e diel 17 janar 2021
e diel 17 janar 2021

 

Kina ka përforcuar masat për të kontrolluar rastet e mundshme COVID-19 nga logjistika e zinxhir të ftohtë gjatë muajve të dimrit, pasi ka patur disa raportime në vend për gjurmë virusi në sipërfaqen e ushqimeve të ngrira të importuara dhe madje edhe në kontejnerë.

 

Në një konferencë për shtyp të së premten, zëdhënësi i Ministrisë kineze të Transportit, Sun Wenjian, tha se ministria lëshoi një udhëzim gjithëpërfshirës për të ulur rrezikun e transmetimit të virusit përmes logjistikës së zinxhirit të ftohtë, që thekson përpjekjet në katër fusha kryesore.

 

E para është forcimi i mbrojtjes së të gjithë personelit që punon në transportin e “zinxhirit të ftohtë”. Masat specifike përfshijnë mbikëqyrjen dhe raportimin e rregullt të kushteve të tyre shëndetësore, furnizimin e tyre me pajisje mbrojtëse personale, trajnim të synuar të sigurisë për ta, dhe teste të rregullta të acidit nukleik.

 

E dyta është kryerja e dezinfektimit të rregullt dhe të plotë i mjedisit të produkteve të ftohta, duke përfshirë automjetet e transportit, kontejnerët dhe hapësirën e ftohjes, sidomos dorezat e dyerve dhe timonat që preken më shpesh nga njerëzit.

 

E treta është zbatimi i një sistemi të rreptë dhe të gjurmueshëm të regjistrimit të informacionit, i cili mund të mbajë një regjistër të informacionit thelbësor siç është origjina e ngarkesës, automjeti i saj i transportit dhe i gjithë stafi që e ka trajtuar ngarkesën.

 

E katërta është një plan i plotë i përgjigjes ndaj emergjencave kur zbulohet koronavirusi. Plani duhet të sigurojë që sapo të zbulohet koronavirusi, kompanitë dhe personeli i përfshirë duhet të reagojnë menjëherë për të izoluar rastet e konfirmuara ose të dyshuara dhe kontaktet e tyre të ngushta, të dezinfektojnë mjedisin përkatës dhe të ndërpresin transmetimin e mundshëm sa më shpejt të jetë e mundur.

 

 

Më shumë

Trump: Nuk do të marr pjesë në inaugurimin e Biden

Presidenti i SHBA Donald Trump tha të premten se nuk do të marrë pjesë në inaugurimin e pasardhësit të tij, Presidentit të zgjedhur demokrat Joe Biden, më 20 janar.   Ai i bëri komentet disa orë pasi premtoi për një tranzicion paqësor të pushtetit. Një burim që kishte dijeni për zhvillimet tha se […]

Australia ndryshon tekstin e himnit kombëtar

Një ndryshim i vogël me ndikim të madh: me fillimin e vitit të ri Australia ndryshon tekstin e himnit kombëtar si një shenjë vlerësimi për popullsinë aborigjene.     Në të ardhmen vargu i dytë i himnit nuk do të jetë më “se jemi të rinj dhe të lirë”, por “se jemi të […]

SHBA mban praninë në Gjirin Persik për shkak të kërcënimeve nga Irani

Transportuesi amerikan i avionëve USS Nimitz do të mbetet në Gjirin Persik, për shkak të “kërcënimeve të fundit” nga Irani, bëri të ditur Pentagoni.   Ushtruesi i detyrës së sekretarit të Mbrojtjes, Christopher Miller, tha se udhëheqësit iranianë “kanë kërcënuar presidentin e Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, dhe zyrtarë të tjerë të Qeverisë […]

Alarmi demografik – Koreja e Jugut regjistron më shumë vdekje sa sa lindje

Koreja e Jugut po përballet me sfida të mëdha demografike, ku për herë të parë në histori, vendi regjistroi më shumë vdekje sesa lindje në vitin 2020.   Si rezultat i kësaj, popullata po plaket shpejt dhe qeveria, pavarësisht përpjekjeve të veta më të mira, duket se nuk ka përgjigje.   Për herë […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara