e enjte 9 dhjetor 2021
e enjte 9 dhjetor 2021

Rreziku nga sulmet kibernetike

  Siguria kibernetike po bëhet çdo ditë e më shumë një fushë që kërkon fuqi punëtore të specializuar. Ndaj Ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi, si drejtues i institucionit që shumë shpejt do të marrë drejtimin për garantimin e mbrojtjes kibernetike përshëndeti pjesëmarrësit në aktivitetin inovativ “Cyber Camp Albania”, ku ftoi të rinjtë të orientojnë karrierën […]

Sigurimi i makinës nuk do të kushtojë njëlloj për të gjithë, do varet nga mosha e drejtuesit dhe eksperienca

  Çmimet që drejtuesit e mjeteve do të paguajnë për sigurimin e detyrueshëm të mjeteve do të diferencohen bazuar në faktorët që ndikojnë në rrezikun për të shkaktuar dëme. Në projektrregulloren “Për përcaktimin e nivelit të provigjoneve teknike dhe të faktorëve të riskut për produktet e sigurimit të detyrueshëm në sektorin e transportit”, Autoriteti i […]

Pa zgjidhje pensionet në Gjykatën e Lartë – Eksperti: Mijëra dosje për vjetërsinë e punës, i përfitojnë në çastin që merret një vendim

  Ndër rreth 40 mijë dosje që flenë prej vitesh në Gjykatën e Lartë, një pjesë e mirë e tyre janë padi ndaj institucioneve [...]

Shkodër, rrezikimi i ndërtesave të vjetra historike nga ndërtimet e reja

    Ashtu si pjesa më e madhe e qyteteve të Shqipërisë edhe Shkodra ka ndryshuar gjatë 30 viteve të fundit nga pikëpamja e [...]

Emigrantët e kthyer hasin vështirësi të mëdha për t’u rifutur në tregun shqiptar të punës

Një studim i Institutit për Demokraci dhe Ndërmjetësim, që u publikua sot në Tiranë, thekson se emigrantët e kthyer në Shqipëri po hasin vështirësi të mëdha për ri-integrimin e tyre në tregun e punës edhe si punëtorë edhe si investues.   Shumica e tyre pohuan gjatë intervistimit se kthimi i tyre në Shqipëri […]

Kush ka 3 shkelje vitin e fundit kalon në testim për rinovimin e patentës

Drejtori i Transportit Rrugor Blendi Gonxhe tha se drejtuesit makinave do të futen për ritestim në rast të 3 shkeljeve të rënda brenda 1 viti dhe me pikë të hequra nga patenta.   Në një intervistë në ABC, Gonxhe tha se leja e drejtimit nga ky test nuk do të hiqet, por do […]

Rreziku nga sulmet kibernetike

Siguria kibernetike po bëhet çdo ditë e më shumë një fushë që kërkon fuqi punëtore të specializuar. Ndaj Ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi, si drejtues i institucionit që shumë shpejt do të marrë drejtimin për garantimin e mbrojtjes kibernetike përshëndeti pjesëmarrësit në aktivitetin inovativ “Cyber Camp Albania”, ku ftoi të rinjtë të orientojnë karrierën […]

Sigurimi i makinës nuk do të kushtojë njëlloj për të gjithë, do varet nga mosha e drejtuesit dhe eksperienca

Çmimet që drejtuesit e mjeteve do të paguajnë për sigurimin e detyrueshëm të mjeteve do të diferencohen bazuar në faktorët që ndikojnë në rrezikun për të shkaktuar dëme. Në projektrregulloren “Për përcaktimin e nivelit të provigjoneve teknike dhe të faktorëve të riskut për produktet e sigurimit të detyrueshëm në sektorin e transportit”, Autoriteti i […]

Pa zgjidhje pensionet në Gjykatën e Lartë – Eksperti: Mijëra dosje për vjetërsinë e punës, i përfitojnë në çastin që merret një vendim

Ndër rreth 40 mijë dosje që flenë prej vitesh në Gjykatën e Lartë, një pjesë e mirë e tyre janë padi ndaj institucioneve shtetërore për mosnjohjen e viteve të punës për pension. Eksperti i çështjeve të punësimit Erion Muça thotë se personave në fjalë mund t’u duhen edhe disa vite të tjera për të […]

Shkodër, rrezikimi i ndërtesave të vjetra historike nga ndërtimet e reja

Ashtu si pjesa më e madhe e qyteteve të Shqipërisë edhe Shkodra ka ndryshuar gjatë 30 viteve të fundit nga pikëpamja e urbanistikës dhe arkitekturës. Vendin e shumë lagjeve dhe rrugicave të vjetra, me shtëpi karakteristike, tashmë e kanë zënë pallate shumëkatëshe, që thuajse nuk ndryshojnë nga njëri-tjetri. Bashkë me ato, kanë humbur […]

Emigrantët e kthyer hasin vështirësi të mëdha për t’u rifutur në tregun shqiptar të punës

Një studim i Institutit për Demokraci dhe Ndërmjetësim, që u publikua sot në Tiranë, thekson se emigrantët e kthyer në Shqipëri po hasin vështirësi të mëdha për ri-integrimin e tyre në tregun e punës edhe si punëtorë edhe si investues.   Shumica e tyre pohuan gjatë intervistimit se kthimi i tyre në Shqipëri […]

Vonesat e rindërtimit, banorët e Ishmit presin edhe dimrin e tretë nën çadra

Një vit më parë A2 CNN vizitoi disa familje në zonën e Ishmit, të cilat po kalonin dimrin e dytë nën çadra, pasi banesat u ishin dëmtuar nga tërmeti i nëntorit të 2019.   Ai reportazh u mbyll me shpresën dhe pyetjen se a do të ishte dimri i fundit i atyre banorëve […]

Birësimi i fëmijëve nga komuniteti LGBT, ministrja Bora Muzhaqi: Duhet diskutuar dhe menduar

Ministrja e shtetit për të rinjtë dhe fëmijët, Bora Muzhaqi, nga Korça foli për mundësinë e birësimit të fëmijëve nga komuniteti LGBT.   “Mendoj që birësimi është një gjë kaq e bukur dhe fantastike. Pastaj, pjesa tjetër duhet diskutuar dhe menduar. Por, e rëndësishme është që nuk ka gjë më të bukur sesa […]

Kush ka 3 shkelje vitin e fundit kalon në testim për rinovimin e patentës

Drejtori i Transportit Rrugor Blendi Gonxhe tha se drejtuesit makinave do të futen për ritestim në rast të 3 shkeljeve të rënda brenda 1 viti dhe me pikë të hequra nga patenta.   Në një intervistë në ABC, Gonxhe tha se leja e drejtimit nga ky test nuk do të hiqet, por do […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara