Tuesday 28 May 2024
Tuesday 28 May 2024

Organizatat e shoqërisë civile kritikojnë ndryshimet në ligjin e Policisë së Shtetit

Përmes një deklarate të përbashkët, 22 organizata të shoqërisë civile ngrenë shqetësimin se projektligji i qeverisë dobëson pavarësinë e sistemit gjyqësor dhe bie në kundërshtim me vendimet e Gjykatës së Strasburgut për të drejtën e privatësisë. Një grup organizatash të shoqërisë civile, të kryesuara nga Komiteti Shqiptar i Helsinkit kritikuan të premten ndryshimet në ligjin […]

Nis investimi për realizimin e transplantit të parë të palcës së kuqe në QSUT

Gjatë Kongresit të Shoqatës së Hematologjisë, Ministrja e Shëndetësisë u shpreh se po financojmë 100% trajtimin për limfomat malinje Tiranë, 15 Nëntor – Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale financon 24 milionë euro në vit për sëmundjet tumorale, duke e rritur me gati 3 herë financimin për këto sëmundje, krahasuar me 6 vite më parë. […]

Inaugurohet spitali i ri kirurgjikal ‘Frederik Shiroka’ në QSUT. Shtatë salla moderne operacioni

Në Qendrën Spitalore Universitare Nënë Tereza u inagura spitali e ri kirurgjikal ‘Frederik Shiroka’ në QSUT. Ministrja e Shëndetësisë [...]

Shërbimet online/ Manastirliu: 41 shërbime online nga 1 janari. Fund rradhëve të pritjes dhe rryshfetit

91 % e shërbimeve të Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale do të jepen online brenda vitit 2020. Nga 1 Janari 41 shërbime [...]

482,711 qytetarë kryen Kontrollin Mjekësor Bazë, kapërcehet pragu vjetor

Çdo Kontroll Mjekësor Bazë mbi targetin e përcaktuar prej 475 mijë qytetarësh/vit, ka kosto zero për shtetin “Targeti i vendosur prej 475 mijë qytetarësh për kryerjen e Kontrollit Mjekësor Bazë është kapërcyër me mbi 7700 qytetarë, që do të thotë që për secilin prej qytetarëve që janë mbi targetin e vendosur, Kontrolli Mjekësor Bazë ka […]

Organizatat e shoqërisë civile kritikojnë ndryshimet në ligjin e Policisë së Shtetit

Përmes një deklarate të përbashkët, 22 organizata të shoqërisë civile ngrenë shqetësimin se projektligji i qeverisë dobëson pavarësinë e sistemit gjyqësor dhe bie në kundërshtim me vendimet e Gjykatës së Strasburgut për të drejtën e privatësisë. Një grup organizatash të shoqërisë civile, të kryesuara nga Komiteti Shqiptar i Helsinkit kritikuan të premten ndryshimet në ligjin […]

Nis investimi për realizimin e transplantit të parë të palcës së kuqe në QSUT

Gjatë Kongresit të Shoqatës së Hematologjisë, Ministrja e Shëndetësisë u shpreh se po financojmë 100% trajtimin për limfomat malinje Tiranë, 15 Nëntor – Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale financon 24 milionë euro në vit për sëmundjet tumorale, duke e rritur me gati 3 herë financimin për këto sëmundje, krahasuar me 6 vite më parë. […]

Inaugurohet spitali i ri kirurgjikal ‘Frederik Shiroka’ në QSUT. Shtatë salla moderne operacioni

Në Qendrën Spitalore Universitare Nënë Tereza u inagura spitali e ri kirurgjikal ‘Frederik Shiroka’ në QSUT. Ministrja e Shëndetësisë gjatë fjalës së mbajtur bëri me dije se spitali i ri ka 7 salla operacionesh me aparatura të teknologjisë së lartë. “Ajo çfarë kemi bërë është më shumë nga ajo çfarë flas unë sot. Ka qenë […]

Shërbimet online/ Manastirliu: 41 shërbime online nga 1 janari. Fund rradhëve të pritjes dhe rryshfetit

91 % e shërbimeve të Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale do të jepen online brenda vitit 2020. Nga 1 Janari 41 shërbime online. “Duke filluar nga 1 janari qytetarët nuk kanë arsye të paraqiten në sportele për të rezervuar datën dhe orën për kryerjen e ekzaniminive pasi ato do të kryhen online apo për […]

482,711 qytetarë kryen Kontrollin Mjekësor Bazë, kapërcehet pragu vjetor

Çdo Kontroll Mjekësor Bazë mbi targetin e përcaktuar prej 475 mijë qytetarësh/vit, ka kosto zero për shtetin “Targeti i vendosur prej 475 mijë qytetarësh për kryerjen e Kontrollit Mjekësor Bazë është kapërcyër me mbi 7700 qytetarë, që do të thotë që për secilin prej qytetarëve që janë mbi targetin e vendosur, Kontrolli Mjekësor Bazë ka […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara