e hënë 26 korrik 2021
e hënë 26 korrik 2021

Shkupi nuk shpreson në heqjen e vetos bullgare

    Zgjedhjet e parakohshme parlamentare, që u mbajtën të dielën më 11 korrik në Bullgari, kanë nxjerrë një rezultat të përafërt mes partisë GERB, të udhëhequr nga ish-kryeministri Boyko Borisov, dhe partisë së quajtur “Ka një popull të tillë”, të drejtuesit televiziv, Slavi Trifonov.   Ky i fundit ende pa u certifikuar rezultatet ka […]

Pendarovski: Nëse çmimi i anëtarësimit në BE është që të tjetërsohemi, BE e tillë nuk na duhet

  “Njëmbëdhjetë nga njëzet e shtatë vendet anëtare të BE-së kanë shumicën e qytetarëve që janë kundër zgjerimit të BE-së. Këto janë njëmbëdhjetë kombet e fuqishme. Midis tyre Franca dhe Gjermania”, tha Pendarovski   Presidenti i Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski, ka deklaruar se euroskepticizmi po rritet ndjeshëm në Ballkanin Perëndimor dhe se “në vitet […]

Maqedonia e Veriut dhe Bullgaria në kërkim të zgjidhjes së problemit midis tyre

  Kryeministri maqedonas Zoran Zaev shkoi të enjten në Sofje të Bullgarisë në përpjekje për të gjetur një zgjidhje të problemeve [...]

Ende në përdorim tekstet shkollore që fyejnë shqiptarët

  Nxënësit maqedonas të vitit të dytë në arsimin e mesëm nga libri i Sociologjisë mësojnë se shqiptarët, turqit e romët lindin [...]

Maqedoni e Veriut: Anulohet regjistrimi i popullsisë

Dy kryetarët e partive më të mëdha maqedonase LSDM dhe VMRO DPMNE, Zoran Zaev dhe Hristijan Mickovski, ranë dakord që regjistrimi i popullsisë në Maqedoninë e Veriut të shtyhet për në shtator të këtij viti.   Regjistrimi ishte parashikuar të zhvillohej nga 1 deri më 20 prill, por lideri i opozitës maqedonase, Hristijan Mickoski, […]

RMV, deri sot janë regjistruar rreth 150.000 persona nga diaspora

Deri në orën 8 të këtij mëngjesi, përmes ueb-aplikacionit për vetë-regjistrim janë evidentuar 148.719 persona të regjistruar nga diaspora, informoi Enti Shtetëror i Statistikave. Si edhe deri më tani, shumica e emigrantëve të regjistruar nga vendi janë nga Zvicra, Gjermania dhe Italia, ndërsa numri i personave të regjistruar është shumë më i ulët […]

Shkupi nuk shpreson në heqjen e vetos bullgare

Zgjedhjet e parakohshme parlamentare, që u mbajtën të dielën më 11 korrik në Bullgari, kanë nxjerrë një rezultat të përafërt mes partisë GERB, të udhëhequr nga ish-kryeministri Boyko Borisov, dhe partisë së quajtur “Ka një popull të tillë”, të drejtuesit televiziv, Slavi Trifonov.   Ky i fundit ende pa u certifikuar rezultatet ka […]

Pendarovski: Nëse çmimi i anëtarësimit në BE është që të tjetërsohemi, BE e tillë nuk na duhet

“Njëmbëdhjetë nga njëzet e shtatë vendet anëtare të BE-së kanë shumicën e qytetarëve që janë kundër zgjerimit të BE-së. Këto janë njëmbëdhjetë kombet e fuqishme. Midis tyre Franca dhe Gjermania”, tha Pendarovski   Presidenti i Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski, ka deklaruar se euroskepticizmi po rritet ndjeshëm në Ballkanin Perëndimor dhe se “në vitet […]

Maqedonia e Veriut dhe Bullgaria në kërkim të zgjidhjes së problemit midis tyre

Kryeministri maqedonas Zoran Zaev shkoi të enjten në Sofje të Bullgarisë në përpjekje për të gjetur një zgjidhje të problemeve midis dy vendeve. Zoti Zaev ka paraqitur propozime konkrete, siç njoftoi homologu i tij bullgar, Stefan Janev, por ato nuk janë bërë ende publike. Problemi po mban peng jo vetëm përparimin e Maqedonisë së […]

Ende në përdorim tekstet shkollore që fyejnë shqiptarët

Nxënësit maqedonas të vitit të dytë në arsimin e mesëm nga libri i Sociologjisë mësojnë se shqiptarët, turqit e romët lindin shumë fëmijë, pasi siç thuhet një përqindje shumë e madhe e kësaj popullsie nuk është e arsimuar, nuk kanë kontroll të lindjeve andaj edhe përqindja e natalitetit të tyre është shumë më e […]

Maqedoni e Veriut: Anulohet regjistrimi i popullsisë

Dy kryetarët e partive më të mëdha maqedonase LSDM dhe VMRO DPMNE, Zoran Zaev dhe Hristijan Mickovski, ranë dakord që regjistrimi i popullsisë në Maqedoninë e Veriut të shtyhet për në shtator të këtij viti.   Regjistrimi ishte parashikuar të zhvillohej nga 1 deri më 20 prill, por lideri i opozitës maqedonase, Hristijan Mickoski, […]

Debatet rreth censusit në Maqedoninë e Veriut

Procesi i regjistrimit të popullsisë që po mbahet për diasporën e Maqedonisë së Veriut ka mobilizuar edhe faktorët politikë me thirrjet për t’u regjistruar, ndërsa opozita maqedonase po bën thirrje për shtyrjen e procesit për shkak të pandemisë së koronavirusit. Deri më tani janë regjistruar mbi 150 mijë qytetarë me origjinë nga Maqedonia e […]

1 vjetori i anëtarësimit të Maqedonisë së Veriut në NATO

Maqedonia e Veriut po shënon 1 vjetorin e anëtarësimit në NATO. Me këtë rast, në një ceremoni që u mbajt në një kazermë të Shkupit, tre aeroplanë ushtarakë të Aleancës fluturuan mbi kryeqytetin e vendit, ndërsa pjesëtarë të ushtrisë së Maqedonisë së Veriut shfaqën pjesë të stërvitjeve para krerëve të institucioneve më të larta […]

RMV, deri sot janë regjistruar rreth 150.000 persona nga diaspora

Deri në orën 8 të këtij mëngjesi, përmes ueb-aplikacionit për vetë-regjistrim janë evidentuar 148.719 persona të regjistruar nga diaspora, informoi Enti Shtetëror i Statistikave. Si edhe deri më tani, shumica e emigrantëve të regjistruar nga vendi janë nga Zvicra, Gjermania dhe Italia, ndërsa numri i personave të regjistruar është shumë më i ulët […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara