e martë 22 qershor 2021
e martë 22 qershor 2021

 

Individëve rezidentë shqiptarë, të cilët kanë realizuar të ardhura jashtë territorit të Shqipërisë dhe janë subjekt i deklarimit të Deklaratës Individuale Vjetore të të ardhurave DIVA-2020, se këto të ardhura bruto dhe tatimin e paguar për to, duhet t’i raportojnë me saktësi në seksionin përkatës në këtë deklaratë, brenda datës 30 Qershor 2021.

Kwshtu ka lajmwruar Drejtoria e Pwrgjithshme e Tatimeve.  Deklarimi në mënyrë të saktë dhe korrekte shmang penalitetet e parashikuara nga Legjislacioni tatimor në fuqi. Ndëkohë qw nga njoftimi i Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimve bëhet me dije se në kuadër të Shkëmbimit Automatik të Informacionit, në baza reciproke, me administratat tatimore homologe të vendeve të tjera, Administrata Tatimore Shqiptare do të marrë dhe kryqëzojë të dhënat mbi llogaritë financiare të shtetasve shqiptarë (jorezidentë) në këto shtete.

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve sqaron se  të gjithë individët deklarues të DIVA se deri më 30 Qershor 2021, duhet të plotësojnë vetëm periudhën tatimore 20-A, pra për vitin 2020.

Individët të cilët për arsye të ndryshme kanë krijuar deklaratën DIVA të periudhave të mëparshme tatimore, në të cilat nuk duhet të ishin deklarues dhe janë penalizuar me 5,000 lekë/për periudhë tatimore të padorëzuar në afat, me daljen e Njoftim Vlerësimit për Detyrimet Tatimore duhet të: Drejtojnë një kërkesë me shkrim brenda 30 ditëve nga dalja e këtij njoftimi.

 

Më shumë

Rriten humbjet e energjisë në rrjet / 3-mujori, INSTAT: U shënuan 7.7% më shumë humbje, prodhimi u rrit me 2.2 herë

Humbjet e energjisë elektrike në rrjet pësuan rritje me 7.7% gjatë 3-mujorit të parë të këtij viti, në raport me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Sipas Bilancit të Energjisë, të publikuar nga Instituti i Statistikave, rritja më e madhe e humbjeve u shënua në transmetim me 43.9%, ndërkohë që humbjet në shpërndarje […]

“Bitcoin” futet në tregun shqiptar

Qeveria është duke i hapur rrugë dhënies së licencave në prodhimin dhe shitjen e monedhës Bitcoin. Përmes një projektligji të depozituar në Kuvend, Këshilli i Ministrave propozon të shtojë në ligjin bazë të lejeve dhe licencave edhe ato në sektorët e teknologjisë financiare.   Dy janë licencat bazë që do të jepen në fushën […]

Rritet çmimi i karburanteve

Në pikat e furnizimit me pakicë të karburanteve, këtë fundjavë është vënë re rritje të çmimit të naftës dhe benzinës. Nëse në fillim të javës një litër naftë blihej me 157 lekë për litër, sot çmimi ka kapërcyer në 162 lekë, me rritje mesatare 5 lekë për litër. Shkak për ndryshimin e radhës është […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara