e diel 17 tetor 2021
e diel 17 tetor 2021

Papa Françesku nis konsultimet për reforma në Kishën Katolike

    Papa Françesku ka nisur atë që e ka cilësuar si përpjekjen më ambicioze për reforma katolike në 60 vjetët e fundit.   Procesi dyvjeçar për t’u konsultuar me secilin prift në botë, për drejtimin e Kishës Katolike në të ardhmen, ka nisur këto ditë në Vatikan.   Disa katolikë shpresojnë se këto diskutime […]

Imami bamirës Elvis Naçi, i shet spitalin për 850 milionë lekë Baba Mondit

  Ide e re e imamit bamirës Elvis Naçi.   Ai ka vendosur të shesë spitalin që ka në pronësi pas shumë debatesh në media lidhur me mënyrën e dyshimtë se si ai arriti që ta blerë dhe burimin e të ardhurave.   Naçi thotë se spitalin do t’ja shesë Kryegjyshates Boterore Bektashiane për 850 […]

Fetë në dialog – dhe së bashku kundër Coronës

  Fetë janë shkaku i konflikteve. Organizata "Religions for peace” lufton kundër këtij fenomeni. Angazhimi i grave është mjaft i [...]

Shumica e indianëve kundërshtojnë martesat ndërfetare

    Shumë e indianëve e konsiderojnë veten dhe shtetin e tyre, si tolerant sa i përket fesë, mirëpo janë kundër martesave [...]

Vatikani miraton vendimin që mund të çojë në shenjtërimin e ‘themeluesit’ të BE, Schuman

Papa Françesku ka miratuar një dekret që njeh ‘virtytet heroike’ të politikanit francez Robert Schuman, i njohur si ‘arkitekt’ i BE-së. Vendimi zyrtar është një nga hapat e parë që Schuman të bëhet potencialisht një shenjtor.   Schuman ka shërbyer si kryeministër, ministër i Financave dhe ministër i Jashtëm në Francën e pas […]

Si ndihmojnë arkeologët për studimin e biblës

Në Vendin e Shenjtë zbulohen herë pas here objekte biblike. Studimi i tyre ngre shumë pyetje dhe pa ndihmën e arkeologëve ato nuk mund të datohen.   Historitë pasionante biblike flasin për vuajtjet dhe vdekjen e Jezusit nga Nazareti, tregojnë se si Jezusi u dënua për vdekje dhe u kryqëzua nga funksionari romak i […]

Papa Françesku nis konsultimet për reforma në Kishën Katolike

Papa Françesku ka nisur atë që e ka cilësuar si përpjekjen më ambicioze për reforma katolike në 60 vjetët e fundit.   Procesi dyvjeçar për t’u konsultuar me secilin prift në botë, për drejtimin e Kishës Katolike në të ardhmen, ka nisur këto ditë në Vatikan.   Disa katolikë shpresojnë se këto diskutime […]

Imami bamirës Elvis Naçi, i shet spitalin për 850 milionë lekë Baba Mondit

Ide e re e imamit bamirës Elvis Naçi.   Ai ka vendosur të shesë spitalin që ka në pronësi pas shumë debatesh në media lidhur me mënyrën e dyshimtë se si ai arriti që ta blerë dhe burimin e të ardhurave.   Naçi thotë se spitalin do t’ja shesë Kryegjyshates Boterore Bektashiane për 850 […]

Fetë në dialog – dhe së bashku kundër Coronës

Fetë janë shkaku i konflikteve. Organizata “Religions for peace” lufton kundër këtij fenomeni. Angazhimi i grave është mjaft i dukshëm. Tani përfaqësues nga e gjithë bota takohen në Gjermani për të dialoguar. “Nuk ka mizori,” thotë Alice Wairimu Nderitu, “që të mos paraprihet nga gjuha e urrejtjes. Le të veprojmë së bashku kundër gjuhës […]

Shumica e indianëve kundërshtojnë martesat ndërfetare

Shumë e indianëve e konsiderojnë veten dhe shtetin e tyre, si tolerant sa i përket fesë, mirëpo janë kundër martesave ndërfetare, ka treguar një studim i kryer nga Qendra Kërkimore Pew.   Shumica e njerëzve me besime të ndryshme në këtë shtet, kanë thënë se dhënia fund e martesave të përziera përbën “prioritet […]

Vatikani miraton vendimin që mund të çojë në shenjtërimin e ‘themeluesit’ të BE, Schuman

Papa Françesku ka miratuar një dekret që njeh ‘virtytet heroike’ të politikanit francez Robert Schuman, i njohur si ‘arkitekt’ i BE-së. Vendimi zyrtar është një nga hapat e parë që Schuman të bëhet potencialisht një shenjtor.   Schuman ka shërbyer si kryeministër, ministër i Financave dhe ministër i Jashtëm në Francën e pas […]

​Papa me shtet që nga viti 1929

Qyteti i Vatikanit më 7 qershor të vitit 1929, bëhet shtet sovran. Territori i tij përbëhet nga një enklavë brenda qytetit të Romës.   Vatikani ka një sipërfaqe prej rreth 44 hektarësh, dhe një popullsi prej rreth 840 banorësh.   Kjo e bën Vatikanin shtetin më të vogël (për nga territori dhe popullsia) i […]

Papa shpreh dhimbje, por jo ndjesë pas zbulimit të eshtrave të 215 fëmijëve në Kanada

Papa Françesku shprehu të dielën dhimbje lidhur me zbulimin në një shkollë në Kanada të eshtrave të 215 fëmijëve të fiseve indigjene. Fëmijët ndiqnin shkolla me konvikt të administruara nga kisha katolike. Papa u bëri thirrje udhëheqësve fetarë dhe politikë të hedhin dritë mbi “këtë ngjarje të trishtë”. Por ai nuk kërkoi ndjesë për […]

Si ndihmojnë arkeologët për studimin e biblës

Në Vendin e Shenjtë zbulohen herë pas here objekte biblike. Studimi i tyre ngre shumë pyetje dhe pa ndihmën e arkeologëve ato nuk mund të datohen.   Historitë pasionante biblike flasin për vuajtjet dhe vdekjen e Jezusit nga Nazareti, tregojnë se si Jezusi u dënua për vdekje dhe u kryqëzua nga funksionari romak i […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara