Monday 24 June 2024
Monday 24 June 2024

Shqipëria e Madhe dhe Shqipëria Etnike, këto dy terminologji të gabuara

Kemi dëgjuar 2 terminologji, si në përdorimin e përditshëm, ashtu dhe në këngë e poezi, që “nacionalistët”, me apo pa qëllim i përdorin, e që janë shumë të gabuara. Këto terminologji përcjellen edhe me harta përkatëse, gjithashtu të gabuara. -SHQIPËRIA E MADHE Harta e “Shqiperise se Madhe”   Është terminologji fashiste, e përdorur në kohën […]

Shqiptarët

Shqiptarët janë komb kryesisht i vendosur në Gadishullin Ballkanik: në Shqipëri, ku përbën rreth 83% të popullsisë, në Kosovë rreth 93% dhe në Maqedoni rreth 25%.[14] Në numër më të vogël, shqiptarë ka në Serbi, Mal të Zi, Greqi, Itali, Turqi e Kroaci, si dhe në vende të ndryshme të mërgatës. Flasin gjuhën shqipe, e […]

Shqiptarët dhe kuptimi i konceptit komb

Kombi shqiptar shumë-etnik & kombi kosovar një-etnik Bindja e opinionit kosovar është krejt e kundërt. Kombin shqiptar pakkush mund ta [...]

Shqipëria e Madhe dhe Shqipëria Etnike, këto dy terminologji të gabuara

Kemi dëgjuar 2 terminologji, si në përdorimin e përditshëm, ashtu dhe në këngë e poezi, që “nacionalistët”, me apo pa qëllim i përdorin, e që janë shumë të gabuara. Këto terminologji përcjellen edhe me harta përkatëse, gjithashtu të gabuara. -SHQIPËRIA E MADHE Harta e “Shqiperise se Madhe”   Është terminologji fashiste, e përdorur në kohën […]

Shqiptarët

Shqiptarët janë komb kryesisht i vendosur në Gadishullin Ballkanik: në Shqipëri, ku përbën rreth 83% të popullsisë, në Kosovë rreth 93% dhe në Maqedoni rreth 25%.[14] Në numër më të vogël, shqiptarë ka në Serbi, Mal të Zi, Greqi, Itali, Turqi e Kroaci, si dhe në vende të ndryshme të mërgatës. Flasin gjuhën shqipe, e […]

Shqiptarët dhe kuptimi i konceptit komb

Kombi shqiptar shumë-etnik & kombi kosovar një-etnik Bindja e opinionit kosovar është krejt e kundërt. Kombin shqiptar pakkush mund ta ketë menduar më parë, pos si një komb monoetnik, kurse për kombin kosovar opinioni ka mjegull dhe zakonisht e lidhë me fjalën multietnicitet. Njëri prej politikanëve të Tiranës më tha se nuk mund të jemi […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara