e hënë 2 gusht 2021
e hënë 2 gusht 2021

 

 

Prokuroria e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar ka përfunduar hetimet dhe do dërgojë për gjykim tre zyrtarë të Ministrisë së Mborjtjes dhe kreun e Drejtorisë së Përgjithshme të Rezervave të Shtetit

 

Bëhet fjalë për Ylli Imeri, Dafma Keça, Andrea Dapaj, të akuzuar kryerjen e veprës penale të “Shkeljes së barazisë së pjesëmarrësve në tenderë ose ankande publike” dhe Sokol Zaimi, i akuzuar për kryerjen e veprës penale “Shpërdorimi i detyrës”.

 

Hetimet e SPAK nisën pas kallëzimit të Partisë Demokratike, e cila akuzonte Ministrinë e Mbrojtjes për shkelje në procedurën e blerjes së pakove për familjet në nevojë gjatë pandemisë së COVID-19 pa bërë shpallje paraprake për pjesëmarrje në tender.

 

Bëhet fjalë për një tender me fond limit prej 838 mijë euro ku fitues u shpall EUROVIA dhe një tjetër me fond limit prej 339 mijë euro ku u shpall fitues XPERT SYSTEMS me ofertë 331 mijë euro.

 

Sipas prokurorisë, të pandehurit Ylli Imeri, Datina Keça. Andrea Dapaj me veprimet e tyre si anëtarë të Komisionit të Vlerësimit të Ofertave kanë krijuar një favorizim apo paracaktim për dy tenderët.

 

Gjatë hetimit ka rezultuar se nga ana e të pandehurit Sokol Zaimi me detyrë drejtori i komanduar, i Drejtorisë së Përgjithshme e Rezervave Materiale të Shtetit, me mosveprim nga ana e tij, shuma e paguar për tenderin e parë ka kaluar me 5 milionë lekë fondin limit.

 

Ndërsa tre zyrtarët e Ministrisë së Mbrojtjes rrezikojnë një dënim gjer në tre vjet heqje lirie nëse akuza për “Shkelja e barazisë së pjesëmarrësve në tenderë apo ankande publike” vërtetohet, kreu i Rezervave të Shtetit rrezikon të dënohet gjer në shtatë vjet burg për “Shpërdorim detyre”.

 

 

Më shumë

Në korrik 1942 nën pushtimin italian, trupa Carro di Tespi Lirico mbërrin në Tiranë dhe jep disa shfaqje, mes tyre operan “La Traviata”

Më 1929 qeveria fashiste e Romës krijoi katër trupa teatrale shëtitëse që morën emërtimin “Carri di Tespi” (“Qerret e Tespit”). Një prej këtyre për operan dhe këngën lirike, e emërtuar “Carro di Tespi Lirico” dhe tre për pjesët teatrale. Synimi i këtyre trupave ishte që të përçonte deri tek fashat më të izoluara të […]

88% e shqiptarëve nuk blejnë dot shtëpi

Pamje nga “Unaza e Re” – ‘Astiri’     Çmimet e apartamenteve në disa zona të Tiranës arrijnë deri në 1900 euro/m2. Kjo rritje e shpejtë e tyre e rendit Tiranën ndër kryeqytetet më të shtrenjta të rajonit. Por në raport me të ardhurat, pjesa më e madhe e shqiptarëve deklarojnë se nuk kanë mundësi […]

53% grave në Shqipëri janë dhunuar!

Të dhënat për dhunën ndaj grave në Shqipëri janë shqetësuese dhe kërkojnë medoemos strategji dhe mekanizma konkretë për mbrojtjen dhe përmirësimin e situatës. Kështu u shpreh gjatë një interviste për Euronews Albania drejtuesja e Grupit Shqiptar të të Drejtave të Njeriut, znj. Elsa Ballauri, teksa komentoi të dhënat e INSTAT sipas së cilave një […]

Isaac Herzog, shqiptarët kanë një mik të madh në “Shtëpinë e Bardhë” të Izraelit

Presidenti i 11-të i Izraelit ka shprehur dëshirën që të bëhet i pari që do të vizitojë Shqipërinë.   Kur më 7 korrik 2021, Isaac Herzog u betua si Presidenti i 11-të në historinë e Shtetit të Izraelit, të pranishëm ishin edhe ambasadorët e Shqipërisë dhe Kosovës në Izrael, Bardhyl Canaj dhe Ines Demiri. Gjatë […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara