e diel 18 prill 2021
e diel 18 prill 2021

 

Në 6 muajt e parë të viti janë importuar nga jashtë kufijve 58.3 miliardë lekë apo 467 milionë euro prrodukte ushqimore.

 

Sipas të dhënave zyrtare të Ministrisë së Bujqësisë, pavarësisht periudhës së pandemisë COVID-19, vështirësive në transport dhe tkurrjes së konsumit në vend, importet bujqësore kanë pësuar një rritje në krahasim me të njëjtën periudhë të një viti me parë me afro 14.4 milionë euro, apo 3.1 për qind, raporton tvscan.

 

Peshën më të madhe në importe e zënë produktet agroindustriale, të cilat kanë arritur në vlerën e 35.3 miliardë lekëve, dhe më pas renditet bujqësia me 14.6 miliardë lekë.

 

Blerja e produkteve bujqësore nga jashtë gjatë kësaj periudhe ka dhe rritjen më të madhe në 11.2 për qind krahasuar me 6 mujorin 2019. Ndërsa blegtoria dhe peshkimi janë sektorë që zënë më pak peshë dhe që të dyja paraqiten me rënie në raport me të njëjtën periudhë të një viti më parë, ku janë importuar 4.5 miliardë lekë produkte blegtorale dhe 3.9 miliardë lekë produkte deti.

 

Më shumë

Dy kompani amerikane do të venë në punë TEC-in e Vlorës

Qeveria shqiptare do të nënshkruajë marrëveshje me dy kompanitë amerikane Exxonmobile dhe Excelerate Energy të cilat do të marrin përsipër të riparojnë e të venë në punë termocentralin e Vlorës.   Njoftimi është bërë nga ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë Belinda Balluku, e cila ka publikuar një letër që zv/Sekretari i Shtetit për […]

Dhoma Amerikane e Tregtisë: Korrupsioni, ndër 3 pengesat kryesore ndaj biznesit në Shqipëri

Në Tiranë, Dhoma Amerikane e Tregtisë tha se korrupsioni është një ndër 3 pengesat kryesore të bizneseve në Shqipëri.   Sipas drejtuesit të Dhomës Amerikane, Enio Jaço, është nevojë urgjente përmirësimi i klimës së biznesit përmes 40 rekomandimeve të hartuara nga komuniteti i biznesit.   Dhoma Amerikane e Tregtisë dhe Industrisë bëri sot të […]

2020, Qeveria shton faturat e papaguara – Ministria e Financave: Stoku i borxhit të institucioneve 230 milionë dollarë në total

Viti 2020 është mbyllur me një nivel mjaft të lartë detyrimesh të papaguara nga ana e institucioneve qendrore dhe atyre vendore. Ministria e Financave ka publikuar totalin e detyrimeve të prapambetura nga administrate publike, të cilat arrijnë në total 23.8 miliardë lekë, afërisht rreth 280 milionë dollarë. Pjesa më e madhe e detyrimeve […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara