e premte 3 dhjetor 2021
e premte 3 dhjetor 2021

 

 

Prej 2015 rrugëve të Tiranës u janë shtuar koristë e biçikletave, duke ngushtuar rrugët për të nxitur pedalimin dhe dekurajuar automjetet. Qëllimi nuk u arrit. Kryeqyteti jeton me trafikun në çdo orë të ditës që shkakton vështirësi për ambulancat dhe transportin publik.

 

Bllokimi i korsive të dedikuara nga makinat është një pengesë e madhe për autobusët urbanë.

 

Shpejtësia e autobusëve është përgjysmuar nga viti 2015, deri në vitin 2019.

 

Ngushtimi i rrugëve, ka vështirësuar dhe ngadalësuar trafikun. Trafiku i rënduar ka shtuar konsumimin e karburantit, çmimi i të cilit është rritur së fundmi.

 

Pandemia zvogëloi numrin e njerëzve që lëvizin me autobusë. Një pjesë tjetër marrin makinat personale për të shmangur vonesat. Nga 48 mijë abone të prodhuara çdo muaj, shiten maksimalisht 21 mijë.

 

Një ndër propozimet e kryebashkiakut Veliaj për të zgjidhur krizën e transportit publik, është shtimi i korsive të dedikuara për urbanët.

 

Është e paqartë se ku gjendet hapësira to. E qartë është se tani për tani kryeqytetet po lëviz vetëm gjysma e autobusëve, të mbushur plot dhe të bllokuar në trafik.

 

 

 

Më shumë

Shkodër, rrezikimi i ndërtesave të vjetra historike nga ndërtimet e reja

Ashtu si pjesa më e madhe e qyteteve të Shqipërisë edhe Shkodra ka ndryshuar gjatë 30 viteve të fundit nga pikëpamja e urbanistikës dhe arkitekturës. Vendin e shumë lagjeve dhe rrugicave të vjetra, me shtëpi karakteristike, tashmë e kanë zënë pallate shumëkatëshe, që thuajse nuk ndryshojnë nga njëri-tjetri. Bashkë me ato, kanë humbur […]

Emigrantët e kthyer hasin vështirësi të mëdha për t’u rifutur në tregun shqiptar të punës

Një studim i Institutit për Demokraci dhe Ndërmjetësim, që u publikua sot në Tiranë, thekson se emigrantët e kthyer në Shqipëri po hasin vështirësi të mëdha për ri-integrimin e tyre në tregun e punës edhe si punëtorë edhe si investues.   Shumica e tyre pohuan gjatë intervistimit se kthimi i tyre në Shqipëri […]

Vonesat e rindërtimit, banorët e Ishmit presin edhe dimrin e tretë nën çadra

Një vit më parë A2 CNN vizitoi disa familje në zonën e Ishmit, të cilat po kalonin dimrin e dytë nën çadra, pasi banesat u ishin dëmtuar nga tërmeti i nëntorit të 2019.   Ai reportazh u mbyll me shpresën dhe pyetjen se a do të ishte dimri i fundit i atyre banorëve […]

Birësimi i fëmijëve nga komuniteti LGBT, ministrja Bora Muzhaqi: Duhet diskutuar dhe menduar

Ministrja e shtetit për të rinjtë dhe fëmijët, Bora Muzhaqi, nga Korça foli për mundësinë e birësimit të fëmijëve nga komuniteti LGBT.   “Mendoj që birësimi është një gjë kaq e bukur dhe fantastike. Pastaj, pjesa tjetër duhet diskutuar dhe menduar. Por, e rëndësishme është që nuk ka gjë më të bukur sesa […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara