e shtunë 19 qershor 2021
e shtunë 19 qershor 2021

 

Qytetarë dhe aktivistë të ndryshëm kanë protestuar përpara Bashkisë Tiranë në lidhjen me heqjen e abonesë së përgjithshme gjatë muajve të verës.

 

Personat e pranishëm në protestë, ku shumica ishin të rinj dhe studentë njëkohësisht, janë shprehur se nuk janë në gjendje ta përballojnë me nivelin e pagave në vend, blerjen e disa aboneve të linjave të ndryshme që kanë në përdorim të përditshëm.

 

Një problematikë tjetër e shprehur gjatë protestës ishte dhe mungesa e aboneve studentore.

 

“Na prek shumë mungesa e aboneve se përveç kushteve skandaloze në urban tani na hoqën dhe abonetë. Unë personalisht jam studente ndërkohë dhe jam dhe në punë, më duhet të ndërrojë tre urnbanë të ndryshëm në ditë. Mua personalisht nuk më del në fund të muajit të blej abone të tre linjave të ndryshme. Është një kosto shumë e madhe, dhe të mendosh që ne në familje jemi katër persona në familje dhe jemi në punë larg, është e papërballueshme në fakt duke marrë parasysh dhe rrigat që janë këtu.

 

Të gjithë ata që lëvizin me urban janë shtresë e mesme dhe e varfër, kështu që nuk kanë pse të na gdasin pikërisht ne. Në fund të fundit aboneja është e nevojshme për të gjithë.

 

Mësimi ka vazhduar pavarësisht se është online, edhe aboneja duhet të kishte vazhduar. Mirë që nuk kemi abonenë e studentit tani duhet të paguajmë dhe abone shtesë. Kjo është e tepërt!“, tha një qytetare.

 

 

Më shumë

72 vjetori i krijimit të Arkivit Qendror Shtetëror

Fillimet e veprimtarisë arkivore në Shqipëri datojnë që nga antikiteti. Historia dëshmon se në bibliotekat që ekzistonin në shtetet ilire, në pricipatat feudale shqiptare, në shtetin e Skënderbeut, në shoqëritë patriotike e kulturore, në institucionet fetare, në firmat tregtare, në esnafët, në familje dhe individë të veçantë, krahas librave ruheshin edhe dokumente. Zhvillimet politike […]

175-vjetori i lindjes së Naim Frashërit (1846-1900)

Naim Frashëri lindi në Frashër të Dangëllisë së Përmetit më 25 maj 1846. Mësimet e para i mori në vendlindje, ku nisi të mësonte persishten pranë teqesë bektashiane. Më 1865 familja e tij u shpërngul në Janinë, ku ndoqi gjimnazin “Zosimea”. Mbas kthimit në vendlindje, ai bëri provat e para të vjershërimit shqip nën […]

Kongresi i Përmetit / 24 Maji i 1944 – Ngjarja që i parapriu çlirimit nga nazifashizmi

Pak muaj pas mbajtjes së Konferencës së Teheranit, (28 nentor – 1 Dhjetor 1943) midis Tre Aleatëve të Mëdhenj të Luftës së Dytë Botërore, në të cilën u akordua edhe mbi mbështetjen që i duhej dhënë frontit antifashist në Ballkan, pikërisht më 24 Maj të vitit 1944 u mbajt në Përmetin e çliruar Kongresi […]

Pandemia dhe shërbimet elektronike për qytetarët

Pandemia e koronavirusit rriti ndjeshëm nevojën e shërbimeve elektronike për qytetarët në Shqipëri, por një pjesë e madhe e tyre u gjetën të papërgatitur për t`i përdorur këto shërbime. Në Qarkun e Gjirokastrës një pjesë e popullsisë, kryesisht në moshë të madhe,vijon t`u drejtohet sporteleve të shërbimit. Një Program i Kombeve të Bashkuara […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara