Friday 14 June 2024
Friday 14 June 2024

Shqipëria në krah të SHBA-ve për “Rrjet të pastër”

  Shqipëria është bërë pjesë e grupit të vendeve që i janë bashkuar nismës së Shteteve të Bashkuara Clean Network (Rrjet i pastër) e cila synon t’i kundërvihet asaj që shihet si një kërcënim afatgjatë ndaj privatsisë të të dhënave, sigurisë dhe të drejtave të njeriut nga ana e aktorëve autoritarë, si Partia Komuniste Kineze. […]

Çfarë janë negociatat për anëtarësim?

  Anëtarësimi në BE kërkon përmbushjen e “Kritereve të Kopenhagës” të cilat kërkojnë nga vendi kandidat:   Të sigurojë institucione për të garantuar demokracinë, sundimin e ligjit, të drejtat e njeriut dhe respektimin e mbrojtjen e minoriteteve (Kriteri Politik); Të sigurojë ekonomi tregu funksionale e të aftë për të përballuar konkurrencën në tregun e BE-së […]

Shqipëria dhe Këshilli i Evropës

Shqipëria ka funksionuar si demokraci parlamentare pluraliste që nga zgjedhjet e pranverës së vitit 1991.Asambleja Parlamentare e Këshillit të [...]

Shqipëria dhe ANEA/IAEA

Shqipëria ka qenë anëtare e Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike (ANEA/IAEA) që prej krijimit të saj në 29 korrik 1957. ANEA/IAEA [...]

Konsullata shqiptare në Strugë/ Cakaj: Rol në nxitjen e marrëdhënieve ekonomike, shoqërore e kulturore mes shqiptarëve

Çelja e konsullatës së përgjithshme në Strugë do të ketë rol të veçantë në nxitjen e mëtejme të marrëdhënieve ekonomike, shoqërore e kulturore mes shqiptarëve në Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërisë. Ministri në detyrë për Europën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj e ka cilësuar si një lajm fantastik për Shqipërinë e shqiptarët çeljen e […]

Shqipëria në krah të SHBA-ve për “Rrjet të pastër”

Shqipëria është bërë pjesë e grupit të vendeve që i janë bashkuar nismës së Shteteve të Bashkuara Clean Network (Rrjet i pastër) e cila synon t’i kundërvihet asaj që shihet si një kërcënim afatgjatë ndaj privatsisë të të dhënave, sigurisë dhe të drejtave të njeriut nga ana e aktorëve autoritarë, si Partia Komuniste Kineze. […]

Çfarë janë negociatat për anëtarësim?

Anëtarësimi në BE kërkon përmbushjen e “Kritereve të Kopenhagës” të cilat kërkojnë nga vendi kandidat:   Të sigurojë institucione për të garantuar demokracinë, sundimin e ligjit, të drejtat e njeriut dhe respektimin e mbrojtjen e minoriteteve (Kriteri Politik); Të sigurojë ekonomi tregu funksionale e të aftë për të përballuar konkurrencën në tregun e BE-së […]

Shqipëria dhe Këshilli i Evropës

Shqipëria ka funksionuar si demokraci parlamentare pluraliste që nga zgjedhjet e pranverës së vitit 1991.Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës (KiE) dërgoi për herë të parë vëzhgues në këto zgjedhje. Në vijim të konkluzioneve të misionit vëzhgues, si dhe të zhvillimeve të mëvonshme politike, parlamentit shqiptar ju dha statusi i “të ftuarit të veçantë” në […]

Shqipëria dhe ANEA/IAEA

Shqipëria ka qenë anëtare e Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike (ANEA/IAEA) që prej krijimit të saj në 29 korrik 1957. ANEA/IAEA përbëhet nga tre organizma kryesore: Bordi i Guvernatorëve, Konferenca e Përgjithshme dhe Sekretariati. Bordi i Guvernatorëve është i përbërë nga 35 shtete anëtare, 10 prej të cilave janë të përhershme (kryesisht vendet që kanë […]

Konsullata shqiptare në Strugë/ Cakaj: Rol në nxitjen e marrëdhënieve ekonomike, shoqërore e kulturore mes shqiptarëve

Çelja e konsullatës së përgjithshme në Strugë do të ketë rol të veçantë në nxitjen e mëtejme të marrëdhënieve ekonomike, shoqërore e kulturore mes shqiptarëve në Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërisë. Ministri në detyrë për Europën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj e ka cilësuar si një lajm fantastik për Shqipërinë e shqiptarët çeljen e […]

Shqipëria merr Kryesimin e Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE)

Duke filluar nga data 1 Janari 2020, Shqipëria merr Kryesimin e Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE), përgjatë një viti kalendarik deri me datë 31 dhjetor 2020. Shqipëria do të marrë kështu, për herë të parë kryesimin e kësaj Organizate të rëndësishme. Si rrjedhojë ajo do të jetë pjesë e Trojkës së Kryesive […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara