e shtunë 23 janar 2021
e shtunë 23 janar 2021

Festat zyrtare në Republikën e Shqipërisë pë vitin 2020 janë si më poshtë:

 

14 Mars 2021
Dita e Verës*
22 Mars 2021
Dita e Nevruzit
04 Prill 2021
E diela e Pashkëve Katolike*
01 Maj 2021
Dita Ndërkombëtare e Punëtorëve*
02 Maj 2021
E diela e Pashkëve Ortodokse*
13 Maj 2021
Dita e Bajramit të Madh**
20 Korrik 2021
Dita e Kurban Bajramit**
05 Shtator 2021
Dita e Shenjtërimit të Shenjt Terezës*
28 Nentor 2021
Dita Flamurit dhe e Pavarësisë*
29 Nentor 2021
Dita e Çlirimit
08 Dhjetor 2021
Dita Kombëtare e Rinisë
25 Dhjetor 2021
Krishtlindjet*

 

*Në rastet kur festat zyrtare bie në ditët e pushimit javor (e shtunë ose e diel), dita e hënë është ditë pushimi.

**Shënim: Data e festave të Kurban Bajramit dhe Bajramit të Madh mund të ndryshojë sipas kalendarit hënor. Në rast se do të ketë ndryshime, do të viheni në dijeni me një njoftim të dytë.

 

Më shumë

Gëzuar Sulltan Nevruzin, Kryegjyshi Botëror: Festojeni në shtëpi

Koronavirusi ka anuluar festimet e Ditës së Sulltan Nevruzit më 22 mars, festë e komunitetit bektashi.   Kryegjyshi  Botëror i Bektashinjëve, Hirësia e Tij Haxhi Dede Edmond Brahimaj ka uruar ditën e sotme Festën e Sulltan Novruzit, duke dërguar dhe një mesazh për të gjithë besimtarët bektashinj.   Baba Mondi ka bërë me dije se […]

8 Dhjetori, Dita Kombëtare e Rinisë

Prej vitit 2009, me vendim të marrë nga Kuvendi i Shqipërisë, kjo datë përkujtohet si festë kombëtare në nderim të të gjithë studentëve të dhjetorit 1990 dhe gjithë rinisë shqiptare. Më 8 dhjetor 1990, një grup studentësh e pedagogësh të Universiteteve të Tiranës, u bënë iniciatorë e protagonistë të kthesës së madhe historike, protestave paqësore […]

29 Nëntori – Dita e Çlirimit Kmbëtar

Dita e çlirimit të Shqipërisë – Dokumentet e dhuruara nga ish-këshilltari ushtarak gjerman, koloneli Volfman Hofman, nuk dëshmojnë ikjen e “ushtarit të fundit gjerman nga Shqipëria më 29 nëntor 1944”.Ceremonia që u organizua në shkurt të vitit 2002 nga Ministria e Mbrojtjes e Republikës së Shqipërisë për marrjen në dorëzim të fotokopjeve të dy dokumenteve për […]

Dita e Shenjtërimit të Nënë Terezës

5 Shtatori, Dita e Shenjtërimit të Nënë Terezës, u shpall festë zyrtare. Këshilli i Ministrave miratoi një ndryshim në ligjin “Për festat zyrtare” në vend, sipas të cilit data 19 shtator që është Dita e Lumturimit të Nënë Terezës, zëvendësohet me datën 5 shtator, që është Dita e Shenjtërimit të saj. 5 shtatori i 2016-s […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara