Tuesday 28 May 2024
Tuesday 28 May 2024

Europa nuk ka më rol parësor në asnjë krizë ndërkombëtare

  Pas dështimeve të qarta të ndërmjetësisë europiane në konfliktin që shoqëroi shpërbërjen e ish Jugosllavisë, pas dështimeve të qarta të rolit ndërmjetësues të Europës, në zgjidhjen e çështjes së Kosovës dhe normalizimin e marrëdhënieve mes saj dhe Serbisë, pas dështimeve të njëpasnjëshme të rolit të Europës në zgjidhjen e mosmarrëveshjeve midis Rusisë dhe Ukrahinës, […]

“Pondus et pondus, mensura et mensura, utrumque abominabile apud Deum”

  Ngjarjet në Bjellorusi kanë tërhequr vëmendjen e politikës dhe të mediave europiane gjatë muajit gusht, për shkak të protestave masive, sidomos të grave dhe të të rinjve bjellorusë, të cilët, duke kundërshtuar me forcë farsën e rizgjedhjes së Lukashenkos si President i vendit, kërkojnë ndryshime politike në vend, të cilat nga shumë palë konservatore […]

Ballkani nuk është kërthiza e botës, por barometër i Europës

  Do të kishte qënë disi e pritshme që në Ballkanin e gjendur shpesh në një fazë historike të ndërmjetme, kriza e sotme, nga njëra [...]

Koronavirusi, armiku që po na mëson të njerëzishmen!

  Boris Blazhiniq, profesor nga Zagrebi, psikolog dhe ekspert për vlerësimin dhe zhvillimin e potencialeve njerëzore, ka postuar në [...]

Europa nuk ka më rol parësor në asnjë krizë ndërkombëtare

Pas dështimeve të qarta të ndërmjetësisë europiane në konfliktin që shoqëroi shpërbërjen e ish Jugosllavisë, pas dështimeve të qarta të rolit ndërmjetësues të Europës, në zgjidhjen e çështjes së Kosovës dhe normalizimin e marrëdhënieve mes saj dhe Serbisë, pas dështimeve të njëpasnjëshme të rolit të Europës në zgjidhjen e mosmarrëveshjeve midis Rusisë dhe Ukrahinës, […]

“Pondus et pondus, mensura et mensura, utrumque abominabile apud Deum”

Ngjarjet në Bjellorusi kanë tërhequr vëmendjen e politikës dhe të mediave europiane gjatë muajit gusht, për shkak të protestave masive, sidomos të grave dhe të të rinjve bjellorusë, të cilët, duke kundërshtuar me forcë farsën e rizgjedhjes së Lukashenkos si President i vendit, kërkojnë ndryshime politike në vend, të cilat nga shumë palë konservatore […]

Ballkani nuk është kërthiza e botës, por barometër i Europës

Do të kishte qënë disi e pritshme që në Ballkanin e gjendur shpesh në një fazë historike të ndërmjetme, kriza e sotme, nga njëra anë ajo e sistemit centrifugal liberal dhe nga ana tjetër ajo e shkaktuar nga forcat centripete sovraniste, të kishte marrë shprehje e trajta më të pranishme, si në zhvillimet e […]

Koronavirusi, armiku që po na mëson të njerëzishmen!

Boris Blazhiniq, profesor nga Zagrebi, psikolog dhe ekspert për vlerësimin dhe zhvillimin e potencialeve njerëzore, ka postuar në Facebook  nje status ku flet për koronavirusin. Nje armik qe po na meson te duam familjen e te qendrojme ne shtepi. Nje armik i cili edhe pasi te iki do na sherbej, pasi sapo te gjejme […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara