Albanian Profile
e hënë 26 korrik 2021
e hënë 26 korrik 2021

Rriten çmimet në treg/ Nga produktet bazë të bulmetit, perimet dhe deri tek kafet në bar-restorante

  Qytetarët këto ditë po përballen me rritje çmimesh duke filluar nga produktet bazë të bulmetit, perimet dhe deri tek kafet në bar-restorante. Këto pohime mbështeten edhe nga statistikat e indeksit të çmimeve që konfirmojnë se në krahasim me vitin e kaluar vijmë me një rritje 2.1% ku ndikimin më të fortë e ka etur […]

Agjencia e Blerjeve të Përqendruara 200 milionë lekë dëm buxhetit të shtetit

  Agjencia e Blerjeve të Përqendruara (ABP) i shkaktoi buxhetit të shtetit 200 milionë lekë dëm ekonomik duke zbatuar dy urdhëra të nxjerrë në shkelje të ligjit nga Agjencia e Prokurimit Publik (APP). Këtë e konstatoi Kontrolli i Lartë i Shtetit (KLSH) që pas një auditimi zbuloi se dëmi është shkatkuar përmes dy shkeljeve kryesore: […]

Shqipëria sërish në arbitrazh – Avokatura e shtetit kërkon studio ligjore për mbrojtje, por nuk e specifikon çështjen

  Vendimet e arbitrazhit janë kthyer në një shqetësim serioz për buxhetin e shtetit, e mbi të gjitha për xhepat e taksapaguesve [...]

Në gjashtë vite janë dhënë 630 milionë euro tenderë pa konkurrim

  Nga viti 2015, nga buxheti i shtetit janë dhënë 630 milionë euro në tenderë pa konkurrim. Në hapjen e këtyre tenderëve ka marrë [...]

Tiranë: Koncensionet dhe PPP-të krijuan 11.4 për qind detyrime të mbartura për buxhetin në raport me GDP-në

Organizata Monitoruese Open Data Albania publikoi një studim, sipas të cilit detyrimet e buxhetit të shtetit ndaj koncensioneve dhe PPP-ve kanë shkuar 11.4 për qind kundrejt GDP-së (Prodhimi i Brendshëm Bruto).   Ky nivel që ka arritur Shqipëria me detyrimet kontigjente është 5 herë më i lartë se sa vendi europian më shumë […]

Banka e Shqipërisë dhe Banka Qendrore Evropiane nënshkruajnë marrëveshje për parandalimin dhe mbrojtjen e kartëmonedhave euro nga falsifikimi

Banka e Shqipërisë dhe Banka Qendrore Evropiane nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi për shkëmbimin e informacionit në fushën e mbrojtës se kartëmonedhës euro nga falsifikimi.   Kjo marrëveshje synon të rregullojë dhe të lehtësojë procedurat e bashkëpunimit midis dy autoriteteve qendrore në fushën e mbrojtjes nga falsifikimi i kartëmonedhave euro, në territorin e vendit tonë. Marrëveshja […]

Rriten çmimet në treg/ Nga produktet bazë të bulmetit, perimet dhe deri tek kafet në bar-restorante

Qytetarët këto ditë po përballen me rritje çmimesh duke filluar nga produktet bazë të bulmetit, perimet dhe deri tek kafet në bar-restorante. Këto pohime mbështeten edhe nga statistikat e indeksit të çmimeve që konfirmojnë se në krahasim me vitin e kaluar vijmë me një rritje 2.1% ku ndikimin më të fortë e ka etur […]

Agjencia e Blerjeve të Përqendruara 200 milionë lekë dëm buxhetit të shtetit

Agjencia e Blerjeve të Përqendruara (ABP) i shkaktoi buxhetit të shtetit 200 milionë lekë dëm ekonomik duke zbatuar dy urdhëra të nxjerrë në shkelje të ligjit nga Agjencia e Prokurimit Publik (APP). Këtë e konstatoi Kontrolli i Lartë i Shtetit (KLSH) që pas një auditimi zbuloi se dëmi është shkatkuar përmes dy shkeljeve kryesore: […]

Shqipëria sërish në arbitrazh – Avokatura e shtetit kërkon studio ligjore për mbrojtje, por nuk e specifikon çështjen

Vendimet e arbitrazhit janë kthyer në një shqetësim serioz për buxhetin e shtetit, e mbi të gjitha për xhepat e taksapaguesve shqiptarë. Së fundmi, Avokatura e Shtetit ka hapur një tjetër procedurë ku kërkon sërish një tjetër studio ligjore për mbrojtjen e Shqipërisë në një proces arbitrazhi ndërkombëtar. Në njoftimin e datës 14 korrik […]

Në gjashtë vite janë dhënë 630 milionë euro tenderë pa konkurrim

Nga viti 2015, nga buxheti i shtetit janë dhënë 630 milionë euro në tenderë pa konkurrim. Në hapjen e këtyre tenderëve ka marrë pjesë vetëm një operator ose operatorët e tjerë janë skualifikuar duke paracaktuar fituesin.   Më shumë se gjysma e tenderëve të sektorit të shëndetësisë kanë pasur vetëm një operator në garë. […]

Tiranë: Koncensionet dhe PPP-të krijuan 11.4 për qind detyrime të mbartura për buxhetin në raport me GDP-në

Organizata Monitoruese Open Data Albania publikoi një studim, sipas të cilit detyrimet e buxhetit të shtetit ndaj koncensioneve dhe PPP-ve kanë shkuar 11.4 për qind kundrejt GDP-së (Prodhimi i Brendshëm Bruto).   Ky nivel që ka arritur Shqipëria me detyrimet kontigjente është 5 herë më i lartë se sa vendi europian më shumë […]

Inflacioni në qershor 1.6%, nga rritja e çmimeve të karburanteve dhe ushqimeve

Rritja e çmimeve të karburanteve dhe ushqimeve ishin përbërësit kryesor të inflacionit në muajin qershor, raportoi sot INSTAT.   Ndryshimi vjetor i indeksit të çmimeve të konsumit në muajin Qershor 2021 është 1,6%, një vit më parë ky ndryshim ishte 1,8%.   Krahasuar me muajin qershor 2020, rritja më e madhe e çmimeve […]

10 më “të pasurit” e vendit kanë rreth 540 milionë euro në banka

Viti i pandemisë e ka ulur disi peshën e depozituesve më të mëdhenj në strukturën totale të depozitave bankare.   Sipas të dhënave nga Banka e Shqipërisë, në fund të vitit të kaluar dhjetë depozituesit më të mëdhenj në fund të vitit zotëronin 5.2% të totalit të depozitave të sistemit bankar, kundrejt 5.51% […]

Banka e Shqipërisë dhe Banka Qendrore Evropiane nënshkruajnë marrëveshje për parandalimin dhe mbrojtjen e kartëmonedhave euro nga falsifikimi

Banka e Shqipërisë dhe Banka Qendrore Evropiane nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi për shkëmbimin e informacionit në fushën e mbrojtës se kartëmonedhës euro nga falsifikimi.   Kjo marrëveshje synon të rregullojë dhe të lehtësojë procedurat e bashkëpunimit midis dy autoriteteve qendrore në fushën e mbrojtjes nga falsifikimi i kartëmonedhave euro, në territorin e vendit tonë. Marrëveshja […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara