e shtunë 8 maj 2021
e shtunë 8 maj 2021

 

Masa e ndihmës ekonomike nga muaji janar deri në muajin qershor do të 2-fishohet. Këshilli i Ministrave ka miratuar vendimit, i cili saktëson se qëllimi është zbutja e efekteve të shkaktuar nga epidemia COVID-19. Nga ky vendim do të përfitojnë të gjitha kategoritë që trajtohen me ndihmë ekonomike e më konkretisht:

  • Familjet në nevojë që nuk kanë të ardhura ose kanë të ardhura të pamjaftueshme,
  • Jetimët, të cilët nuk janë në jetimore,
  • prindërit me më shumë se 2 fëmijë të lindur njëherësh, që iu takojnë familjeve në nevojë,
  • si dhe viktimat e trafikimit, pas daljes nga institucionet e përkujdesjes shoqërore, deri në çastin e  punësimit.
  • Viktimat e dhunës në familje, për periudhën e vlefshmërisë së urdhrit të mbrojtjes, që nuk trajtohen në institucionet e përkujdesjes shoqërore.

 

Masa e ndihmës ekonomike për familjet në nevojë përcaktohet sipas strukturës së familjes, por në asnjë rast ajo nuk mund të jetë më tepër se 150 për qind e pensionit social, që është 7 674 lekë. Kjo do të thotë që pavarësisht numrit të anëtarëve, një familje nuk mund të përfitojë më tepër se 11.511 lekë.

 

Ndërkohë që, me vendimin  e ri, maksimumi i ndihmës ekonomike shkon në 22 022 lekë.  Për jetimët, viktimat e trafikimit dhe viktimat e dhunës në familje, masa e ndihmës ekonomike është 3 mijë lekë, çka do të thotë se deri në muajin qershor, ajo rritet në 6 mijë lekë. Vendimi i qeverisë vjen në një kohë, kur Partia Demokratike ka premtuar se nëse ajo vjen në pushtet do të 2-fishojë ndihmë ekonomike. Ndërkohë që, një masë e ngjashme u mor nga qeveria edhe gjatë periudhës së fatkeqësisë natyrore, të shkaktuar nga COVID-19, ndërkohë që sipas të dhënave zyrtare në total përfituan 63510 familje.

 

 

Më shumë

FMN parashikon rimëkëmbje më të madhe ekonomike

Fondi Monetar Ndërkombëtar parashikon që përshpejtimi i shpërndarjes së vaksinave kundër koronavirusit, në kombinim me stimujt fiskalë dhe monetarë, do të ndihmojnë rritjen e ekonomisë globale këtë vit dhe vitin e ardhshëm.   Huadhënësi global tha në raportin e ri, të publikuar të martën, se ekonomia e botës pritet të rritet për 6 për […]

Banka e Shqipërisë parashikon rritje ekonomike me 4.9% për këtë vit

Banka e Shqipërisë parashikon se ekonomia shqiptare do të rritet me 4.9% për këtë vit dhe 4.1% për vitin e ardhshëm. Guvernatori Gent Sejko, tha sot pas mbledhjes së Këshillit Mbikëqyrës se aktiviteti ekonomik është në përmirësim gradual, por ekonomia neglet ende nën nivelet e para pandemisë. Sipas tij, rritja e vëllimit të […]

Projekti për Gazin Natyror të Lëngshëm në Shqipëri mund të fillojë në vitin 2023

Në foto: Termocentrali i Vlorës     Presidenti i kompanisë amerikane që synon futjen e Gazit të Lëngshëm Natyror (GNL) në Shqipëri, thotë se ky burim energjie do të plotësonte nevojat për energji në vend dhe do ta kthente atë në një pikë për eksportin e tij në vende të tjera të Ballkanit. Steven Kobos, […]

Shpenzimet për rindërtimin ecuri të dobët edhe në janar, realizohet më pak se 1% e fondit të planifikuar

Qeveria shqiptare premtoi transparencë maksimale në përdorimin e fondeve të rindërtimit të pasojave të tërmetit shkatërrues të 26 nëntorit 2019, por tani kur kanë kaluar 14 muaj nga ngjarja nuk ka evidenca të sakta, përveç faktit se fondet po shpenzohen me ritme shumë më të ulëta se planifikimi.   Vitin e kaluar, sipas […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara