e hënë 12 prill 2021
e hënë 12 prill 2021

 

Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave, në bashkëpunim në Agjencinë Telegrafike Shqiptare dhe Kalanë e Tiranës zgjedhin ta shënojnë këtë ngjarje historike përmes kësaj ekspozite, në një mjedis publik siç është kjo hapësirë ekspozimi e kalasë, për cilindo të interesuar.

 

Duke qenë se Kongresi i Drejtshkrimit ishte rrjedhojë e një procesi të gjatë përpjekjesh për shqipen standarde, në panelet e kësaj ekspozite do të gjeni momente me rëndësi që nga Kongresi i Manastirit i cili mori vendimim e rëndësishëm që për shkrimin e shqipes të përdorej ky alfabet, që ne kemi edhe sot.

 

Deri më 25 Nëntor në mbrëmje, kushdo mund ta shohë këtë ekspozitë në Kalanë e Tiranës.

 

 

 

 

 

 

 

Më shumë

Dialektet e gjuhës shqipe

Gjuha shqipe shfaqet në dy forma kryesore: gegërishtja e cila flitet në Shqipërinë e veriut në veri të lumit Shkumbin dhe toskërishtja e cila flitet në Shqipërinë e jugut në jug të Shkumbinit. Për nënndarjet e mëtejshme të shqipes nuk ekziston ndonjë klasifikim i pranuar botërisht, megjithëse studiues më të njohur në fushën e dialektologjisë, […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara