Friday 24 March 2023
Friday 24 March 2023

 

Numri i mjeteve dhe përdoruesve të rrugës shënoi rritje përgjatë vitit 2019, por numri i aksidenteve në rrugët e vendit shënoi rënie.

 

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimit të Transportit Rrugor bën të ditur se një rol të rëndësishëm në uljen e aksidenteve ka luajtur reforma për marrjen e lejes së drejtimit.

 

“Është inkurajuese që megjithë rritjen e përdoruesve të rrugës, mjete, drejtues mjeti, pedalues e këmbësorë, në 2019-ën, kemi rënie të numrit të aksidenteve dhe thuajse 0 aksidente nga të rinjtë që morën patentën .

 

Në 2019 u shënuan 14.3% aksidente automobilistike më pak krahasuar me 2018.

 

Ndërsa kemi rritje me 6.7% të flotës vendase të mjeteve duke e çuar në 625 553 mjete numrin total. Numri i lejeve të drejtimit u rrit me 6% duke e çuar në 1 040 678 numrin total të lejeve të drejtimit të vlefshme”, njofton DPSHTRR.

 

Raporti Janar-Korrik 2020!

Megjithëse me pandemi, shërbyer 1,167,796 qytetarë/subjekte Janar-Korrik 2020!✅Puna, mirëadministrimi, investimet në sisteme e ekipi i motivuar, shërbimet risi e ato online, bënë që DPSHTRR të tejkalojë 7-mujorin e parë të 2019-ës me 102% të ardhurat dhe 103% numrin e shërbimeve! 😅👊🥳🤗🙌Vetëm si muaj Korrik +27% të ardhura e +30% shërbime krahasuar me Korrikun 2019! REKORD ABSOLUT! 🙏✌️😇 Fokusi jonë, të përmirësojmë shërbimin dhe të jemi gjithmonë transparent në komunikim me qytetarët!Falenderojmë qytetarët për mirëkuptimin e treguar dhe respektimin e masave të protokollit higjieno-sanitar për parandalimin e COVID-19!🙏Vizitoni për më shumë informacione mbi shërbimet e DPSHTRR: www.dpshtrr.gov.al #RekordeDPSHTRR #MIE #RezultatePunë #BravoEkipi 👏

Posted by Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor on Thursday, August 6, 2020

Më shumë

Shkodër, rrezikimi i ndërtesave të vjetra historike nga ndërtimet e reja

Ashtu si pjesa më e madhe e qyteteve të Shqipërisë edhe Shkodra ka ndryshuar gjatë 30 viteve të fundit nga pikëpamja e urbanistikës dhe arkitekturës. Vendin e shumë lagjeve dhe rrugicave të vjetra, me shtëpi karakteristike, tashmë e kanë zënë pallate shumëkatëshe, që thuajse nuk ndryshojnë nga njëri-tjetri. Bashkë me ato, kanë humbur […]

Studimi: Gjuha e urrejtjes në Shqipëri, e përhapur pasivisht

Në Tiranë u publikua sot një studim i thelluar mbi gjuhën e urrejtjes, fryt i i bashkëpunimit midis Komisionerit kundër Diskriminimit, Bashkimit Europian dhe Këshillit të Europës.   Sipas studimit, afro 60 për qind e të anketuarve mendojnë se gjuha e urrejtjes mbizotëron masivisht në vend.   Madje, në grupe më të ndjeshme […]

Mashtruan mbi 1 mijë shtetas të huaj, Prokuroria kërkesë Tatimeve për bilancin e Call Center-ave

Prokuroria e Tiranës i ka kërkuar Drejtorisë së Tatimeve bilancin e bizneseve Call Center ndaj të cilave ka nisur hetimet për akuzën e mashtrimit.   Përmes një letër-porosie, organi i akuzës u ka kërkuar bankave të nivelit të dytë llogaritë dhe transaksionet në 2 vjet dhe kompanive telefonike informacioni lidhur me thirrjet e […]

Korsitë e biçikletave kanë shtuar trafikun në vend të pedalimit në Tiranë

Prej 2015 rrugëve të Tiranës u janë shtuar koristë e biçikletave, duke ngushtuar rrugët për të nxitur pedalimin dhe dekurajuar automjetet. Qëllimi nuk u arrit. Kryeqyteti jeton me trafikun në çdo orë të ditës që shkakton vështirësi për ambulancat dhe transportin publik.   Bllokimi i korsive të dedikuara nga makinat është një pengesë […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara