e diel 24 tetor 2021
e diel 24 tetor 2021

 

Në 30 Prill të vitit 1808 u prodhua makina e parë e shkrimit nga italiani Pellegrino Turri.

Dy vjet më parë, 1806, ai kishte shpikur edhe letrën e karbonit.

Makina e shkrimit filloi të prodhohej komercialisht vetëm pas vitit 1870, ndërsa modeli i tastierës që përdoret sot, u projektua nga Christopher Sholes në vitin 1874.

Kjo është makinë shkrimi Olivetti M40, prodhuar në vitet 1938-1946 dhe ruhet ndër objektet muzeale në Arkivin Qëndror Shtetëror.

 

Më shumë

Ndotja nga hidrokarburet mban peng Gjanicën dhe rilindjen urbane në Fier

Qeveria shqiptare shpenzoi miliona euro për rehabilitimin urban të qytetit të Fierit, pa zgjidhur ndotjen e vazhdueshme të Gjanicës nga kompanitë e naftës, që i derdhin mbetjet e tyre në lumë.   Gjatë viteve të fundit, qeveria investoi miliona euro në rehabilitimin urban të Fierit. U prishën ndërtimet pa leje, u rehabilituan brigjet […]

Rritja e çmimeve, të moshuarit në Korçë me sytë nga fëmijët për të përballuar jetesën

Me afrimin e sezonit të dimrit, qytetarët në Korçë shprehen të revoltuar pas lajmit për rritjen e çmimit të energjisë elektrike. Shtresa me e prekur është ajo e pensionisteve. Sipas tyre, jetesa është bërë e papërballueshme, pas rritjes edhe të çmimit të bukës, gazit, druve për ngrohje dhe çmimeve të shportës.   Teksa […]

Shkodër, protestë kundër rritjes së çmimeve

Rritja javët e fundit e çmimit të produkteve ushqimore dhe paralajmërimi për një krizë të energjisë elektrike, shoqëruar me rritjen e çmimit të saj, bëri bashkë sot në një protestë, përpara ndërtesës së Bashkisë së Shkodrës, disa dhjetëra qytetarë, pjesa më e madhe pensionistë. Sipas Zef Bregut, jetesa tashmë është bërë e papërballueshme.   […]

Monitorimi, rimbursime të pakta për qytetarët e prekur nga Covid-19 gjatë pandemisë

Në foto: Ministrja e Shëndetësisë më 19/11/2020, duke dhënë lajmin për rimbursim 100% të pacientëve me COVID-19     Organizata “Together for Life” publikoi sot dy raporte monitorimi mbi buxhetin për shëndetësinë gjatë Ppandemisë Covid-19, të përgatitura me mbështetjen e Fondacionit Westminister për Demokraci në Shqipëri. Në këto studime theksohet se të sëmurët me Covid-19, […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara