e shtunë 17 prill 2021
e shtunë 17 prill 2021

 

Teksa afati aktit normativ i Operacionit Forca e Ligjit është drejt skadimit, Gjykata e Posaçme për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar (SPAK) konstaton se ai nuk mjafton për sekuestrimin e të gjitha pasurive që rrjedhin nga krimi.

 

Gjykata i kërkuar Ministrisë se Drejtësisë që të bëjë ndryshime, përndryshe, ajo s’mund të vendosë pro kërkesave të OFL-së për një numër të konsiderueshëm rastesh.

 

Në letrën drejtuar ministres së Drejtësisë Etilda Gjonaj, Gjykata thotë se akti ka kruar një ngërç, pasi janë vërejtur pengesa juridike ne vendimet për të sekuestruar pasuritë e personave të dënuar për vepra të thjeshta penale që janë jashtë juridiksionit të saj.

 

Sipas shkresës Gjykata e Posaçme dhe SPAK shumicën e kërkesave të OFL për sekuestrim pasurish nuk mund t’i pranojnë, prandaj sugjerojnë që të ndryshohet akti normative dhe një pjesë e kërkesave t’i kalojnë gjykatave të rretheve.

 

Gjykata thotë se po shqyrton vetëm kërkesat e pasurive për persona që janë dënuar në lidhje me krimin e organizuar. Në afro 1 vit pune të kryer nga OFL, SPAK i ka dërguar gjykatës shumë kërkesa. Por gjykata nuk ka marre ende vendim për asnjë prej tyre.

 

Kërkesa për të ndryshuar aktin normativ vjen kur ministri i Brendshëm Sandër Lleshaj ka paralajmëruar se afati i Operacionit Forca e Ligjit nuk do të mbarojë në 31 dhjetor, siç parashikon Akti Normativ, por do të zgjatet, raporton klan.

 

Gjyqtarët kanë dalë në përfundim se shumica e kërkesave janë jashtë juridiksionit të GJKKO e SPAK. Ato kërkojnë përfshirjen e prokurorive dhe gjykatave të rretheve në këtë operacion.

 

 

Më shumë

Pas 4 vitesh pezull, Gjykata e Lartë nis pjesërisht punën

Gjykata e Lartë ka rinisur shqyrtimin e çështjeve, pas më shumë se katër vite pushimi, që nga viti 2016, kur nisi dhe reforma në Drejtësi. Bëhet fjalë për proceset civile dhe administrative, që nuk kanë palë shtetin, të cilat gjykohen me 3 anëtarë në Gjykatën e Lartë. Në njoftimin për median, bëhet me dije […]

3 vjet nga fillimi i Vetting-ut, 105 gjyqtarë dhe prokurorë janë shkarkuar nga detyra, 117 u konfirmuan

Procesin i Vetting-ut në drejtësi ka hyrë në vitin e tij të tretë dhe në total për t’u rivlerësuar janë rreth 800 prokurorë dhe gjyqtarë. Nga fillimi i procesit në prill të 2018 deri në 10 gusht të këtij viti kanë kaluar në filtirn e shkallës së parë të Vetting-ut 284 gjyqtarë dhe […]

Gjykata Kushtetuese mbetet në vendnumëro

Dy thirrje paralele të hapura nga Kuvendi i Shqipërisë dhe Presidenti i Republikës nuk prodhuan asnjë kandidat të vlefshëm për Gjykatën Kushtetuese, duke e shtyrë edhe më tej vënien e saj në funksionim.   Këshilli i Emërimeve në Drejtësi njoftoi pas një mbledhjeje të zhvilluar deri në orët e vona të së premtes […]

Nga Ardian Civici te Pëllumb Xhufi, Akademia e Shkencave zgjedh 12 anëtarët e rinj

Në përmbushje të rendit të ditës të Mbledhjes së Asamblesë, pikat 1, 2 dhe 3, rinjoftuar më datë 15 qershor 2020, Asambleja e Akademisë së Shkencave, në mbledhjen e saj të datës 29 qershor 2020, kreu procedurat e parashikuara në nenet 7 dhe 11 të Statutit për zgjedhjen e anëtarëve të rinj akademik e […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara