e mërkurë 20 janar 2021
e mërkurë 20 janar 2021

Besniku i Merkelit fiton: Armin Laschet në krye të CDU

  Armin Laschet, i njohur si besniku i Merkelit fitoi garën për kryetar të partisë konservatore, CDU. Me 59 vjeçarin Laschet, CDU-ja pritet të vazhdojë kursin e qendrës.   Armin Laschet arriti në raundin final pas largimit të kandidatit të tretë nga gara, Norbert Röttgen, të marrë 521 vota kundër kandidatit Friedrich Merz që mori […]

Gjermania lejon ndërtimin e gazsjellësit rus

  Autoritetet gjermane kanë dhënë leje për vazhdimin e ndërtimit të gazsjellësit Rjedha Veriore 2 – nga Rusia – pavarësisht kërcënimeve të SHBA-së për sanksione dhe kundërshtimit nga grupet mjedisore. Vendimi i Agjencisë Federale Detare dhe Hidrografike më 15 janar ende mund të apelohet.   Organizata Aksioni për Mjedisin e Gjermanisë, e cila bën fushatë […]

Avioni pa pilot izraelit ndihmon në sigurimin e kufijve europianë

  Avioni pa pilot Heron i Israel Aerospace Industries, i cili ka shërbyer forcave ajrore perëndimore në Afganistan dhe Forcës Ajrore [...]

1700 vjet jetë hebreje në Gjermani

  Ushqim kosher, festivale e festa hebreje: Gjermania feston një vit me radhë larminë e jetës hebreje. Shkak është një dekret romak i [...]

“Koha për të vepruar: për një rimëkëmbje të drejtë, të gjelbër dhe dixhitale”, Portugalia merr Presidencën e Këshillit të BE

Nën moton “Koha për të vepruar: për një rimëkëmbje të drejtë, të gjelbër dhe dixhitale”, Portugalia merr këtë Presidencë me tre përparësi kryesore për Bashkimin Evropian:       Promovoni një rikuperim të shfrytëzuar nga klima dhe tranzicioni dixhital;   Realizoni Shtyllën Evropiane të të Drejtave Sociale të Bashkimit Evropian si një element diferencues […]

Franca heton organizatorët e një feste të fshehtë për Vitin e Ri me mbi 2,500 pjesëmarrës

Ministri i brendshëm i Francës njoftoi të shtunën një hetim penal për të identifikuar dhe dënuar organizatorët e një feste të fshehtë të Vitit të Ri me të paktën 2,500 pjesmarrës, pavarësisht orës policore mes masave të rrepta kundër pandemisë.   Gerald Darmanin shkroi në Twitter se veprimet e policisë në komunën Lieuron në […]

Besniku i Merkelit fiton: Armin Laschet në krye të CDU

Armin Laschet, i njohur si besniku i Merkelit fitoi garën për kryetar të partisë konservatore, CDU. Me 59 vjeçarin Laschet, CDU-ja pritet të vazhdojë kursin e qendrës.   Armin Laschet arriti në raundin final pas largimit të kandidatit të tretë nga gara, Norbert Röttgen, të marrë 521 vota kundër kandidatit Friedrich Merz që mori […]

Gjermania lejon ndërtimin e gazsjellësit rus

Autoritetet gjermane kanë dhënë leje për vazhdimin e ndërtimit të gazsjellësit Rjedha Veriore 2 – nga Rusia – pavarësisht kërcënimeve të SHBA-së për sanksione dhe kundërshtimit nga grupet mjedisore. Vendimi i Agjencisë Federale Detare dhe Hidrografike më 15 janar ende mund të apelohet.   Organizata Aksioni për Mjedisin e Gjermanisë, e cila bën fushatë […]

Avioni pa pilot izraelit ndihmon në sigurimin e kufijve europianë

Avioni pa pilot Heron i Israel Aerospace Industries, i cili ka shërbyer forcave ajrore perëndimore në Afganistan dhe Forcës Ajrore Gjermane në Mali, do të monitorojë kufijtë jugorë të Bashkimit Europian në përputhje me një kontratë qeraje katër-vjeçare.     Një kontratë e nënshkruar kohët e fundit për marrjen me qera të një avioni […]

1700 vjet jetë hebreje në Gjermani

Ushqim kosher, festivale e festa hebreje: Gjermania feston një vit me radhë larminë e jetës hebreje. Shkak është një dekret romak i vitit 321.   Dorëzimi i një dekreti perandorak nuk ishte gjë e lehtë në shekullin IV. Një video në faqen e internetit të shoqatës 321-2021: 1700 vjet jetë hebreje në Gjermani – […]

“Koha për të vepruar: për një rimëkëmbje të drejtë, të gjelbër dhe dixhitale”, Portugalia merr Presidencën e Këshillit të BE

Nën moton “Koha për të vepruar: për një rimëkëmbje të drejtë, të gjelbër dhe dixhitale”, Portugalia merr këtë Presidencë me tre përparësi kryesore për Bashkimin Evropian:       Promovoni një rikuperim të shfrytëzuar nga klima dhe tranzicioni dixhital;   Realizoni Shtyllën Evropiane të të Drejtave Sociale të Bashkimit Evropian si një element diferencues […]

Suedia merr kryesinë e OSBE-së

Kryetarja e Përgjithshme e OSBE-së, Ministrja e Punëve të Jashtme të Suedisë, Ann Linde. (MPJ Suedi / Kristian Pohl)     Suedia mori kryesimin e OSBE-së, dhe vitin e ardhshëm do të përqendrohet në mbrojtjen e rendit evropian të sigurisë, adresimin e konflikteve të zgjatura dhe rritjen e demokracisë dhe barazisë gjinore.   “Suedia është […]

BREXIT – Babai i Boris Johnson. bën kërkesë për pasaportë franceze: “Unë do të jem gjithmonë evropian, kjo është e sigurt”

Ndërsa britanikët u ndanë nga BE-ja, Stanley Johnson, babai i kryeministrit britanik, kërkon shtetësinë franceze. Kjo ka shkaktuar komente shpotitëse.   Pas zbatimit përfundimtar të Brexit-it, pra largimit të Britanisë së Madhe nga tregu i brendshëm i BE dhe bashkimit doganor, babai i kryeministrit britanik, Boris Johnson, deklaroi se do të bëjkërkesë për të […]

Franca heton organizatorët e një feste të fshehtë për Vitin e Ri me mbi 2,500 pjesëmarrës

Ministri i brendshëm i Francës njoftoi të shtunën një hetim penal për të identifikuar dhe dënuar organizatorët e një feste të fshehtë të Vitit të Ri me të paktën 2,500 pjesmarrës, pavarësisht orës policore mes masave të rrepta kundër pandemisë.   Gerald Darmanin shkroi në Twitter se veprimet e policisë në komunën Lieuron në […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara