e premte 22 tetor 2021
e premte 22 tetor 2021

INSTAT: 1/3 e punësimit në biznese ishte informale më 2020

  Instituti i Statistikës ( INSTAT) përllogariti se vitin e kaluar përqindja e punësimit informal në sektorin jo-bujqësor në vendin tonë ishte 29,1 %, duke pësuar një rënie me 0,9 pikë përqindje krahasuar me vitin 2019.   Në vitin 2020, shkalla e punësimit për popullsinë 15-64 vjeç është 60,6 %. Në Shqipëri meshkujt janë më […]

Indeksi i Dhomës Amerikane: Sërish rënie e besimit të biznesit në Shqipëri

Pandemia Covid-19, përmirësimi i pakët në ekonomi dhe reformat e lidhura me investimet janë faktorë kryesorë, që sollën këtë rënie     Dhoma Amerikane e Tregtisë publikoi sot Indeksin Vjetor për vitin 2020, ku regjistrohet përsëri një rënie me 0.5 për qind e besimit të biznesit në Shqipëri.   Ky është viti i dytë me […]

Shqipëria një nga prodhueset kryesore të agrumeve

  Klima e favorshme mesdhetare me kohë shumë të mirë në pjesën më të madhe të vitit e rendit Shqipërinë në një nga prodhuesit [...]

Shqipëria dhe tregu i gazit

  Tregu shqiptar i energjisë po përparon duke shënuar risi. Me interes të veçantë janë zhvillimet domethënëse në energjitë [...]

Ulet numri i të punësuarve në miniera – Gjatë 2020-ës u shkurtuan 944 punonjës, 25% e minatorëve s’kanë sigurim

Numri i punëtorëve në sektorin minerar u reduktua gjatë vitit 2020, në raport me një vit më parë, çka mesa duket reflekton ndikimin negativ të pandemisë së shkaktuar nga COVID-19 në këtë sektor. Sipas të dhënave zyrtare nga Agjencia Kombëtare e Burimeve Natyrore, numri total i punëtorëve u ul në 5187, nga 6131 që […]

Ndërtimi me 20,3%, me peshën më të lartë në totalin e huadhënies

Investimet në ringritjen e tregut të pronave, programi i Rindërtimit dhe projektet në vepra strategjike infrastrukturore, po vijojnë të mbështeten financiarisht nga sistemi bankar.   Banka e Shqipërisë bën të ditur se, në muajin qershor ndërtimin përbënte 20.3% të kredisë së re dhënë për kompanitë private, duke arritur peshën më të lartë në […]

INSTAT: 1/3 e punësimit në biznese ishte informale më 2020

Instituti i Statistikës ( INSTAT) përllogariti se vitin e kaluar përqindja e punësimit informal në sektorin jo-bujqësor në vendin tonë ishte 29,1 %, duke pësuar një rënie me 0,9 pikë përqindje krahasuar me vitin 2019.   Në vitin 2020, shkalla e punësimit për popullsinë 15-64 vjeç është 60,6 %. Në Shqipëri meshkujt janë më […]

Indeksi i Dhomës Amerikane: Sërish rënie e besimit të biznesit në Shqipëri

Pandemia Covid-19, përmirësimi i pakët në ekonomi dhe reformat e lidhura me investimet janë faktorë kryesorë, që sollën këtë rënie     Dhoma Amerikane e Tregtisë publikoi sot Indeksin Vjetor për vitin 2020, ku regjistrohet përsëri një rënie me 0.5 për qind e besimit të biznesit në Shqipëri.   Ky është viti i dytë me […]

Shqipëria një nga prodhueset kryesore të agrumeve

Klima e favorshme mesdhetare me kohë shumë të mirë në pjesën më të madhe të vitit e rendit Shqipërinë në një nga prodhuesit më të mëdhenj të agrumeve midis vendeve europiane.   Instituti i Statistikave publikoi së fundmi raportin mbi statistikat e bujqësisë, sipas të cilit prodhimi i agrumeve në vitin 2020 u rrit […]

Shqipëria dhe tregu i gazit

Tregu shqiptar i energjisë po përparon duke shënuar risi. Me interes të veçantë janë zhvillimet domethënëse në energjitë alternative të rinovueshme.  Kështu për energjitë nga fotovoltaiket është rritur kapaciteti nga 120 MW në 490 MW, energjitë e erës kanë planifikuar rritje nga 70 MW në 150 MW dhe madje edhe energjia e biomasës parashikohet […]

Ulet numri i të punësuarve në miniera – Gjatë 2020-ës u shkurtuan 944 punonjës, 25% e minatorëve s’kanë sigurim

Numri i punëtorëve në sektorin minerar u reduktua gjatë vitit 2020, në raport me një vit më parë, çka mesa duket reflekton ndikimin negativ të pandemisë së shkaktuar nga COVID-19 në këtë sektor. Sipas të dhënave zyrtare nga Agjencia Kombëtare e Burimeve Natyrore, numri total i punëtorëve u ul në 5187, nga 6131 që […]

Në gjashtë mujorin e parë të vitit më tepër mallra u transportuaran nëpërmjet hekurudhës

Gjatë gjysmës së parë të vitit volumi i mallrave të transportuar me hekurudhë llogaritet 14.9 milionë ton-kilometër.   Sipas raportit të publikuar së fundmi nga INSTAT volumi i mallrave të transportuar me hekurudhë u rrit me 23,3 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2020-ës.   Por volumi i mallrave të transportuara […]

Shqipëria fiton 164 mln € nga tregtia me Kosovën, humbet 134 mln € me Serbinë

Sipas INSTAT Shqipëria realizon rreth 10% të shkëmbimeve tregtare me rajonin dhe partner kryesor ka Kosovën me 220 milionë euro eksporte në vit.   Sipas të dhënave nga Kosova kemi një bilanc pozitiv me 164 milionë euro më shumë, ndërsa nga Serbia marrim më shumë mall dhe bilanci është negativ me 134 milionë […]

Ndërtimi me 20,3%, me peshën më të lartë në totalin e huadhënies

Investimet në ringritjen e tregut të pronave, programi i Rindërtimit dhe projektet në vepra strategjike infrastrukturore, po vijojnë të mbështeten financiarisht nga sistemi bankar.   Banka e Shqipërisë bën të ditur se, në muajin qershor ndërtimin përbënte 20.3% të kredisë së re dhënë për kompanitë private, duke arritur peshën më të lartë në […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara