Albanian Profile
Wednesday 17 July 2024
Wednesday 17 July 2024

Vdekjet 39% më të larta se në 2019

  Sipas INSTAT për periudhën Korrik-Shtator 2021, në vend janë regjistruar 6,037 humbje jete, nga  6,624 në të njëjtën periudhë të një viti më parë, duke pësuar një rënie prej 8.9%.   Edhe pse pandemia është zbutur në muajt e Verës, sërish humbjet e jetës vijojnë të jenë më të larta se 3-mujori i tretë […]

700 mijë shqiptarë kanë ikur nga vendi nga 2008-a; Kanë marrë leje qëndrimi në një nga vendet e BE-së, rekord në rajon, sipas Eurostat

    Që nga viti 2008 deri në 2020-n, janë rreth 700 mijë shtetas shqiptarë që kanë marrë leje qëndrimi në një nga shtetet e Bashkimit Europian.   Shifrat janë bërë të ditura nga Eurostat, instituti europian i statistikave dhe janë përpunuar nga “Monitor”.   Numri më i lartë i lejeve të qëndrimit është dhënë […]

Emigracioni dhe plakja e popullsisë ulin numrin e familjeve në vend

    Numri i familjeve në vend ka shënuar rënie për të dytin vit radhazi, duke reflektuar plakjen graduale të popullsisë si dhe [...]

Popullsia në rënie, pakësohet me 50 mijë banorë në 2020

    Në pesë vite, popullsia e Shqipërisë është pakësuar me 50 mijë banorë. Të dhënat e fundit të INSTAT bëjnë të ditur [...]

Historiani: Shqipëria ka humbur 69% të sipërfaqes, si u zmadhuan Greqia dhe Serbia

Duke shpjeguar hartën e ndarjes së kufijve të Shqipërisë pas Luftës së Parë Ballkanike, drejtori i muzeut etnografik në Lezhë, Paulin Zefi, ka treguar se si u zmadhua sipërfaqja e Serbisë dhe Greqisë, ndërsa ajo e Shqipërisë, u zvogëlua. Historiani tha se Shqipëria ka humbur me ndarjen e kufijve rreth 69% të sipërfaqes së […]

Censi i Popullsisë dhe Banesave shtyhet prej COVID-19, INSTAT: Ja plani për 2020

Insituti i Statistikave pritej që këtë vit të kishte një nga “sipërmarrjet” më të rëndësishme siç është Censi i Popullsisë dhe Banesave por situata me koronavirusin e ka lënë pezull këtë aktivitet. Në raportin vjetor të insitucionit INSTAT vlerëson se së pari ngjarja e tërmetit të 26 nëntorit e vitit të shkuar dhe tashmë […]

Vdekjet 39% më të larta se në 2019

Sipas INSTAT për periudhën Korrik-Shtator 2021, në vend janë regjistruar 6,037 humbje jete, nga  6,624 në të njëjtën periudhë të një viti më parë, duke pësuar një rënie prej 8.9%.   Edhe pse pandemia është zbutur në muajt e Verës, sërish humbjet e jetës vijojnë të jenë më të larta se 3-mujori i tretë […]

700 mijë shqiptarë kanë ikur nga vendi nga 2008-a; Kanë marrë leje qëndrimi në një nga vendet e BE-së, rekord në rajon, sipas Eurostat

Që nga viti 2008 deri në 2020-n, janë rreth 700 mijë shtetas shqiptarë që kanë marrë leje qëndrimi në një nga shtetet e Bashkimit Europian.   Shifrat janë bërë të ditura nga Eurostat, instituti europian i statistikave dhe janë përpunuar nga “Monitor”.   Numri më i lartë i lejeve të qëndrimit është dhënë […]

Emigracioni dhe plakja e popullsisë ulin numrin e familjeve në vend

Numri i familjeve në vend ka shënuar rënie për të dytin vit radhazi, duke reflektuar plakjen graduale të popullsisë si dhe ritmet e larta të emigracionit, që është përshpejtuar vitet e fundit, duke përfshirë edhe familjet.   Në 2020-n në vend kishte rreth 769 mijë familje, ose 2,637 familje më pak se një […]

Popullsia në rënie, pakësohet me 50 mijë banorë në 2020

Në pesë vite, popullsia e Shqipërisë është pakësuar me 50 mijë banorë. Të dhënat e fundit të INSTAT bëjnë të ditur se popullsia po pakësohet nga viti në vit.   Në raportin vdekje lindje rezulton se në vitin 2021 popullsia duhet të ishte shtuar me rreth 33 mijë banorë por bilanci negativ vjen […]

Historiani: Shqipëria ka humbur 69% të sipërfaqes, si u zmadhuan Greqia dhe Serbia

Duke shpjeguar hartën e ndarjes së kufijve të Shqipërisë pas Luftës së Parë Ballkanike, drejtori i muzeut etnografik në Lezhë, Paulin Zefi, ka treguar se si u zmadhua sipërfaqja e Serbisë dhe Greqisë, ndërsa ajo e Shqipërisë, u zvogëlua. Historiani tha se Shqipëria ka humbur me ndarjen e kufijve rreth 69% të sipërfaqes së […]

10 mijë vdekje në tre muajt e parë të vitit

Në tre muajt e parë të vitit statistikat e fataliteteve kanë shënuar shifrën më të lartë historike ku numri i personave që kanë humbur jetën i është afruar numrit 10 mijë.   Sipas Institutit të Statistikave Shqiptare, në periudhën Janar – Mars kanë vdekur  9.657 persona, duke u rritur me 56% krahasuar me […]

Shtesa e popullsisë në kryeqytet më e ulëta nga viti 2000

Kryeqyteti i vendit është përfshirë në një bum ndërtimesh vitet e fundit, por po bëhet gjithnjë e më pak i preferueshem për banorët e rinj. Në të dhënat e fundit për popullsinë më 2021 INSTAT raportoi se popullsia e kryeqendrës së vendit u rrit me vetëm 6 mijë persona. Ritmet e rritjes së […]

Censi i Popullsisë dhe Banesave shtyhet prej COVID-19, INSTAT: Ja plani për 2020

Insituti i Statistikave pritej që këtë vit të kishte një nga “sipërmarrjet” më të rëndësishme siç është Censi i Popullsisë dhe Banesave por situata me koronavirusin e ka lënë pezull këtë aktivitet. Në raportin vjetor të insitucionit INSTAT vlerëson se së pari ngjarja e tërmetit të 26 nëntorit e vitit të shkuar dhe tashmë […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara