e diel 18 prill 2021
e diel 18 prill 2021

 

Ceremonia e firmosjes së kontratave me OJF-të e shpallura fituese të projekteve, që financohen nga para të konfiskuara nga krimi, me vendim të Komitetit Ndërinstitucional për Masat kundër Krimit të Organizuar

Ministria e Brendshme ka zhvilluar mbledhjen e Komitetit Ndërinstitucional për Masat kundër Krimit të Organizuar. Në nisje të mbledhjes u firmosën kontratat mes Drejtorit të Agjencisë AAPSK dhe subjekteve përfituese, ndër të cilat Policia e Shtetit dhe SPAK.

Fondi i posaçëm në dispozicion për t’u përdorur nga subjektet përfituese është 90 milion lekë, prej të cilit pjesën kryesore e morën Policia e Shtetit dhe SPAK. Gjithashtu, përfituese të projekteve ishin edhe 7 OJF, ndër të cilat Fondacioni “Gjurmë” i fëmijëve të punonjësve të policisë të rënë në detyrë.

Fondet e përfituara, falë luftës kundër krimit të organizuar, rrjedhin nga asetet dhe të ardhurat te grumbulluara nga AAPSK (Agjencia e Administrimit të Pasurive dhe Aseteve të Sekuestruara dhe Konfiskuara), drejtuesi i së cilës nënshkroi kontratat përkatëse me subjektet përfituese.

Sipas njoftimit të Ministrisë së Brendshme, rreth 80% e këtij fondi ka shkuar në favor të institucioneve ligjzbatuese, pra Policisë së Shtetit dhe SPAK, dhe 20% e tij, në vlerën gati 18.6 milion lekë, kanë shkuar për OJF-të.

Fondi i përcaktuar për Policinë e Shtetit ishte në vlerën e 41.081.542,9 lekë, e cila do të shkojë për projektin “Për blerjen e pajisjeve të rrjetit kompjuterik dhe trajnimin e administratorëve të sistemit, për zhvillimin e kapaciteteve të sistemit të menaxhimit të informacionit kriminal”.

Ndërsa fondi i SPAK ishte në vlerën e 30.241.187 lekëve ka shkuar për këtë institucion, “Për blerjen e pajisjeve dhe programeve në funksion të sektorit të ekspertizës”, një projekt shumë i rëndësishëm për ta, ashtu edhe siç është prezantuar në këtë Komision dhe që patjetër do t’i shërbejë luftës kundër krimit të organizuar.

Ndërkohë një tjetër institucion ligjzbatues, i cili ka përfituar nga ky fond është edhe “Qendra Kombëtare Pritëse e Viktimave të Trafikimit”, në shumën 3.4 milionë lekë të reja.

 

Përfituese nga ky fond sipas vendimit të Komitetit janë:

– Subjekti “Gjurmë”, në shumën 5 milion lekë në përputhje me projektin “Për rehabilitimin e familjarëve të efektivëve të rënë në detyrë”;

– Subjekti “Vatra” në shumë 2.280.000 lekë në përputhje më projektin “Asistencë direkte për fuqizimin social dhe ekonomik të viktimave apo viktimave të mundshme e çdo forme të dhunës”;

– Subjekti “ARSIS” në po të njëjtën shumë 2.280.000 lekë, në përputhje me projektin “Shërbime emergjence dhe rehabilituese, reintegruese për fëmijët, të rinjtë, dhe nënat viktima të trafikut”, pranë Qendrës multifunksionale “Shtëpia e Ngjyrave” në Bashkinë Tiranë;

– Subjekti “Të Ndryshëm dhe të Barabartë”, në po të njëjtën shumë 2.280.000 lekë, në përputhje me projektin “Asistencë për identifikim proaktiv dhe ofrimin e shërbimeve riintegruese, gjithëpërfshirëse”, të viktimave dhe viktimave të mundshme të trafikimit në Shqipëri;

– Subjekti “Aksion Plus” në po të njëjtën shumë 2.280.000 lekë në përputhje me projektin “Shërbime efektive për individët përdorues të drogave”;

– Subjekti “CATI” në po të njëjtën shumë 2.280.000 lekë, në përputhje me projektin “Rehabilitimi dhe fuqizimi social i viktimave të trafikimit përmes integrimit dhe punësimit”;

– Subjekti “SIG” në po të njëjtën shumë 2.280.000 lekë, në përputhje me projektin “Bashkë për komunitete të qëndrueshme dhe komunikim”.

 

Më shumë

Zgjedhjet – 107,024 persona do të votojnë për herë të parë

Kur na ndajnë 15 ditë nga zgjedhjet parlamentare të 25 prillit, kreu i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve Ilirjan Celibashi ka publikuar numrin e votuesve të rinj, që do kenë mundësi të votojnë këtë vit.   Në një postim në faqen e tij në Facebook, kreu i KQZ-së bën të ditur se janë 107 […]

Mbyllja e AGON Channel – Shqipëria humbet përfundimisht gjyqin, do i paguajë Becchettit 110 mln euro

Shqipëria humbi përfundimisht gjyqin me sipërmarrësin italian Francesco Becchetti, lidhur me dëmshpërblimin e kërkuar nga ai për mbylljen e televizionit “AGON” në vitin 2015. Qendra Ndërkombëtare për Zgjidhjen e Mosmarrëveshjeve të Investimeve (ICSID) një gjykatë arbitrazhi, pjesë e Bankës Botërore, e dënoi Shqipërinë në Prill të vitit 2019 me 110 milion euro, duke […]

Besimtarët katolikë festojnë Pashkët – Imzot Frendo: Ëndrra e Jezusit edhe ëndrra jonё pёr njё Shqipëri më tё bukur

Ky është viti i dytë radhazi kur festa e Pashkës kremtohet në kushte pandemie. Besimtarët katolikë janë më të kufizuar për t’u mbledhur në grupime apo për të ndjekur meshën në Kishë. Megjithatë, mesha gjatë Javës së Madhe në vendin tonë ka vijuar, me besimtarët që kanë zbatuar rregullat kundër COVID-19.   Imzot Frendo: […]

30 Vjetori i masakrës së 2 prillit në Shkodër

Këtë vit mbushen 30 vite nga masakra e 2 prillit 1991ku mbetën të vrarë katër qytetarë shkodran. Pavarësisht pandemisë një prej organizatorëve të 2 prillit, Harris Murana i cili mbeti edhe i plagosur rëndë i kujton qytetarëve të Shkodrës që të mos e harrojnë 2 prillin, aq më tepër në këtë vit jubilee të […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara