e enjte 27 janar 2022
e enjte 27 janar 2022

Deklaratë e Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë, mbi krijimin e Qeverisë të Republikës së Kosovës.

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë përshëndet votimin nga ana e Kuvendit të Republikës së Kosovës, të Qeverisë së re të udhëhequr nga Kryeministri Albin Kurti. Njëkohësisht, Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë përshëndet zgjedhjen e zonjës Vjosa Osmani, si Kryetare e Kuvendit të Republikës së Kosovës.

Mandatimi i Qeverisë, ishte kurorëzim i procesit demokratik, që kulmoi me zgjedhjet e lira dhe demokratike të 6 tetorit 2019. Zgjedhje këto që shpërfaqën një kulturë të lartë demokratike të qytetarëve të Republikës së Kosovës.

Përgëzojmë partitë e koalicionit qeverisës për marrëveshjen e arritur dhe shprehim besimin tonë që Qeveria Kurti, e përbërë nga Lëvizja Vetëvendosje dhe Lidhja Demokratike e Kosovës, së bashku më partitë e pakicave etnike, do ballafaqohet më sukses me sfidat më të cilat përballet Republika e Kosovës.

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë dëshiron të vë në pah, sidomos, sfidat jo të lehta që përcjellin konsolidimin e mëtejmë të pozicionit ndërkombëtar të Republikës së Kosovës, si shtet sovran dhe i pavarur.

Ne shprehim besimin tonë të thellë që Qeveria e Kurti, së bashku me institucionet tjera të Republikës së Kosovës, do tejkalojë me seriozitet dhe profesionalizëm çdo sfidë dhe pengesë, në rrugëtimin e pandalshëm të Republikës së Kosovës drejt integrimit në strukturat Euro-Atlantike dhe anëtarësimit në OKB dhe organizata të tjera ndërkombëtare.

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë thekson më krenari faktin se, që nga shpallja e pavarësisë së saj, Republika e Kosovës është dëshmuar të jetë një shtyllë e fortë e paqës dhe stabilitetit në rajon, si dhe përçuese e denjë e vlerave dhe aspiratave Euro-Atlantike që kanë frymezuar gjithmonë kombin tonë.

Më shumë

Raporti i KE: Ku ka bërë progres dhe ku ngec ende Shqipëria?

Komisioni Europian (KE) miratoi të martën, (19.10) Paketën e Zgjerimit 2021 dhe vlerësoi situatën dhe progresin e arritur në vendet e Ballkanit Perëndimor (BP) dhe Turqi në proceset e tyre respektive drejt hyrjes në Bashkimin Europian. Vëmendje e veçantë i është kushtuar reformave themelore dhe udhëzimeve të qarta për reformat prioritare në vijim, […]

Shqipëria ngjitet në çatinë e botës po me cilat prioritete?

Shqipëria bëhet anëtare e Këshillit të Sigurimit: për dy vjet Vend i vogël me politikë të jashtme konstruktive.   Shqipëria u zgjodh dje anëtare e përkohshme në Këshillin e Sigurimit. Duke filluar nga 1 janari i vitit 2022, Shqipëria do të ulet për dy vjet rresht në një nga pesëmbëdhjetë ulëset e organit të […]

Shqipëria mbetet peng i të kaluarës së saj komuniste

Dështimi i Shqipërisë për t’u shkëputur rrënjësisht nga diktatura e saj brutale komuniste ka shtrembëruar kujtesën e saj për të kaluarën dhe ka dëmtuar tranzicionin e saj nga shoqëria post-totalitare në një demokraci funksionale.   Ky mars shënoi 30-vjetorin e fillimit të Lëvizjes Studentore që i hapi rrugë rënies së regjimit komunist hoxhist, […]

Melodia e vjetër e BE-së për Ballkanin

Të dëgjosh Bashkimin Evropian duke u prononcuar për Ballkanin Perëndimor është pak a shumë njësoj sikur të mbyllesh në një dhomë dhe të dëgjosh të njëjtën melodi.   Është i njëjti refren i ëmbël që premton një të ardhme të mrekullueshme së bashku, por pa përcaktuar ku dhe kur.   Ka qenë viti […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara