e hënë 18 janar 2021
e hënë 18 janar 2021

 

Biznesi i vogël dhe ai i mesëm në vend kërkojnë një paketë të tretë ndihme financiare nga qeveria. Kryetari i shoqatës së këtyre bizneseve Albert Nasto deklaroi se dëmet që shkaktoi mbyllja e vendit për shkak të pandemisë dhe më pas rinisja e punës nën protokollet e sigurisë, kanë bërë që biznesi i vogël dhe i mesëm të shkojë drejt falimentit.

Ndihmat e dhëna deri më tani nga qeveria, sipas kreut të shoqatës, nuk e kanë ndihmuar biznesin të dalë nga kjo gjendje.

Shoqata e biznesit të vogël dhe të mesëm, ndonëse ka mbështetur nismën e fundit të kryeministrit Edi Rama për heqjen e TVSH-së dhe tatimit mbi fitimin për një pjesë të biznesit të vogël, sërish shprehet skeptike, pasi kjo nismë u ndërmor shumë vonë dhe në fund të mandatit të dytë.

Shoqata u bën thirrje edhe bashkive që të falin dhe ulin në minimumin e lejuar taksat dhe detyrimet lokale për biznesin e vogël dhe të mesëm.

Më shumë

Hapen tregje të reja në SHBA, Kinë, Itali dhe Arabi Saudite

Ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural Bledi Çuçi gjatë diskutimit të buxhetit 2021 për bujqësinë në Komisionin e Ekonomisë u shpreh se “flukset në rritje të eksporteve bujqësore po shënojnë progres, jo vetëm në sektorin e futave perimeve, por edhe në eksportin e disa produkteve blegtorale dhe agroindustrisë”.   “Kemi hapur tregje të reja […]

Biznesi i vogël dhe i mesëm: Duhet një paketë e tretë financiare nga qeveria

Biznesi i vogël dhe ai i mesëm në vend kërkojnë një paketë të tretë ndihme financiare nga qeveria. Kryetari i shoqatës së këtyre bizneseve Albert Nasto deklaroi se dëmet që shkaktoi mbyllja e vendit për shkak të pandemisë dhe më pas rinisja e punës nën protokollet e sigurisë, kanë bërë që biznesi i vogël […]

9300 biznese s’do paguajnë tatim fitim/ Zero TVSH për 46 mijë biznese me xhiro deri në 10 milionë lekë

Nga 1 janari i vitit të ardhshëm mijëra biznese të vogla në vend nuk do të paguajnë tatim-fitim. Drafti i hartuar nga qeveria ka mbërritur në Kuvend dhe ka nisur diskutimi nga deputetët në Komisionet Parlamentare.   Janë në total 5311 subjekte të vogla që do të përfitojnë nga kjo lehtësi fiskale, nismë e […]

Eksportet e peshkut u rritën në rreth 8 mijë tonë, kapin vlerën 50 milionë euro në 6-mujorin e parë të vitit

Harta e eksportit të peshkut nga Shqipëria është zgjeruar në 11 shtete të ndryshme, vitet e fundit duke shënuar rritje të ekporteve në volum dhe vlerë. Ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Bledi Çuçi, u shpreh se trendin e rritjes pozitive të këtij sektori e dëshmojnë më së miri shifrat që flasin vetë. “Edhe […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara