e martë 27 korrik 2021
e martë 27 korrik 2021

Shqiptarët në “Tokio 2020”/ Dëmtohet Indrit Cullhaj, qitësja Deliaj doli në vendin e 37

  Përfundoi mes dhimbjesh garimi i Indrit Cullhajt në Lojërat Olimpike të Tokios. Sportisti shqiptari xhudos garoi në kategorinë deri në 66 kg të kësaj disipline sportive dhe sfida e tij e parë ishte ajo me Kostarikanin Sancho. Por pas 11 minutash, Çullhaj u detyrua të dorëzohej kundrejt rivalit të tij. Cullhaj e nisi mjaft […]

UNESCO kundër projektit rrugor në Gjirokastër, qeveria vijon punën

  Projekti i hyrje-daljes rrugore për Gjirokastrën, duket se po kthehet në kërcënim për statusin si trashëgimi botërore të qytetit. Në një projekt-rezolutë të botuar para sesionit të 44-të të takimit të Komitetit të Trashëgimisë Botërore (UNESCO), që po zhvillohet në Kinë, rekomandohet që qeveria të ndalojë punimet pasi mund të ketë pasoja në urbanistikën unike […]

Në korrik 1942 nën pushtimin italian, trupa Carro di Tespi Lirico mbërrin në Tiranë dhe jep disa shfaqje, mes tyre operan “La Traviata”

  Më 1929 qeveria fashiste e Romës krijoi katër trupa teatrale shëtitëse që morën emërtimin "Carri di Tespi" ("Qerret e Tespit"). [...]

Meleq Gosnishti – Hero i Popullit

  Meleq Gosnishti Hero i Popullit. U vra gjatë luftimeve për marrjen e kalasë së Margëlliçit në Patos në 30 mars 1944. Lindi në [...]

Matvei Petrov, rusi që përfaqëson Shqipërinë mbetet jashtë finales

Matvei Petrov, gjimnasti rus i cili përfaqëson Shqipërinë në Lojërat Olimpike, nuk ka mundur që të kualifikohet për në finale. Mori pjesë në disiplinëne kalit me doreza ku u klasifikua në vendin e dhjetë, ndërkohë që në finale shkojnë 8 gjimnastë. Petrov grumbulloi në total 14.733,  nga të cilat 6.500 pikë nga elementi I […]

Sfidat e gazetarëve në zonat me kriminalitet të lartë në Shqipëri

Disa zona me kriminalitet të lartë në Shqipëri përbëjnë një sfidë për raportimin e lajmeve. Gazetarët thonë se shpesh ndihen të pambrojtur nga grupet kriminale kur u duhet të raportojnë përplasjet apo inicidentet me viktima:  

Shqiptarët në “Tokio 2020”/ Dëmtohet Indrit Cullhaj, qitësja Deliaj doli në vendin e 37

Përfundoi mes dhimbjesh garimi i Indrit Cullhajt në Lojërat Olimpike të Tokios. Sportisti shqiptari xhudos garoi në kategorinë deri në 66 kg të kësaj disipline sportive dhe sfida e tij e parë ishte ajo me Kostarikanin Sancho. Por pas 11 minutash, Çullhaj u detyrua të dorëzohej kundrejt rivalit të tij. Cullhaj e nisi mjaft […]

UNESCO kundër projektit rrugor në Gjirokastër, qeveria vijon punën

Projekti i hyrje-daljes rrugore për Gjirokastrën, duket se po kthehet në kërcënim për statusin si trashëgimi botërore të qytetit. Në një projekt-rezolutë të botuar para sesionit të 44-të të takimit të Komitetit të Trashëgimisë Botërore (UNESCO), që po zhvillohet në Kinë, rekomandohet që qeveria të ndalojë punimet pasi mund të ketë pasoja në urbanistikën unike […]

Në korrik 1942 nën pushtimin italian, trupa Carro di Tespi Lirico mbërrin në Tiranë dhe jep disa shfaqje, mes tyre operan “La Traviata”

Më 1929 qeveria fashiste e Romës krijoi katër trupa teatrale shëtitëse që morën emërtimin “Carri di Tespi” (“Qerret e Tespit”). Një prej këtyre për operan dhe këngën lirike, e emërtuar “Carro di Tespi Lirico” dhe tre për pjesët teatrale. Synimi i këtyre trupave ishte që të përçonte deri tek fashat më të izoluara të […]

Meleq Gosnishti – Hero i Popullit

Meleq Gosnishti Hero i Popullit. U vra gjatë luftimeve për marrjen e kalasë së Margëlliçit në Patos në 30 mars 1944. Lindi në fshatin Gosnisht të Përmetit. I biri i Iliaz dhe Hatixhe Gosnishtit. Qe femija më i madh nga shtatë fëmijet e kësaj familje. Emigroi që në moshën 14 vjeçare drejt Parisit dhe u […]

Matvei Petrov, rusi që përfaqëson Shqipërinë mbetet jashtë finales

Matvei Petrov, gjimnasti rus i cili përfaqëson Shqipërinë në Lojërat Olimpike, nuk ka mundur që të kualifikohet për në finale. Mori pjesë në disiplinëne kalit me doreza ku u klasifikua në vendin e dhjetë, ndërkohë që në finale shkojnë 8 gjimnastë. Petrov grumbulloi në total 14.733,  nga të cilat 6.500 pikë nga elementi I […]

Përfundon afati për regjistrim online për klasat e para, asnjë përgjigje nga institucionet

Shqipëria aplikoi për herë të parë këtë vit, regjistrimin e fëmijëve në klasën e parë, përmes portalit e-Albania. Të dhënat paraprake tregojnë se nga data 15-30 qershor janë kryer 5580 aplikime në 182 shkollat ku u pilotua ky proces. Pas regjistrimit në e-Albania, prindërit apo kujdestarët ligjorë të fëmijës, duhet të ishin njoftuar nga […]

Nënë Tereza në këndvështrimin sociologjik

I ftuar nga Universiteti i Shkodrës profesori i Universitetit të Birminghamit, në Mbretërinë e Bashkuar, Gëzim Alpion, foli mbi tokësoren dhe hyjnoren Nënë Tereza në kënveshtrimin sociologjik. Profesor Alpion është autor i dy librave për Nënë Terezën dhe i më shumë se 50 kumtesave të mbajtur në 15 vende të botës mbi jetën dhe […]

Sfidat e gazetarëve në zonat me kriminalitet të lartë në Shqipëri

Disa zona me kriminalitet të lartë në Shqipëri përbëjnë një sfidë për raportimin e lajmeve. Gazetarët thonë se shpesh ndihen të pambrojtur nga grupet kriminale kur u duhet të raportojnë përplasjet apo inicidentet me viktima:  

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara