e shtunë 16 janar 2021
e shtunë 16 janar 2021

Në kërkim të fundit të botës

  Ka një rrymë mendimi, për fat të keq në rritje e më së shumti e koncentruar në disa qarqe socialë në Veneto të Italisë, e cila është e bindur në dy gjera: që Toka është e sheshtë dhe se do të vijë një ditë që Hëna do të riabsorbohet sërish nga Toka, nga a […]

Reflektime përtej pandemisë të shkencëtares italiane

  «Koronavirusi ka shndërruar çdo gjë. Nevojitet një tjetër ekuilibër midis njeriut dhe mjedisit»   «Zgjidhjet do t’i gjejnë fëmijët tanë, ne do të mundohemi t’ua bëjmë detyrën më të thjeshtë»   Kush është Ilaria Kapua (Ilaria Capua) Ilaria Capua, e datëlindjes 1966 është një shkencëtare italiane me famë ndërkombëtare. Veterinere dhe virologe, docente universiteti […]

Nga gazeta e përditshme italiane “La Repubblica”:

  Ndalimi i parë: Për shkak të Covid-it, këtë verë, farat e shalqinit nuk duhet të pështyhen me shumë se një [...]

Nga gazeta e përditshme italiane “La Repubblica”:

  Lajmi sensacional: Mbretëresha Elisabetë do të lërë fronin ngaqë do të shkojë të luajë me Milanin bashkë me [...]

Trump nuk i jep dorën, kryetarja e Dhomës së Përfaqësuesve i gris fjalimin

Një incident i nivelit të lartë është shënuar këtë të martë mes Presidentit amerikan Donald Trump dhe kryetares së Dhomës së Përfaqësuesve, Nancy Pelosi. Pasi Trump nuk i dha dorën, në përfundim të fjalimit të tij, Pelosi i grisi fletët e fjalimit vjetor para kongresmenëve. E pyetur mbi arsyen e këtij vendimi, politikania demokrate e […]

Në kërkim të fundit të botës

Ka një rrymë mendimi, për fat të keq në rritje e më së shumti e koncentruar në disa qarqe socialë në Veneto të Italisë, e cila është e bindur në dy gjera: që Toka është e sheshtë dhe se do të vijë një ditë që Hëna do të riabsorbohet sërish nga Toka, nga a […]

Reflektime përtej pandemisë të shkencëtares italiane

«Koronavirusi ka shndërruar çdo gjë. Nevojitet një tjetër ekuilibër midis njeriut dhe mjedisit»   «Zgjidhjet do t’i gjejnë fëmijët tanë, ne do të mundohemi t’ua bëjmë detyrën më të thjeshtë»   Kush është Ilaria Kapua (Ilaria Capua) Ilaria Capua, e datëlindjes 1966 është një shkencëtare italiane me famë ndërkombëtare. Veterinere dhe virologe, docente universiteti […]

Nga gazeta e përditshme italiane “La Repubblica”:

Ndalimi i parë: Për shkak të Covid-it, këtë verë, farat e shalqinit nuk duhet të pështyhen me shumë se një metër!!!  

Nga gazeta e përditshme italiane “La Repubblica”:

Lajmi sensacional: Mbretëresha Elisabetë do të lërë fronin ngaqë do të shkojë të luajë me Milanin bashkë me Ibrahimoviçin!!!  

Trump nuk i jep dorën, kryetarja e Dhomës së Përfaqësuesve i gris fjalimin

Një incident i nivelit të lartë është shënuar këtë të martë mes Presidentit amerikan Donald Trump dhe kryetares së Dhomës së Përfaqësuesve, Nancy Pelosi. Pasi Trump nuk i dha dorën, në përfundim të fjalimit të tij, Pelosi i grisi fletët e fjalimit vjetor para kongresmenëve. E pyetur mbi arsyen e këtij vendimi, politikania demokrate e […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara