e diel 7 mars 2021
e diel 7 mars 2021

 

 

Drejtoria e Parkut Antigone gjatë vitit 2021 ka programuar disa aktivitete me qëllim promovimin e këtij parku tek vizitorët vendas dhe të huaj. Numri i turistëve vitin që lamë pas në këtë park krahasuar me vitin 2019 ishte i ulët. Për këtë arsye drejtuesit e tij po organizojnë veprimtari të ndryshme me qëllim tërheqjen e sa më shumë vizitorëve në zonën e Antigonesë. Sipas drejtorit të këtij parku Shkëlqim Guce, në këtë pikë do të ketë më shumë bashkëpunime përsa i përket aktiviteteve që kanë qëllim, pasqyrimin e traditave.

 

“Një pikë shumë e rëndësishme jona, është ajo e realizimit të disa veprimtarive që kanë të bëjnë me evidentimin dhe promovimin e vlerave të Antigonesë. Të tilla janë: ekspozita fotografike historike, ekspozita e punimeve të artizanatit, realizimi i tryezës së miqve të Antigonesë me profesorë, pedagogë, specialistë dhe mbartës të trashëgimisë. Të gjithë këta janë mbështëtësit tanë me të cilët ne, do të realizojmë aktivitete për evidentimin e vlerave etnokultutore të Antigonesë dhe rrethinave të saj. Parada e kostumeve dhe realizimi i krijuesve me vargje të cilët kanë ardhur nga thellësitë për t’i trasmetuar në stendat e muzeut që ne do të realizojmë në Antigone’’ është shprehur drejtori Guçe.

 

Edhe gjatë vitit 2021 në parkun e Antigonesë do të ketë gërmime për të zhvilluar më tej gjetjen e monumenteve që janë me interes për historinë dhe arkeologjinë shqiptare por edhe për të rritur sipërfaqen e monumenteve në këtë park.

Më shumë

Pandemia goditi rëndë turizmin kulturor. Të huajt vizituan me shumë Kalatë dhe Monumentet

INSTAT publikon informacion për institucionet e artit dhe kulturës, të trashëgimisë kulturore dhe bibliotekës kombëtare.     Institucione të artit dhe kulturës   Gjatë tremujorit të katërt 2020, janë organizuar gjithsej 80 shfaqje dhe premiera të hapura, 7 shfaqje në Teatrin Kombëtar Popullor, 32 shfaqje në Teatrin Kombëtar Eksperimental, 20 shfaqje në Teatrin Kombëtar […]

Ndërtesa e vjetër e Radio Tiranës do të restaurohet

Gjendja e mjerueshme në të cilën është katandisur ish-godina e Radio Tiranës, monument kulture i kategorisë së dytë, ka tërhequr kohët e fundit vëmendjen e mediave, specialistëve të monumenteve, qytetarëve. Në një prononcim për RTSH, drejtoresha e Institutit të Monumenteve të Kulturës Arta Dollni shpjegon se, ndërtesës ndërkohë po i përgatitet një projekt rikonstruktimi […]

13 janar 1963 u krye premiera e “Halilit dhe Hajrisë”, të parit balet shqiptar!

“Halili dhe Hajria” është një vepër baleti tërësisht shqiptare, e para në skenën e baletit shqiptar. Ishte 13 janari i vitit 1963, kur kompozitori Tish Daija, baletmaestri Panajot Kanaçi, dirigjenti Mustafa Krantja e një suitë e tërë artistësh, vunë në skenë baletin “Halili dhe Hajria”.   Interpretuesit e parë në rolin e Halilit, kanë […]

Muzeu Kombëtar i Fotografisë “Marubi”, i listuar ndër 50 muzetë europianë më novatorë të 40 viteve të fundit

Muzeu Kombëtar i Fotografisë “Marubi” është listuar ndër 50 muzetë europianë më novatorë të dyzet viteve të fundit. Ministrja e Kulturës, Elva Margariti, tha sot se “mes këtyre muzeumeve prestigjioze renditet edhe “Marubi”, i cili falë vizionit të qeverisë shqiptare, nuk mbeti në termat e një arkive, por u shndërrua në një muzeum modern, […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara