Thursday 18 July 2024
Thursday 18 July 2024

Përfundon stërvitja “DEFENDER-Europe 21”

  DEFENDER-Europe 21 nisi në Shqipëri me ekzekutimin e operacioneve të përbashkëta logjistike nga deti në breg në Portin e Durrësit. Gjatë operacionit, Anija Detare e Shteteve të Bashkuara Bob Hope, anija më e madhe strategjike transportuese e SHBA, shkarkoi mbi 1000 pajisje të rënda në anije më të vogla, të cilat e transferuan ngarkesën […]

Nga Shqipëria dhe Kosova, dy pilotet ushtarake që bashkojnë SHBA dhe Shqipërinë në “Defender 2021”

    Valdete Mehanja dhe Armela Murati janë dy pilotet që duket i kanë dhënë kuptimin e vërtetë qëlllimit të stërvitjes më të rëndësishme që zhvillohet në Europë, “Defender 2021”, ndërveprimit mes aleatëve të NATO-s.   Nëntoger Valdete Mehanja ka lindur në Kosovë, por prej vitesh ajo është pilote helikopteri me Regjimentin e Aviacionit 1-131, […]

Zhvillohet Dita e Hapur e Stërvitjes “Defender Europe 21” në sheshin “Nënë Tereza”

    Stërvitja ushtarake “Defender Europe 21” zhvilloi të dielën një Ditë të Hapur në kryeqytetin shqiptar pas një seri [...]

“Defender Europe 21” këtë të diel zbarkon në zemër të Tiranës

  Forcat ushtarake amerikane dhe shqiptare pjesë e stërvitjes “Defender Europe 2021”, përveç stërvitjeve në 7 baza të ndryshme të [...]

Pajisjet ushtarake të “Defender Europe 2021” ekspozohen për qytetarët e Vlorës

Trupat amerikane dhe shqiptare, pjesë e stërvitjes “Defender Europe 2021” kanë ekspozuar pajisjet dhe forcën para qytetarëve të Vlorës në “Lungomare”.   Aktiviteti u ndoq edhe nga ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi, ambasadorja e SHBA në Tiranë, Yuri Kim, por edhe përfaqësues të vendeve të tjera aleate të NATO.   Ministri i Mbrojtjes Peleshi […]

Nis në Shqipëri stërvitja “Defender Europe 2021”, marrin pjesë tre gjeneralët më të lartë të NATO

Me pjesëmarrjen e veçantë të tre gjeneralëve më të lartë të Aleancës së NATO, por edhe të mjaft autoriteteve të larta nisi nga Durrësi stërvitja më e madhe ushtarake në rajonin e Ballkanit Perëndimor, “Defender Europe 2021”.   Ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi teksa shprehu mirënjohjen që u zgjodh Shqipëria si një ndër 12 […]

Përfundon stërvitja “DEFENDER-Europe 21”

DEFENDER-Europe 21 nisi në Shqipëri me ekzekutimin e operacioneve të përbashkëta logjistike nga deti në breg në Portin e Durrësit. Gjatë operacionit, Anija Detare e Shteteve të Bashkuara Bob Hope, anija më e madhe strategjike transportuese e SHBA, shkarkoi mbi 1000 pajisje të rënda në anije më të vogla, të cilat e transferuan ngarkesën […]

Nga Shqipëria dhe Kosova, dy pilotet ushtarake që bashkojnë SHBA dhe Shqipërinë në “Defender 2021”

Valdete Mehanja dhe Armela Murati janë dy pilotet që duket i kanë dhënë kuptimin e vërtetë qëlllimit të stërvitjes më të rëndësishme që zhvillohet në Europë, “Defender 2021”, ndërveprimit mes aleatëve të NATO-s.   Nëntoger Valdete Mehanja ka lindur në Kosovë, por prej vitesh ajo është pilote helikopteri me Regjimentin e Aviacionit 1-131, […]

Zhvillohet Dita e Hapur e Stërvitjes “Defender Europe 21” në sheshin “Nënë Tereza”

Stërvitja ushtarake “Defender Europe 21” zhvilloi të dielën një Ditë të Hapur në kryeqytetin shqiptar pas një seri veprimtarish profesionale në pothuaj gjithë territorin e vendit.   Ceremonitë dhe demonstrimet e trupave amerikane dhe shqiptare u zhvilluan në sheshin “Nënë Tereza”, ku ishin vendosur edhe një numër trupash amerikane dhe shqiptare dhe pajisje […]

“Defender Europe 21” këtë të diel zbarkon në zemër të Tiranës

Forcat ushtarake amerikane dhe shqiptare pjesë e stërvitjes “Defender Europe 2021”, përveç stërvitjeve në 7 baza të ndryshme të vendit tonë, po zhvillojnë ditë të hapura për publikun në disa qendra të ndryshme të Shqipërisë.   “Defender Europe 21” këtë herë zbarkon në zemër të Tiranës. Forcat ushtarake amerikane dhe shqiptare krah për krah […]

Pajisjet ushtarake të “Defender Europe 2021” ekspozohen për qytetarët e Vlorës

Trupat amerikane dhe shqiptare, pjesë e stërvitjes “Defender Europe 2021” kanë ekspozuar pajisjet dhe forcën para qytetarëve të Vlorës në “Lungomare”.   Aktiviteti u ndoq edhe nga ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi, ambasadorja e SHBA në Tiranë, Yuri Kim, por edhe përfaqësues të vendeve të tjera aleate të NATO.   Ministri i Mbrojtjes Peleshi […]

Stërvitje e përbashkët shqiptaro-amerikane

Stërvitjet e radhës u zhvilluan në bazat e batalionit të luftimeve tokësore të Zall Herrit, ku nëpërmjet manovrave u bë zbulimi dhe shpërthimi i minave.   Kapiteni i forcave amerikane Macintosh, shpjegoi procesin duke theksuar se automjeti për zbulimin  e minave shpëton jetë, pasi këto lloj municionesh janë shumë të rrezikshme për njerëzit.   […]

Mbërrijnë në Tiranë 267 ushtarakë amerikanë, kapitenia Demores nxit gratë shqiptare të bëhen pjesë e ushtrisë

Kapitenia Stephanie Demores bën pjesë në grupin e parë të ushtarakëve amerikanë që mbërritën në Shqipëri në kuadër të “Defender Europe 21″. Stërvitja shumëkombëshe e drejtuar nga shtetet e bashkuara, i ka dhënë mundësi nënës së tre fëmijëve të njohë Shqipërinë, ku thotë se do të kalojë pushimet.     “Vendi juaj është shumë […]

Nis në Shqipëri stërvitja “Defender Europe 2021”, marrin pjesë tre gjeneralët më të lartë të NATO

Me pjesëmarrjen e veçantë të tre gjeneralëve më të lartë të Aleancës së NATO, por edhe të mjaft autoriteteve të larta nisi nga Durrësi stërvitja më e madhe ushtarake në rajonin e Ballkanit Perëndimor, “Defender Europe 2021”.   Ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi teksa shprehu mirënjohjen që u zgjodh Shqipëria si një ndër 12 […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara