e shtunë 16 tetor 2021
e shtunë 16 tetor 2021

 

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Delina Ibrahimaj tha se borxhi publik është aktualisht në nivelin 77%, ndërsa paralajmëron rritje të tij deri në fund të këtij viti.

 

Këtë deklaratë ministrja e bëri në studion e “Now” në Euronews Albania me gazetaren Erla Mëhilli.

 

“Borxhi sot që flasim është në nivelin 76-77 %, pritet që deri në fund të vitit të shkojë deri në 80%”, tha ajo.

 

 

Ajo theksoi se kriza energjetike nuk parashikohet të ndikojë në rritjen e borxhit. Ministrja tha më tej se regjimi i fiskalizmit do të ndikojë  pozitivisht në uljen graduale të borxhit publik, por edhe të deficitit.

 

“Kriza energjetike nuk parashikohet të rrisë më tej nivelin e borxhit, ndërkohë nga viti 2022 ne do të hyjmë në një regjim tjetër të konsolidimit fiskal ku niveli i borxhit dhe niveli i deficitit parashikohen të ulen në mënyre graduale”, tha ajo.

 

 

Më shumë

Çmimet e gazit natyror prekin nivele rekorde në Evropë

Çmimet e gazit natyror kanë prekur rekorde të reja në Evropë më 1 tetor, duke rritur shqetësimet për konsumatorët në prag të sezonës së ftohtë.   Kjo gjë po ashtu rrit vëmendjen drejt furnizuesit më të madh të Evropës me gaz natyror, Rusisë.   Çmimet e gazit janë rritur për disa javë tashmë, […]

Indeksi i Dhomës Amerikane: Sërish rënie e besimit të biznesit në Shqipëri

Pandemia Covid-19, përmirësimi i pakët në ekonomi dhe reformat e lidhura me investimet janë faktorë kryesorë, që sollën këtë rënie     Dhoma Amerikane e Tregtisë publikoi sot Indeksin Vjetor për vitin 2020, ku regjistrohet përsëri një rënie me 0.5 për qind e besimit të biznesit në Shqipëri.   Ky është viti i dytë me […]

Energjia, shqiptarët paguan 2.7 milionë euro kamatëvonesa në fatura

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike raportoi prane Entit Rregullator te Energjise se në 6 mujorin këtij viti faturat ndaj të cilave është paguar kamatëvonesë kapin nivelin 1.86 milionë dhe vlera monetare e penalitetit llogaritet në 342 milionë lekë apo 2.7 milionë euro.   Kamatëvonesat janë detyrime që i lindin konsumatorit në momentin që […]

Rritet prodhimi vjetor i rrushit – vlerat fantastike të produktit shqiptar

Prodhimi vendas i rrushit po dominon gjithnjë e më tepër, jo vetëm në furnizimin e tregut vendas por edhe në eksporte drejt vendeve të Rajonit dhe BE-së, si me rrush tavoline, ashtu edhe me atë për përpunim.   “Gati 11 mijë ha vreshta të shtrirë në të gjithë territorin, kanë bërë të mundur […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara