e diel 17 tetor 2021
e diel 17 tetor 2021

Brezi i arsimit pandemik

  Për të tretin vit akademik radhazi, mësimdhënia në vend nisi me masa kufizuese, duke rrezikuar arritjet e një cikli të tërë, me humbje që do të përçohen në dekada. Qeveria iu përgjigj situatës, duke shkurtuar buxhetin e arsimit në mes të vitit me 12 milionë euro (3.5%). Shpenzimet për arsimin në dy vitet e […]

Shtyhet fillimi i vitit të ri akademik: Studentëve u kërkohet të vaksinohen

  Ministrja e Arsimit Evis Kushi ka lajmëruar të mërkurën se viti akademik për studentët do të fillojë më 18 tetor.   Nga data 11 deri më 17 tetor ministria e Arsimit deklaroi se do të kryhet vaksinimi masiv i studentëve.   Kushi shkroi në faqen e saj zyrtare në Facebook se i gjithë procesi […]

Rektorët, kundër vaksinës me detyrim

  Vaksinimi me detyrim si kusht për t’u futur në auditorë, fillimisht artikuluar nga kreu i qeverisë e më pas nga Komiteti Teknik i [...]

Viti i ri shkollor, Ministria e Shëndetësisë dikton tre format e arsimit

  E ndërsa prej ditësh protestohet kundra vaksinimit të detyrueshëm për mjekët, arsimtarët, studentët dhe të gjithë punonjësve të [...]

Universiteti i Tiranës: Greqishtja dhe rusishtja drejt mbylljes

Universiteti i Tiranës ka edhe 1874 kuota të lira, kur jemi në fazën e dytë të regjistrimeve. Rektori, Artan Hoxha, shprehet se degët ku ka më shumë treg pune janë më të preferuarat, ku përfshihet drejtësia, ekonomiku, inxhinieritë dhe informatika. Ndërkaq në gjuhët e huaja më shumë kërkesë ka në gjermanisht dhe anglisht, dhe […]

Bie numri i të diplomuarve, surprizë arsimi profesional

Institutit i Statistikave (INSTAT) ka publikuar këtë të premte raportin për sa i përket numrit të nxënësve dhe studentëve të diplomuar për vitin shkollor 2019-2020. Sipas të dhënave, gjatë kësaj periudhe arritën të kualifikohen në Shqipëri 98,168 nxënës dhe studentë, ose 5.5% më pak se vitin e shkuar. Arsimi 9-vjeçar Në sistemimin arsimor 9-vjeçar rezulton […]

Brezi i arsimit pandemik

Për të tretin vit akademik radhazi, mësimdhënia në vend nisi me masa kufizuese, duke rrezikuar arritjet e një cikli të tërë, me humbje që do të përçohen në dekada. Qeveria iu përgjigj situatës, duke shkurtuar buxhetin e arsimit në mes të vitit me 12 milionë euro (3.5%). Shpenzimet për arsimin në dy vitet e […]

Shtyhet fillimi i vitit të ri akademik: Studentëve u kërkohet të vaksinohen

Ministrja e Arsimit Evis Kushi ka lajmëruar të mërkurën se viti akademik për studentët do të fillojë më 18 tetor.   Nga data 11 deri më 17 tetor ministria e Arsimit deklaroi se do të kryhet vaksinimi masiv i studentëve.   Kushi shkroi në faqen e saj zyrtare në Facebook se i gjithë procesi […]

Rektorët, kundër vaksinës me detyrim

Vaksinimi me detyrim si kusht për t’u futur në auditorë, fillimisht artikuluar nga kreu i qeverisë e më pas nga Komiteti Teknik i Ekspertëve, nuk do të merret në konsideratë nga titullarët e universiteteve.   Dy javë e gjysmë para nisjes së vitit të ri akademik, IAL-të janë lënë në terr informativ për mënyrën […]

Viti i ri shkollor, Ministria e Shëndetësisë dikton tre format e arsimit

E ndërsa prej ditësh protestohet kundra vaksinimit të detyrueshëm për mjekët, arsimtarët, studentët dhe të gjithë punonjësve të administratës dhe kompani private me një numër të lartë punonjësish, ministrja e Shëndetësisë në një dalje për mediat diktoi fillimin e ri shkollor në tre alternativa; çertifikata e vaksinimit e detyrueshme, test i përjavshëm ose mësim […]

Universiteti i Tiranës: Greqishtja dhe rusishtja drejt mbylljes

Universiteti i Tiranës ka edhe 1874 kuota të lira, kur jemi në fazën e dytë të regjistrimeve. Rektori, Artan Hoxha, shprehet se degët ku ka më shumë treg pune janë më të preferuarat, ku përfshihet drejtësia, ekonomiku, inxhinieritë dhe informatika. Ndërkaq në gjuhët e huaja më shumë kërkesë ka në gjermanisht dhe anglisht, dhe […]

Libra falas edhe për klasat e 8-ta dhe të 9-ta, plotësohet i gjithë arsimi bazë

Ministrja e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Evis Kushi, ka shpërndarë në rrjetin e saj social një lajm të mirë në lidhje me shpërndarjen e librave falas, ku ajo nënvizon se këtë vit shkollor në skemën mbështetëse të qeverisë shqiptare do të shtohen edhe nxënësit e klasave të 8 dhe 9.   “Këtë vit shkollor […]

Shqipëria nënshkruan marrëveshjen, merr përsipër të përhapë mësimdhënien e gjuhës italiane në sistemin parauniversitar

Sot, më 18 maj 2021, në orën 12.00, pranë Ambasadës së Italisë në Tiranë, Ministrja e Arsimit, e Sporteve dhe e Rinisë, Evis Kushi, Ministrja e Ekonomisë dhe e Financave, Anila Denaj, dhe Ambasadori i Italisë, Fabrizio Bucci, nënshkruan Marrëveshjen e re të Mirëkuptimit mbi Programin “Iliria” me qëllim nxitjen e mëtejshme të […]

Bie numri i të diplomuarve, surprizë arsimi profesional

Institutit i Statistikave (INSTAT) ka publikuar këtë të premte raportin për sa i përket numrit të nxënësve dhe studentëve të diplomuar për vitin shkollor 2019-2020. Sipas të dhënave, gjatë kësaj periudhe arritën të kualifikohen në Shqipëri 98,168 nxënës dhe studentë, ose 5.5% më pak se vitin e shkuar. Arsimi 9-vjeçar Në sistemimin arsimor 9-vjeçar rezulton […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara