […]

“Fratelli tutti”, enciklika shoqërore e Papa Françeskut. COVID-19 vërtetoi që kapitalizmi nuk funksionon

Papa Françesku tha se pandemia e coronavirusit vërtetoi se “teoritë magjike” të kapitalizmit kanë dështuar dhe se bota ka nevojë për një ideologji të re politike që promovon dialogun, solidaritetin dhe që refuzon luftën në çfarë do lloj kushtesh. Papa prezantoi vizionin e tij për botën pas pandemisë duke mbledhur elementet kryesorë të leksioneve […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara