e shtunë 4 dhjetor 2021
e shtunë 4 dhjetor 2021

61 bashkitë në vend kanë shpenzuar mesatarisht rreth 30.541 lekë apo afro 250 euro për frymë gjatë vitit 2019, në përmbushje të funksioneve dhe kompetencave të përcaktuara në ligj. Raporti i financave publike për vitin që lam pas vë në dukje se sipas burimit të financimit, shpenzimet me fondet e veta rezultojnë në rritje me 15,7 për qind në terma vjetorë, apo afro 20 mijë lekë për frymë, ndërsa pjesa tjetër mbulohet me fondet e kushtëzuara, të cilat paraqiten më rënie 12.6 për qind në terma vjetore.

Në total, nga vendorët u shpenzuan rreth 85.4 miliardë lekë në fund të 2019, me një rritje prej 4 për qind krahasuar me vitin e mëparshëm.   Ajo që vihet re është se edhe gjatë vitit 2019 ka vijuar tendenca e rritjes së shpenzimeve korrente për personelin apo operative, të cilat mbajnë peshën kryesore. Kështu, shpenzimet korrente regjistrohen në 70.9 për qind të totalit dhe ato për investime në 29.1 për qind., raporton tv scan.

E përkthyer në vlerë monetare, për shpenzime korrente totale  shkuan 60.6 miliardë lekë në rritje me 3.1 për qind në terma vjetorë, ku vetëm personeli mori 22,4 miliardë lekë, ndërsa pjesën tjetër e përbëjnë transfertat në buxhetet familjare, ndihma ekonomike, pagesa e paaftësisë, etj.  Ndërsa nga ana tjetër,  për investime shkuan 24.8 miliardë lekë, ku edhe pse në rritje me 6.4 për qind në terma vjetorë, sërish zënë një peshë të vogël në paratë e shpenzuara.

Më shumë

Projekt buxheti 2022: Rritja ekonomike 4.1%

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Delina Ibrahimaj tha sot se dy objektivat kryesore të Projekt buxhetit të vitit 2022 janë konsolidimi i rimëkëmbjes ekonomike dhe i qëndrueshmërisë fiskale të vendit. Në prezantimin e projektbuxhetit në Konferencën e kryetarëve zonja Ibrahimaj deklaroi se për vitin e ardhshëm rritja ekonomike pritet të jetë në nivelin […]

93% e aplikimeve për kredi bankare nga individë

Banka e Shqipërisë bën të ditur se, në gjashtëmujorin e parë të këtij viti, 93% e aplikimeve për kredi bankare u takonin individëve.   Sipas BSH-së, pesha e kredisë për individët, në strukturën e aplikimeve totale është rritur më shumë krahasuar me një vit më parë.   Gjatë gjashtëmujorit të parë 2021, bankat […]

Prodhimi i energjisë elektrike në rekord shumëvjeçar

Në periudhën janar-gusht të këtij viti, Shqipëria prodhoi gati 7.1 miliardë kWh, nga të cilat, 1.4 miliardë u eksportuan dhe 1.1 miliardë të tjera u humbën. Mbiprodhimi në muajt e verës bëri që niveli i liqenit të Fierzëz të bjerë në 274.3 metra, pesë metra më pak se sa mesatarja shumëvjeçare dhe në një […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara