Friday 14 June 2024
Friday 14 June 2024

Debati për ligjin e OJF-ve, 110 organizata të shoqërisë civile kundërshtojnë nismën e qeverisë

  Ligji i ri për funksionimin e OJF-ve ka prodhuar debat mes Komisionit të Ligjeve në Kuvend dhe 110 organizatave të shoqërisë civile. Këto të fundit kanë kundërshtuar mënyrën se si është hartuar ligji dhe përmbajtjen e tij, duke konsideruar si cenues të lirisë së organizatave të shoqërisë civile.   Ariola Agolli, një nga hartueset […]

Shoqëria civile dorëzon një projektligj për referendumet

  INFOCIP dhe aktorët më të spikatur të shoqërisë civile u mlbodhën dje në Tryezën e Tretë Kombëtare. Tashmë në Kuvend është depozituar pr.ligji për referendumet i cili u kthen shqiptarëve instrumentin e mohuar të Demokracisë Direkte.   Mungesa e këtij ligji të tillë për 20 vjet, thanë ata, u ka mohuar qytetarëve shqiptarë një […]

“Të rrëzohet anti-KÇK” – Organizatat e shoqërisë civile thirrje parlamentit për reflektim

Komisioni i Ligjeve dhe ai i Sigurisë Kombëtare nuk morën parasysh thirrjet e organizatave të shoqërisë civile, duke e miratuar paketën [...]

Debati për ligjin e OJF-ve, 110 organizata të shoqërisë civile kundërshtojnë nismën e qeverisë

Ligji i ri për funksionimin e OJF-ve ka prodhuar debat mes Komisionit të Ligjeve në Kuvend dhe 110 organizatave të shoqërisë civile. Këto të fundit kanë kundërshtuar mënyrën se si është hartuar ligji dhe përmbajtjen e tij, duke konsideruar si cenues të lirisë së organizatave të shoqërisë civile.   Ariola Agolli, një nga hartueset […]

Shoqëria civile dorëzon një projektligj për referendumet

INFOCIP dhe aktorët më të spikatur të shoqërisë civile u mlbodhën dje në Tryezën e Tretë Kombëtare. Tashmë në Kuvend është depozituar pr.ligji për referendumet i cili u kthen shqiptarëve instrumentin e mohuar të Demokracisë Direkte.   Mungesa e këtij ligji të tillë për 20 vjet, thanë ata, u ka mohuar qytetarëve shqiptarë një […]

“Të rrëzohet anti-KÇK” – Organizatat e shoqërisë civile thirrje parlamentit për reflektim

Komisioni i Ligjeve dhe ai i Sigurisë Kombëtare nuk morën parasysh thirrjet e organizatave të shoqërisë civile, duke e miratuar paketën anti-KÇK pa asnjë konsultim publik. Megjithatë, një ditë para se akti normativ i qeverisë të votohet në parlament, 23 organizata të shoqërisë civile kërkojë nga deputetët që të rrëzohet pasi sipas tyre shkel Kushtetutën. […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara