e shtunë 8 maj 2021
e shtunë 8 maj 2021

 

Ambasada e Shqipërisë në Kanada ka shpërndarë nëpërmjet postës abetaret dhe librat e mësimit të gjuhës shqipe në Toronto, Ontario.

 

Lajmi bëhet i ditur nga Ambasada e Shqipërisë në Kanada e cila njofton se ditën e sotme, në prag të semestrit të dytë, përcollëm nëpërmjet shërbimit postar abetaret, librat e mësimit të gjuhës shqipe dhe librat e leximit jashtëshkollor edhe për tre klasa të tjera në Toronto, Ontario.

 

“Ditën e sotme, në prag të semestrit të dytë, përcollëm nëpërmjet shërbimit postar abetaret,  librat e mësimit të gjuhës shqipe dhe librat e leximit jashtëshkollor edhe për tre klasa të tjera në Toronto, Ontario. Njëra prej klasave me mësuese znj. Elisabeta Laloshi dhe dy klasa të tjera, në dy adresa të ndryshme si në foto, me mësuese znj. Nikoleta Kostandini.

Me kënaqësi konstatojmë se vetëm përgjatë këtij viti shkollor, që prej shtatorit 2020 e në vijim, janë dhuruar librat për 13 klasa të gjuhës shqipe në Otava, Toronto (GTA), London, Hamilton e Kitchener, Provinca e Ontarios; Kalgari/Alberta; Regina/Saskatchewan dhe Winnipeg/Manitoba.

Suksese nxënësve të shqipes dhe mirënjohje për mësuesit, prindërit, vullnetarët, organizatat e diasporës dhe të gjithë ata që kontribuojnë për mbarëvajtjen e procesit të mësimit të gjuhës shqipe në Kanada!”, thuhet në njoftimin e Ambasadës në Facebook.

 

Më shumë

30 Prill 1808 – U prodhua makina e parë e shkrimit

Në 30 Prill të vitit 1808 u prodhua makina e parë e shkrimit nga italiani Pellegrino Turri. Dy vjet më parë, 1806, ai kishte shpikur edhe letrën e karbonit. Makina e shkrimit filloi të prodhohej komercialisht vetëm pas vitit 1870, ndërsa modeli i tastierës që përdoret sot, u projektua nga Christopher Sholes në vitin […]

Gazetarët të pambrojtur, nën presion për nxjerrjen e sekretit profesional

Në Shqipëri të dhënat personale të afro 900 mijë votuesve në Tiranë, kanë ranë në duart e mijëra qytetarëve. Për herë të parë për ekzistencën e një databaze me këto të dhëna foli portali Lapsi.al, i cili e konsideroi atë shkelje ligjore dhe shërbim që zyrat e shtetit po i bënin Partisë Socialiste në […]

Historia e zgjedhjeve, nga forma më e hershme e demokracisë, te 25 prilli

    Historiku i votimeve në botë   E drejta e njerëzve për të zgjedhur dhe për t’u zgjedhur i ka fillesat e saj herët në historinë e njerëzimit. Greqia e lashtë, e cila mendohet se ka zbatuar formën më të hershme të demokracisë, kishte një mënyrë të kundërt për të votuar nga ajo që […]

Komuneti rom butafori gjatë fushatës zgjedhore

Gjatë fushatës zgjedhore mjaft politikanë përpiqen për votat e romëve. Por nga ky komunitet s’ka pasur kurrë ndonjë përfaqësues në Parlament, edhe pse ai tashmë numëron shumë njerëz të shkolluar.   Zyrtarisht në Shqipëri jetojnë rreth 20 mijë anëtarë të komunitetit Rom. Në prag fushatash zgjedhore, vendbanimet e tyre kthehen në zona ku premtohet […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara