Thursday 18 July 2024
Thursday 18 July 2024

Përfundon ndërtimi i TAP, gati për nisjen e operacioneve tregtare, duke filluar nga nëntori

  Pas gati katër vjet e gjysmë që nga fillimi i ndërtimit, Gazsjellësi Trans Adriatik ka përfunduar në pjesën më të madhe.   Tubacioni i TAP-it është injektuar me gaz natyror nga kufiri greko-turk deri në terminalin pritës në Italinë e jugut. TAP-i është aktualisht duke përfunduar përgatitjet për të filluar fazën operacionale dhe për […]

“Goditje” në tregun e verës – Kritere të reja për prodhimin dhe tregtimin, shmangen abuzimet

Qeveria parashikon  të ndërhyjë në rregullimin e tregut të prodhimit dhe tregtimit të verës, me qëllim vendosjen e rregullave dhe përcaktimin e kritereve të sakta, duke tentuar të që minimizojë abuzimet që ndodhin aktualisht. Ministria e Bujqësisë është duke përgatitur një projektligj “Për Vreshtarinë dhe Verën” , i cili synon të qartësojë rregullat për prodhimin, […]

Lamtumirë PPP, tani rrugët do të ndërtohen me formulën BOT

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku foli për projektet e reja rrugore, ndër të cilat më i rëndësishmi [...]

Qumësht shqiptar apo serb? Blegtoria drejt “shterimit”

Bujqësia shqiptare po vuan prej politikave mbështetëse të qëndrueshme. Blegtorët për vitin që lamë pas, u njohën me ndryshimin e skemës [...]

Përfundon ndërtimi i TAP, gati për nisjen e operacioneve tregtare, duke filluar nga nëntori

Pas gati katër vjet e gjysmë që nga fillimi i ndërtimit, Gazsjellësi Trans Adriatik ka përfunduar në pjesën më të madhe.   Tubacioni i TAP-it është injektuar me gaz natyror nga kufiri greko-turk deri në terminalin pritës në Italinë e jugut. TAP-i është aktualisht duke përfunduar përgatitjet për të filluar fazën operacionale dhe për […]

“Goditje” në tregun e verës – Kritere të reja për prodhimin dhe tregtimin, shmangen abuzimet

Qeveria parashikon  të ndërhyjë në rregullimin e tregut të prodhimit dhe tregtimit të verës, me qëllim vendosjen e rregullave dhe përcaktimin e kritereve të sakta, duke tentuar të që minimizojë abuzimet që ndodhin aktualisht. Ministria e Bujqësisë është duke përgatitur një projektligj “Për Vreshtarinë dhe Verën” , i cili synon të qartësojë rregullat për prodhimin, […]

Lamtumirë PPP, tani rrugët do të ndërtohen me formulën BOT

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku foli për projektet e reja rrugore, ndër të cilat më i rëndësishmi është aksi rrugor Milot-By pass i Fierit. Ky aks nuk do të jepet si Partneritet Publik Privat, por si koncesion klasik BOT. Znj. Balluku deklaroi në emisionin “Ilva Now” se brenda dy javësh, aksi rrugor ish-PPP Thumane-Kashar do të ofrohet […]

Qumësht shqiptar apo serb? Blegtoria drejt “shterimit”

Bujqësia shqiptare po vuan prej politikave mbështetëse të qëndrueshme. Blegtorët për vitin që lamë pas, u njohën me ndryshimin e skemës subvencionuese, atë të 10 lekëve për litër qumështi, me një tavan, deri në 70.000 lekë të rinj. Përfitimi përballë kostove, është thuajse i papërfillshëm, duke bërë që fermat e vogla të shkojnë drejt mbylljes. […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara