e diel 16 maj 2021
e diel 16 maj 2021

 

 

Spitali i Fierit do të ketë 150 shtretër dhe 398 punonjës, 56 prej të cilëve do të vijnë nga sistemi shëndetësor turk, duke përfshirë mjekë dhe staf administartiv” Të dhënat u bënë me dije nga ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastiliu e cila tha se spitali ka përfunduar dhe do të hapet së shpejti.

 

“Kemi filluar në fazën e parë të përzgjedhjes të stafit mjekësor dhe infermieror. Dhe do të kalojmë direkt në stafin administrativ. Por risia në këtë strukturë apo në këtë mënyrë të re menaxhimi të spitalit është që do të jetë një bashkëpunim dhe një menaxhim në bashkëpunim me kolegët turq. Janë në tërësi 398 punonjës në këtë spital dhe 56 prej tyre janë planifikuar që të vijnë nga sistemi shëndetësor turk, qofshin këta profesorë të shërbimeve të ndryshme dhe gjithashtu dhe stafi drejtues administrative”.

 

Manastirliu tha gjithashtu se Spitali Memorial Rajonal Fier do të jetë spitali parë ku do të zbatohet autonomia spitalore, një mënyrë e re menaxhimi spitalor.

 

“Ky spital do të materializojë vizionin tonë për sistemin e menaxhimit spitalor, që është autonomia spitalore. Ne jemi duke u përgatitur për gjithë ndryshimet e nevojshme për përfitimin e kartës së autonomisë spitalore nga spitalet që plotësojnë të gjithë kushtet e infrastrukturës dhe kanë dhe teknologjinë. Dhe ky është spitali ku do të aplikohet për herë të parë ky model”.

 

Kjo nuk është hera e parë që qeveria përmend konceptin e autonomisë spitalore. Në shtator të vitit 2019, Ministrai e Shëndetësisë nxorri për konsultim publik një projektligj i cili parashikonte riorganizimin e sistemit spitalor dhe përfshinte edhe konceptin e autonomisë financiare për spitalet, duke iu dhënë mundësinë këtyre institucioneve shëndetësore të krijojnë vetë të ardhura. Gjithashtu, spitalet që do të përfitonin këtë status do të kishin autonomi në drejtim të menaxhimit të burimeve njerëzore apo të investimeve që do të vendosin të kryejnë sipas nevojave të spitalit. Por, një javë më pas projektligji u tërhoq nga faqja e konsultimit publik dhe që atëherë nuk pati asnjë hap tjetër në këtë drejtim.

 

Më shumë

7 Prill, Dita Botërore e Shëndetit – Manastirliu: Vaksinim kapilar në gjithë vendin!

Slogan i këtij viti në Ditën Botërore të Shëndetit: ‘Le të ndërtojmë një botë me të drejtë të shëndetshme për të gjithë’. Për të siguruar mbrojtjen e shëndetit të popullatës, vazhdon fushata e vaksnimit ndaj COVID19, në mënyrë kapilare në të gjithë Shqipërinë. Që prej fillimit të vaksinimit janë kryer në total 221.588 doza […]

Shqipëria i hap rrugën përdorimit të vaksinave ruse dhe kineze

Qeveria shqiptare i ka hapur rrugën përdorimit të vaksinave anticovid-19, që nuk janë të certifikuara nga agjencia amerikane dhe europiane e barnave.   Përmes, një Akti Normativ, që mban datën 12 mars, Këshilli i Ministrave ka miratuar disa ndryshime, në aktin e mëparshëm që rregullon procedurat për lejimin e hyrjes dhe administrimit të vaksinave […]

Një vit më pas, OBSH ende në hall për menaxhimin e pandemisë

Kur Organizata Botërore e Shëndetësisë e deklaroi koronavirusin një pandemi, një vit më pare, ajo e bëri këtë pas disa javë rezistence për ta përdorur këtë vlerësim dhe pohoi se virusi shumë infektiv, ende mund të ndalet.   Një vit më vonë, kjo agjenci e Kombeve të Bashkuara ende po lufton për të qëndruar […]

OBSH rrëzon planet e BE – ”JO” pasaportës së vaksinimit, imuniteti nuk zgjat

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka rezerva serioze ndaj planit të Komisionit të BE për një “pasaporte digjitale vaksinimi kundër Covidi-19”.   Drejtori rajonal i OBSH-së në Evropë, Hans Kluge, i tha gazetës së përditshme “Die Welt” se nuk është e sigurt se sa zgjat imuniteti pas vaksinimit kundër koronavirusit. Prandaj OBSH i refuzon librezat […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara