e shtunë 19 qershor 2021
e shtunë 19 qershor 2021

 

Qeveria federale gjermane ka miratuar sot një rregullore të re për udhëtimet hyrëse për Evropën.

 

Qeveria gjermane ka miratuar sot (12.05.) një urdhëresë me rregulla për hyrjet në Gjermani gjatë pandemisë së Covid-19. Në bazë të rregullores së re, personat e vaksinuar dhe ata që e kanë kaluar Covid-19 nuk duhet të testohen më kur hyjnë në Gjermani. Ata nuk duhet të kalojnë më as në karantinë.

 

Përsa u përket personave që nuk janë vaksinuar ose që nuk e kanë kaluar Covid-19 dhe që vijnë nga një zonë rreziku,  ata mund ta sigurojnë hyrjen në Gjermani duke u testuar, me kusht që testi të dalë me përfundim negativ. Për këtë ata mund të bëjnë një test antigjen, nga bërja e të cilit nuk duhet të kenë kaluar 48 orë kur hyjnë në Gjermani; ose edhe një test PCR, që të mos jetë bërë më herët se 72 orë nga hyrja në Gjermani.

 

Shqipëria nuk bën pjesë më në “zonat e rrezikut” të klasifikuara si të tilla nga Gjermania. Kosova e Maqedonia e Veriut vazhdojnë të jenë “zona të rrezikut të lartë”.

 

Lehtësimi më i madh për karantinën me rregulloren e re të hyrjes në Gjermani vjen për shtetet e klasifikuara si zona rreziku.

Kur vjen nga një zonë rreziku nuk të duhet të hysh në karantinë (e cila si masë, në parim, ende ekziston për çdo person që hyn nga bota e jashtme në Gjermani), kur paraqet dëshminë e testit negativ, ose se je shëruar nga Covid-19 ose ke një librezë vaksinimi dhe se je vaksinuar me njërën nga vaksinat e licensuara në Bashkimin Evropian: me BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca dhe Johnson & Johnson. Këto të dhëna duhet të përcillen gjatë regjistrimit digjital të hyrjes në Gjermani.

 

E reja me rregulloren e miratuar sot, është se kur plotëson kushtet e sipërpërmendura (pra paraqet test negativ, apo ke dëshmi se je shëruar nga infektimi me Covid-19 apo ke librezë vaksinimi për vaksinim me një vaksinë të licensuar nga BE) nuk të duhet të hysh më në karantinë në Gjermani.

 

Dallime midis zonave të rrezikut dhe zonave të varianteve të virusit

 

Kur vjen nga zonat e rrezikut të lartë në Gjermani, si p.sh. nga Kosova apo Maqedonia e Veriut, karantina mund të përfundojë, më e herta, pesë ditë pas hyrjes në Gjermani, kur të lejohet si mundësi për herë të parë të testohesh për të shkurtuar karantinën.

 

Kur hyn në Gjermani nga zona të rrezikut të lartë, rregullorja e re parashikon se duhet të paraqesësh në hyrje edhe dëshminë e testit negativ ose se ke kaluar e je shëruar nga Covid-19, ose ke një librezë vaksinimi dhe se je vaksinuar me njërën nga vaksinat e licensuara në Bashkimin Evropian.

Për zonat e varianteve të virusit, karantina në hyrjen në Gjermani nuk mund të eleminohet (apo si thuhet nga juristët “të përfundojë para kohe”), me anë të një testimi as me rregulloren e re.

 

Edhe për familjet do të jetë më e lehtë të udhëtojnë. Në bazë të rregullores së re, të vaksinuar duhet të jenë prindërit, fëmijët nuk duhet të jenë të vaksinuar.

 

Qeveria federale gjermane miratoi më tej sot (12.05.) edhe një fond tjetër prej 300 milionë eurosh, për zhvillimin e medikamenteve kundër Covid-19.

 

Në një variant të mëparshëm të këtij artikulli përmbahej klasifikimi i Shqipërisë si “zonë rreziku”. Ditët e fundit, Instituti Robert-Koch e nxorri Shqipërinë nga “zonat e rrezikut”.

 

Më shumë

Gjermani: Kërkohet dëbimi i azilkërkuesve antisemitistë

Antisemitizmi – përfshirë edhe “antisemitizmin e përditshëm” – është shkelje serioze, tha kreu i CSU, Söder. Krerët e Unionit CDU/CSU kërkojnë masa të rrepta kundër azilkërkuesve antisemitistë, deri në dëbimin nga vendi.   Udhëheqësi i partisë CSU, Markus Söder ka bërë thirrje për veprim më të ashpër kundër armiqësisë ndaj hebrenjve në Gjermani. “Në […]

Çfarë përmban rregullorja e re e Covid-19 për hyrjet në Gjermani?

Qeveria federale gjermane ka miratuar sot një rregullore të re për udhëtimet hyrëse për Evropën.   Qeveria gjermane ka miratuar sot (12.05.) një urdhëresë me rregulla për hyrjet në Gjermani gjatë pandemisë së Covid-19. Në bazë të rregullores së re, personat e vaksinuar dhe ata që e kanë kaluar Covid-19 nuk duhet të testohen […]

Konferenca e së ardhmes: Bashkimi Europian pyet qytetarët

Për një vit qytetarët e Bashkimit Europian do shprehin mendimin e tyre, kurse politikanët premtojnë t’i dëgjojnë. Por çfarë do të bëhet realitet nga këto ide? Eksperimenti me “konferencën e së ardhmes” në BE ka filluar.   Presidenti francez, Emmanuel Macron e sheh veten si babain e “konferencës për të ardhmen e Europës”. Këtë […]

Të ngazëllyer nga fitorja e madhe në zgjedhje, nacionalistët skocezë kërkojnë referendum për pavarësinë

Udhëheqësja e Partisë Kombëtare Skoceze (SNP), Nicola Sturgeon, u zotua të fillojë përgatitjet për një referendum të dytë për pavarësinë e Skocisë, ndërsa partia e saj fitoi më shumë vende në parlament, pas zgjedhjeve të fundjavës, por nuk arriti të siguronte një shumicë të përgjithshme vetëm për një vend.   Zonja Sturgeon nuk po […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara