Tuesday 27 February 2024
Tuesday 27 February 2024

 

Pavarësisht se bizneset e vogla nuk do të jenë pjesë e skemës së tatimit mbi vlerën e shtuar, ata sërish do të jenë të detyruar që të zbatojnë platformën e fiskalizimit.

 

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve njofton se për këtë kategori do të nisë që prej fillimit të marsit një fushatë informuese në terren, për t’u shpjeguar se si do të kryhet procesi.

 

Edhe pse sipërmarrjet e vogla nuk kanë ngarkesë tatimore TVSH-je, ato sërish duhet të vazhdojnë të lëshojnë fatura me TVSH zero, ndërsa me zbatimin e procesit të fiskalizimit, kasa fiskale do të duhet të ndryshohet me platformën e re.

 

Në korrik bizneset do të duhet të lëshojnë fatura me njëri-tjetrin përmes sistemit të ri të faturës elektronike dhe në shtator ky sistem do të implementohet edhe për faturat me konsumatorin.

 

Aktualisht fiskalizimi është duke funksionuar me subjektet që kryejnë aktivitet me entet publike. Në total janë 1.350 tatimpagues që e kanë përdorur këtë sistem, nga 7600 biznese që kanë marrëdhënie financiare me institucionet publike.

 

Deri më sot përmes sistemit të ri janë lëshuar 107 mijë fatura. Kostot për këtë proces variojnë nga 147 euro për ata që do të përshtatin kasën fiskale me sistemin e ri, në 312 euro për ndërmarrjet që instalojnë softwarin në kompjuter, e deri në 792 euro për bizneset e mëdha.

 

Më shumë

Në gjashtë mujorin e parë të vitit më tepër mallra u transportuaran nëpërmjet hekurudhës

Gjatë gjysmës së parë të vitit volumi i mallrave të transportuar me hekurudhë llogaritet 14.9 milionë ton-kilometër.   Sipas raportit të publikuar së fundmi nga INSTAT volumi i mallrave të transportuar me hekurudhë u rrit me 23,3 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2020-ës.   Por volumi i mallrave të transportuara […]

Gati 10 miliardë lekë eksportet drejt Kosovës, kryesojnë materialet e ndërtimit dhe metalet

Shqipëria dhe Kosova po zgjerojnë marrëdhëniet e tyre tregtare në vitet e fundit. Sipas raportit të publikuar nga Instituti i Statistikave (INSTAT), eksportet drejt Kosovës gjatë periudhës janar-prill arritën gati 10 miliardë lekë, ndërsa importet llogariten gati 3 miliardë lekë.   Eksportet kryesore të Shqipërisë drejt Kosovës përfaqësohen nga eksporti i materialeve të […]

Shtëpitë u shtrenjtuan 11 %. Rritja më e lartë është në Tiranë dhe në zonat bregdetare

Çmimet e apartamenteve në Tiranë kanë parë rritje të vazhdueshme ndër vite, duke e bërë gjithnjë e më të vështirë blerjen e një banese. Veç qendrës së kryeqyteti ku çmimet arrijnë deri në 3200 euro/m2, shtrenjtim kanë parë edhe zonat periferike. Eksperti për pasuritë e paluajtshme Lefter Sila shpjegon se me gjithë çmimet e […]

“Bitcoin” futet në tregun shqiptar

Qeveria është duke i hapur rrugë dhënies së licencave në prodhimin dhe shitjen e monedhës Bitcoin. Përmes një projektligji të depozituar në Kuvend, Këshilli i Ministrave propozon të shtojë në ligjin bazë të lejeve dhe licencave edhe ato në sektorët e teknologjisë financiare.   Dy janë licencat bazë që do të jepen në fushën […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara