e shtunë 19 qershor 2021
e shtunë 19 qershor 2021

 

Autoriteti Palestinez thyen hapur dhe qëllimisht ligjin Izraelit Anti-Terror dhe u paguan paga direkt terroristëve pasi bankat refuzuan të ishin kanal për pagesat e terrorit. Palestinian Media Watch njoftoi Ministrin e Mbrojtjes të Izraelit Benny Gantz për shkeljet e PA, duke theksuar rëndësinë e sjelljes së autorëve para drejtësisë dhe sekuestrimin e të gjitha fondeve të paguara si shpërblime për terrorin

 

Si rezultat i drejtpërdrejtë i veprimit të ndërmarrë nga Palestine Media Watch (PMW), bankat që veprojnë në zonat e kontrolluara nga Autoriteti Palestinez mbyllën 35,000 llogari bankare të terroristëve të burgosur, terroristëve të liruar dhe familjeve të terroristëve të vdekur – të ashtuquajturit “Martirë”.

 

PMW kishte njoftuar bankat se nëse ata vazhdonin të funksiononin me këto llogari dhe të pranonin pagesa të shpërblimit terror nga PA në to, kjo do të shkelte ligjin izraelit, duke i ekspozuar ato ndaj përgjegjësisë civile dhe penale. Në përgjigje të paralajmërimit të PMW, bankat mbyllën llogaritë e terroristëve.

 

Sidoqoftë, PA nuk e dëgjoi paralajmërimin e PMW ashtu si edhe bankat. Në prill, për herë të parë në 2021 dhe për herë të parë që nga hyrja në fuqi e ligjit izraelit, PA paguan pagat e paligjshme për terroristët e burgosur dhe të liruar, dhe shtesat e familjeve të terroristëve të vdekur.

 

“Sot, e martë, PA filloi të paguante pagat e të burgosurve në burgun e okupimit Izraelit, të burgosurit e liruar, të plagosurit dhe të afërmit e Martirëve përmes degëve të postës Palestineze. Kjo pasi afërsisht 35,000 nga llogaritë e tyre u mbyllën në bankat që veprojnë në territoret palestineze pas një urdhri ushtarak izraelit. “

[Al-Araby Al-Jadeed, faqja e internetit e lajmeve arabe në Mbretërinë e Bashkuar, 6 prill 2021]

 

Duke njoftuar se pagat e terrorit do të paguheshin përmes shërbimit postar të AP, Komisioni i Punëve të Burgosurve i financuar nga PA tha:

 

“Komisioni i Çështjeve të Burgosurve tha në një deklaratë të lëshuar sot, të hënë, se pagat e të burgosurve dhe të burgosurve të liruar do të paguhen nesër, e martë, përmes degëve të postës palestineze në të gjitha rrethet e Bregut Perëndimor dhe përmes departamentet e komisionit në Rripin e Gazës. ”

 

[Ma’an, agjenci e pavarur palestineze e lajmeve, 5 prill 2021]

 

Duke iu referuar letrës paralajmëruese që bankat u dërguan nga PMW, njoftimi i Komisionit të Punëve të Burgosurve deklaroi se vendimi i bankave për të mbyllur llogaritë e terroristëve ishte “për shkak të kërcënimeve izraelite për t’i dëmtuar dhe paditur ata”:

 

“Vendimi për të paguar pagat e të burgosurve përmes degëve të zyrës postare u mor pas një takimi të mbajtur midis Ministrisë së Financave të [AP], Ministrisë së Komunikimit [IT] dhe IT dhe Autoritetit Monetar Palestinez [PA]. Kjo pasi bankat refuzuan të pranojnë fletët e pagave të të burgosurve dhe i lanë të burgosur për shkak të kërcënimeve izraelite për t’i dëmtuar dhe paditur ata. “

 

[Ma’an, agjenci e pavarur palestineze e lajmeve, 5 prill 2021]

 

PA është e vendosur në lidhje me vazhdimin e shpërblimit të terroristëve dhe ka eksploruar mënyra të ndryshme për të anashkaluar legjislacionin anti-terror pa ndihmën e bankave tregtare. PA fillimisht vendosi të krijojë një bankë të re terrori, dhe madje shpalli emrin e CEO të zgjedhur, por ky opsion u braktis.

 

Pa asnjë bankë të gatshme për të ofruar shërbime për terroristët, AP-së nuk i mbeti asnjë mundësi tjetër përveç se të bënte pagesa direkte në zyrat postare të AP-së. Terroristët dhe familjet e tyre, të cilët kanë statusin e heronjve në PA, thanë se ndienin “poshtërim dhe degradim” sepse u duhej të qëndronin “si lypës për të marrë këto paga”:

 

“Në qendrën postare në Ramallah, e cila është në qendër të Bregut Perëndimor, kishte një turmë të burgosurish të liruar, të afërm të të burgosurve dhe Martirëve, dhe të plagosur …

 

I burgosuri i liruar Arafat Barghouti (PMW nuk ishte në gjendje të përcaktojë natyrën e krimeve të tij – Ed.) I tha Al-Araby Al-Jadeed: ‘Të burgosurit, të afërmit e tyre dhe të burgosurit e liruar morën mesazhin se do t’iu bëjnë rasteve shoqërore. , dhe kjo është si rezultat i pritjes në portat e zyrës postare dhe ndjenjës së poshtërimit dhe degradimit pas viteve të luftës kundër dhe sfidimit të okupimit. ‘

 

Barghouti vazhdoi: ‘Aktualisht të burgosurit janë në këmbë dhe po luten të marrin paga që do t’i mbështesin ata. Dënimi që dëgjova më shumë sot nga të burgosurit e liruar është se ne jemi duke qëndruar si lypës për të marrë këto paga. Nuk është e përshtatshme për të burgosurit dhe luftën e tyre që ne të qëndrojmë kështu përpara zyrës postare. ‘

 

Barghouti kërkoi të bënte presion ndaj bankave ose të gjente shtigje të përshtatshme për të burgosurit, në vend që të transferonte pagat në zyrën postare. Ai tha: ‘Bankat duhet të bëjnë atë që kërkohet prej tyre. Ata janë në territoret palestineze dhe duhet të paguajnë një çmim, edhe nëse u bëhet presion nga okupimi. ‘Ai gjithashtu tha se është detyrimi i PA të mbajë përgjegjësi dhe të kërkojë alternativa të përshtatshme. “

 

[Al-Araby Al-Jadeed, faqja e internetit e lajmeve arabe në Mbretërinë e Bashkuar, 6 prill 2021]

 

Legjislacioni Izraelit Anti-Terror, të cilit iu referua PMW, parashikon që një person i cili kryen ndonjë “transaksion me pronë”, përfshirë pagesa në para të dhëna si shpërblim për kryerjen e një krimi terrorist, është duke kryer një vepër penale.

 

Termi “transaksion me pronë”, përcaktohet në legjislacion duke përfshirë çdo transaksion bankar.

 

Prandaj, të gjithë zyrtarët palestinezë të cilët ishin të përfshirë në vendimin për të paguar pagat e terrorit dhe stafi i shërbimit postar të PA që lehtësoi pagimin e pagave të gjithë kryen vepra të rënda të dënueshme me deri në 10 vjet burg. Paratë e paguara terroristëve janë gjithashtu subjekt i konfiskimit.

 

Për këtë arsye, PMW ka njoftuar Ministrin e Mbrojtjes të Izraelit Benny Gantz për shkeljet e PA, duke theksuar rëndësinë e sjelljes së autorëve para drejtësisë dhe sekuestrimin e të gjitha fondeve të paguara si shpërblime për terrorin.

 

Më poshtë është një ekstrakt më i gjatë i raportit mbi pagat e terrorit që paguhen përmes zyrave postare të AP të përmendura më lart:

 

Titulli: “Pagat e të burgosurve do të paguhen nesër përmes degëve të zyrave postare”

 

“Komisioni i Çështjeve të të Burgosurve [PLO] tha në një deklaratë të lëshuar sot, të Hënë, [5 Prill 2021]] se pagat e të burgosurve dhe të burgosurve të liruar do të paguhen nesër, e Martë, përmes degëve të zyrës postare Palestineze në të gjitha rrethet e Bregut Perëndimor dhe përmes departamenteve të komisionit në Rripin e Gazës.

 

Komisioni shpjegoi se vendimi për të paguar pagat e të burgosurve përmes degëve të zyrës postare u mor pas një takimi të mbajtur midis Ministrisë së Financave të [AP], Ministrisë së Komunikimit [IT] dhe IT dhe Autoritetit Monetar Palestinez [PA] . Kjo pasi bankat refuzuan të pranonin fletët e pagave të të burgosurve dhe të burgosurit e liruar për shkak të kërcënimeve izraelite për t’i dëmtuar dhe paditur ata, nëse ata nuk pushojnë së mbajturi kontakte me të burgosurit dhe të burgosurit e liruar (i referohet zbatimit të shumë prej Ligji Anti-Terror në Bregun Perëndimor, duke përfshirë dhënien e bankave të dënuara për lehtësimin e pagave të terrorizmit në PA – Ed.).

 

Komisioni vuri në dukje se të burgosurit e liruar do të marrin pagesa këtë muaj përmes degëve të zyrave postare, derisa të përfundojë procesi i integrimit të tyre në institucionet shtetërore. Ata prej tyre që do të punojnë dhe do të integrohen në institucionet zyrtare civile dhe ushtarake do të paguhen përmes institucionit me të cilin janë të lidhur përmes kartave inteligjente.

 

Ai shtoi se mekanizmi për pagimin e pagave të të burgosurve që janë në burg do të vazhdojë të jetë përmes degëve të zyrave postare. Lidhur me pagat e të burgosurve dhe të burgosurve të liruar në Rripin e Gazës, ata do t’i marrin ato pasi të kontaktojnë departamentet e komisionit në Rripin e Gazës. “

 

[Ma’an, agjenci e pavarur palestineze e lajmeve, 5 prill 2021]

 

Legjislacioni i ushtrisë izraelite që zbaton pjesë të Ligjit Anti-Terror të Izraelit 2016 në Bregun Perëndimor (duke hyrë në fuqi më 9 maj, 2020). Ligji ndalon shkelje të shumta lidhur me terrorizmin, duke përfshirë financimin / shpërblimin e terrorit dhe mban kryetarët e organizatave terroriste përgjegjës për vrasjen e kryer nga anëtarët e organizatës. Ligji penalizon sigurimin e fondeve ose pagimin e shpërblimeve për kryerjen e veprave terroriste, siç janë pagat që PA paguan për të burgosurit terroristë dhe të burgosurit e liruar. Dispozita zbatohet gjithashtu për çdo person ose organ – të tillë si një bankë – që lehtëson një financim të tillë ose shpërblimin e veprave terroriste. Bazuar në këtë dispozitë të fundit, PMW u dërgoi letra në Prill 2020 krerëve të bankave në zonat e PA duke i paralajmëruar ata se ata duhet të ngrinin llogaritë e terroristëve dhe përfaqësuesit e tyre dhe t’i transferonin ato në ushtrinë izraelite ose të përballeshin me pasoja ligjore.  / I S

 

Më shumë

Kina dërgon avionë ushtarakë në afërsi të Tajvanit

Ministria e Mbrojtjes e Tajvanit tha se rreth 28 avionë ushtarakë kinezë fluturuan në zonën e mbrojtjes, duke shënuar ndërhyrjen më të madhe ushtarake deri më tani. Në mesin e fluturakeve ushtarake kishte edhe bombardues bërthamorë. Zona e mbrojtjes ajrore është një zonë jashtë territorit dhe hapësirës ajrore të një vendi ku aktivitetet e aeroplanëve […]

Në zgjedhjet më të përgjakshme të botës, koka të prera hidhen si kërcënim në qendrat e votimit

Një kokë e prerë njeriu është lëshuar brenda një qendre votimi në Meksikë ndërsa aty pranë u gjet një qese me pjesë trupore njeriu, përfshi dhe duar. Sulmues lëshuan me granata të shtunën dhe dhjetra njerëz u vranë në zgjedhjet e mesit të mandatit dje ne Meksike, që njihen si më të përgjakurat në […]

Vdes i mbijetuari i fundit i çlirimit të Aushvicit

David Dushman, ushtari i fundit i mbijetuar sovjetik, i përfshirë në çlirimin e Aushvicit, ka vdekur, ka raportuar agjencia e lajmeve Associated Press.   Ai ka qenë 98 vjeç.   Me tankun e tij, Dushman ka ulur gardhin elektrik rreth kampit të nazistëve, të vendosur në jug të Polonisë më 27 janar 1945, […]

Biden te Mbretëresha e Anglisë, presidenti i 12-të amerikan që takohet me monarken

Mbretëresha e Anglisë do të presë presidentin amerikan Joe Biden dhe zonjën e parë Jill Biden në rezidencën e saj javën e ardhshme, konfirmoi Buckingham Palace.   Takimi do të mbahet në kështjellën Windsor më 13 qershor, në ditën që Biden do të shkellë në Britani për të nisur takimet në Samitin e G7. […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara