Albanian Profile
e martë 26 tetor 2021
e martë 26 tetor 2021

Mungesa e ilaçeve, një sfidë më tepër për familjet e fëmijëve me leuçemi

  Familjet me fëmijët e sëmurë nga leuçemia po përballen me vështirësi të shumta prej mungesës së ilaçeve kryesore tek Qendra Spitalore Universitare “Nënë Tereza”.   Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi shprehu shqetësim të thellë për këto vështirësi të përsëritura me vite, dhe e vlerësoi si një diskriminim të shumëfishtë, që u bëhet këtyre fëmijëve […]

OBSH paralajmëron se pandemia do të zgjasë edhe gjatë vitit 2022

    Pandemia e COVID-19 do të vazhdojë edhe për një vit më shumë sesa do të duhej pasi vendet e varfra nuk po furnizohen me vaksinat kundër koronavirusit, thotë Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH).   Drejtuesi i lartë i OBSH-së, Bruce Aylward, tha se situata në vendet e varfra jep sinjale se kriza e […]

Kina heton origjinën e COVID-19, test për 200 mijë mostra të gjakut në Wuhan

    Kina po përgatitet të testojë deri në 200.000 mostra të bankave të gjakut nga qyteti Wuhan, si pjesë e një hetimi për [...]

Kompania Merck kërkon miratimin e ilaçit kundër COVID-it

  UASHINGTON - Kompania farmaceutike Merck i kërkoi sot agjensisë rregullatore amerikane të autorizojë ilaçin e saj për trajtimin e [...]

Spitalet po e përballojnë pandeminë me mungesa të shumta në mjekë e pajisje

Në Tiranë, Organizata Together for Life publikoi një raport mbi standardet minimale që u nevojiten spitaleve për të përballuar pacientët me COVID-19.   Nga monitorimi në 57 spitalet publike dhe private u zbulua një seri mungesash në stafe dhe në pajisje mjekësore gjatë pandemisë Covid.     Raporti theksoi se spitalet e Shqipërisë kanë […]

Tetori Rozë – 1 në 8 gra me kancer gjiri!

Tetori, në të gjithë botën është muaji i ndërgjegjësimit për zbulimin e hershëm të kancerit të gjirit.   Jepini vetes vetëm 30 minuta kohë për shëndetin tuaj.  Sot 1 në 8 gra diagnostikohet me kancer të gjirit.  Kapja e hershme e kësaj sëmundje të shpëton nga vdekja. Mesazhi vjen nga gra që janë përballuar me sëmundjen […]

Mungesa e ilaçeve, një sfidë më tepër për familjet e fëmijëve me leuçemi

Familjet me fëmijët e sëmurë nga leuçemia po përballen me vështirësi të shumta prej mungesës së ilaçeve kryesore tek Qendra Spitalore Universitare “Nënë Tereza”.   Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi shprehu shqetësim të thellë për këto vështirësi të përsëritura me vite, dhe e vlerësoi si një diskriminim të shumëfishtë, që u bëhet këtyre fëmijëve […]

OBSH paralajmëron se pandemia do të zgjasë edhe gjatë vitit 2022

Pandemia e COVID-19 do të vazhdojë edhe për një vit më shumë sesa do të duhej pasi vendet e varfra nuk po furnizohen me vaksinat kundër koronavirusit, thotë Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH).   Drejtuesi i lartë i OBSH-së, Bruce Aylward, tha se situata në vendet e varfra jep sinjale se kriza e […]

Kina heton origjinën e COVID-19, test për 200 mijë mostra të gjakut në Wuhan

Kina po përgatitet të testojë deri në 200.000 mostra të bankave të gjakut nga qyteti Wuhan, si pjesë e një hetimi për origjinën e Covid-19. Mostrat e gjakut do të përfshijnë edhe ato të muajve të fundit të vitit 2019.   Mostrat janë një burim i mundshëm i informacionit kyç që mund të […]

Kompania Merck kërkon miratimin e ilaçit kundër COVID-it

UASHINGTON – Kompania farmaceutike Merck i kërkoi sot agjensisë rregullatore amerikane të autorizojë ilaçin e saj për trajtimin e COVID-19ës, që do të shtojë kështu një armë krejtësisht të re në arsenalin botëror kundër pandemisë.   Nëse miratohet nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA), një vendim që mund të merret edhe brenda disa […]

Spitalet po e përballojnë pandeminë me mungesa të shumta në mjekë e pajisje

Në Tiranë, Organizata Together for Life publikoi një raport mbi standardet minimale që u nevojiten spitaleve për të përballuar pacientët me COVID-19.   Nga monitorimi në 57 spitalet publike dhe private u zbulua një seri mungesash në stafe dhe në pajisje mjekësore gjatë pandemisë Covid.     Raporti theksoi se spitalet e Shqipërisë kanë […]

Në 2020-n, shqiptarët shpenzuan 72 milionë euro më shumë për shëndetin

Vitit 2020 ishte i jashtëzakonshëm, teksa pandemia ndikoi ndjeshëm shëndetin e popullatës dhe aktivitetin e ekonomisë.   Ndërsa vala e parë e virusit u arrit të frenohej si rrjedhojë e karantinës së fortë, në pjesën e dytë të vitit shumë familje dhe individë u gjendën përballë zgjidhjeve të vështira, ndërsa për shumë pasojat ishin […]

100 Vjet Kryqi i Kuq Shqiptar

Si sot, më 4 tetor 1921, u themelua Kryqi i Kuq Shqiptar. Është shoqata më e vjetër humanitare në Shqipëri. Ai është njohur zyrtarisht nga Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq në vitin 1923. Që nga ky vit është anëtar i Federatës (në atë kohë Ligës) së Shoqatave të Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës […]

Tetori Rozë – 1 në 8 gra me kancer gjiri!

Tetori, në të gjithë botën është muaji i ndërgjegjësimit për zbulimin e hershëm të kancerit të gjirit.   Jepini vetes vetëm 30 minuta kohë për shëndetin tuaj.  Sot 1 në 8 gra diagnostikohet me kancer të gjirit.  Kapja e hershme e kësaj sëmundje të shpëton nga vdekja. Mesazhi vjen nga gra që janë përballuar me sëmundjen […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara