Monday 24 June 2024
Monday 24 June 2024

Vlorë, nis puna për shndërrimin e zonës së portit në stacion turistik

  Në qytetin bregdetar të Vlorës nisi sot puna për ta shndërruar zonën e portit në stacionin turistik   Lajmi u bë i ditur nga kryetari i bashkisë së Vlorës, Dritan Leli, i cili thekson se: “Nesër, kur e gjitha t’i ngjajë një parku të pikturuar, me varka buzë ujit, askush nuk do të kujtohet, […]

Rregullat e reja të lundrimit që do zbatojnë operatorët turistik për udhëtim me anije, rafting dhe motorët e ujit 

  Hyjnë në fuqi rregullat e reja të hollësishme të lundrimit me anije, jaht dhe për sportet detare. Vendimi i qeverisë do të zbatohet nga të gjitha ata operatorë që kryejnë aktivitet me mjete lundruese për qëllime turistike dhe argëtimi, si dhe për motorët e ujit, për rafting, kanoe, zhytje etj. Bizneset që do të […]

Udhëtime me Hidroplane nga porti i Vlorës

Për herë të parë në historinë e tij Porti i Vlorës do t’ju ofrojë qytetarëve vlonjatë mundësinë për të udhëtuar me hidroplane [...]

Porti i Vlorës

Emri i qytetit  Skelë të Vlorës së lashtë e gjejme të përmendur në shek e II p.e.s nga shkrimtari Likani dhe nga [...]

Porti i Sarandës

Porti i Sarandës është porti i vetëm që shërben në Shqipërinë jugore dhe qytetet Sarandë, Delvinë, Gjirokastër, Përmet dhe Tepelenë. Ky port është një nga atraksionet kryesore turistike në qytet, me një shëtitore të bukur, një terminal me udhëtime ditore në Korfuz për pasagjerët. I rrethuar nga restorante komode me pamje nga deti, ideale për […]

Porti i Durrësit në rrjedhën e viteve/ Krijimi i akuatoriumit dhe thellimi i basenit(1928 – 1934)

Ndërtimi i dy dallgëthyesve formoi “akuatoriumin” me sipërfaqe 67.5 ha. U ndërtuan 300 ml kalatë druri dhe 195 ml kalatë e betonuar. Krijimi i basenit me gji të hapur drejt jugut bëri të mundur mbrojtjen e portit nga dallgët, ndërsa thellimi deri 7.52 m, mundësoi hyrjen e anijeve me tonazh më të madh. Krijimi i […]

Vlorë, nis puna për shndërrimin e zonës së portit në stacion turistik

Në qytetin bregdetar të Vlorës nisi sot puna për ta shndërruar zonën e portit në stacionin turistik   Lajmi u bë i ditur nga kryetari i bashkisë së Vlorës, Dritan Leli, i cili thekson se: “Nesër, kur e gjitha t’i ngjajë një parku të pikturuar, me varka buzë ujit, askush nuk do të kujtohet, […]

Rregullat e reja të lundrimit që do zbatojnë operatorët turistik për udhëtim me anije, rafting dhe motorët e ujit 

Hyjnë në fuqi rregullat e reja të hollësishme të lundrimit me anije, jaht dhe për sportet detare. Vendimi i qeverisë do të zbatohet nga të gjitha ata operatorë që kryejnë aktivitet me mjete lundruese për qëllime turistike dhe argëtimi, si dhe për motorët e ujit, për rafting, kanoe, zhytje etj. Bizneset që do të […]

Udhëtime me Hidroplane nga porti i Vlorës

Për herë të parë në historinë e tij Porti i Vlorës do t’ju ofrojë qytetarëve vlonjatë mundësinë për të udhëtuar me hidroplane drejtë destinacioneve më të bukura të shteteve fqinje. Ky është një projekt i cili do t’u mundësoj udhëtime qytetarëve nga Porti i Vlorës drejtë portit të Barit në Itali dhe Korfuzit në Greqi […]

Porti i Vlorës

Emri i qytetit  Skelë të Vlorës së lashtë e gjejme të përmendur në shek e II p.e.s nga shkrimtari Likani dhe nga gjeografi Aleksandrin  Ptolemeu. Në shekullin e IV të  e.s Aulona përmendet në listen e qyteteve bregdetare  si porti më i rendësishëm, me detari të zhvilluar, dhe tregëtonte vaj ulliri,ullinj, krip, lendë drusore etj. Porti i Vlorës ishte […]

Porti i Sarandës

Porti i Sarandës është porti i vetëm që shërben në Shqipërinë jugore dhe qytetet Sarandë, Delvinë, Gjirokastër, Përmet dhe Tepelenë. Ky port është një nga atraksionet kryesore turistike në qytet, me një shëtitore të bukur, një terminal me udhëtime ditore në Korfuz për pasagjerët. I rrethuar nga restorante komode me pamje nga deti, ideale për […]

APD/ Sezoni turistik 2020 në Durrës “prenotohen” 20 kroçiera

Në portin e Durrësit për sezonin e ardhshëm turistik janë prenotuar 20 kroçiera dhe velierë Nga Qendra e Informacionit në Autoritetin Portual, mësohet se anija e parë turistike në port do të jetë kroçiera “La Belle Del L’Adriatique”, më 5 maj të këtij viti. Më pas kjo kroçierë me vizitorë të huaj, do të mbërrijë […]

APD/ Muzeu Arkeologjik Kombëtar i Durrësit mirëpret dhjetra objekte nga zbulimet nënujore

Që nga viti 2005 arkeologët nënujorë kanë zbuluar pranë brigjeve të Durrësit dhjetra objekte me vlerë, që tashmë i përkasin trashëgimisë sonë kulturore. Disa prej tyre janë ekspozuar në Muzeun Arkeologjik Kombëtar të qytetit, ndërsa të tjerat presin të studiohen nga punonjësit shkencorë të Institutit të Arkeologjisë. Në Muzeun Arkeologjik mësohet se, pas restaurimit të […]

Porti i Durrësit në rrjedhën e viteve/ Krijimi i akuatoriumit dhe thellimi i basenit(1928 – 1934)

Ndërtimi i dy dallgëthyesve formoi “akuatoriumin” me sipërfaqe 67.5 ha. U ndërtuan 300 ml kalatë druri dhe 195 ml kalatë e betonuar. Krijimi i basenit me gji të hapur drejt jugut bëri të mundur mbrojtjen e portit nga dallgët, ndërsa thellimi deri 7.52 m, mundësoi hyrjen e anijeve me tonazh më të madh. Krijimi i […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara