Sunday 24 September 2023
Sunday 24 September 2023
Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, ka financuar dhjetëra sipërmarrje në agrobiznes me 60% të vlerës së kontratave nga skema e IPARD, çka pritet të ndikojnë në zbutjen e dëmit të COVID-19 në sektorin rural.

Në kushtet e situatës së krijuar nga COVID-19, Ministria e Bujqësisë ka hartuar planin strategjik të masave për të garantuar vazhdimësinë e zinxhirit ushqimor në vend dhe për të mbështetur fermerët dhe agrobiznesin në amortizimin e dëmeve.

 

Në fokus të planit strategjik për sektorin e agropërpunimit, është financimi i investimeve në linjat përpunuese të perimeve të freskëta, me qëllim që prodhimet që nuk shiten të mos shkojnë dëm.

 

Ndërsa financmi nga Skemat Kombëtare, që ofron qeveria për sektorin e bujqësisë adresojnë, shkojnë drejtpërdrejtë tek fermeri.

 

Bujqësia dhe industria ushqimore nuk është prekur nga masat e kufizimit të lëvizjes ndaj COVID-19 dhe trendi pozitiv i rritjes së prodhimit të këtij sektori po vijon.
16 prill 2020

Më shumë

Politikat e copëtuara për bujqësinë

Shqipëria është vendi më bujqësor në Europë, me këtë sektor jetik që sjell gati 19% të Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB). Pavarësisht rënies së fortë në krahasim me fillimin e viteve ’90, kjo peshë është shumë më e lartë se mesatarja e Bashkimit Europian (2%) dhe gati dy herë më e lartë se […]

Shqiptarët shpenzuan 13.6 milionë euro në 9 muaj për të siguruar pronat, si ndahet tregu mes kompanive

Për nëntë muajt e parë të këtij viti, shqiptarët shpenzuan rreth 1.67 miliardë lekë ose rreth 13.6 milionë euro për sigurimin e pronave.   Të dhënat nga Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare (AMF) tregojnë se primet e shkruara bruto nga sigurimet e pronës u rritën me 31% krahasuar me të njëjtën periudhë të një […]

Drafti: Rritet kufiri i pagës së pataksueshme në 40 mijë lekë, përgjysmohet nga 30-50 mijë lekë, pragu për shtresën e mesme bëhet 200 mijë lekë

Nga korriku i vitit 2022 pritet që të ndryshojë sërish tatimi mbi pagat, duke rritur si dyshemenë për kufirin e pataksueshëm të pagës minimale në 40 mijë lekë (nga 30 mijë lekë që është sot), po ashtu dhe kufirin mbi të cilin pagat taksohen me normën maksimale prej 23%, në 200 mijë lekë, nga […]

Çmimet e naftës shtrenjtohen për herë të gjashtë në pak muaj, arrijnë 184 lekë, afër rekordit historik

Çmimet e karburanteve kanë shënuar një tjetër rritje ditët e fundit, për herë të gjashtë radhazi në vetëm pak muaj.   Në pikat e tregtimit të“Kastrati”, më i madhi në vend për shumicën dhe pakicën, nafta tregtohet me 184 lekë, ose 8 lekë më shumë se më parë. Benzina është shtrenjtuar në 186 lekë, […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara