e shtunë 8 maj 2021
e shtunë 8 maj 2021

 

Matësit e energjisë elektrike do të kontrollohen një herë në 2 muaj deri në qershor të këtij viti. Vendimi është miratuar nga Enti Rregullator i Energjisë, me kërkesë të Operatorit të Sistemit të Shpërndarjes, për të evituar kontaktet e punonjësve në këtë klimë pandemia.

 

Sipas vendimit të firmosur nga ERE, për muajin kur matësit nuk do të lexohen kilovatët e harxhuar, familjarët dhe bizneset do të faturohen në referencë me muajin përkatës të vitit të kaluar.

 

Kjo mënyrë faturimi, u jep zgjidhje edhe ankesave, nëse do të ketë të tilla për mbi faturime, duke korrigjuar pagesat në muajin pasardhës me zbritje. Kujtojmë se e njëjta metodë, u përdor edhe vitin e  kaluar, pasi vendi hyri në izolim, kur ERE vendosi që matësit të lexoheshin një herë në tre muaj.

 

Skema e imponuar nga situata epidemike, pritet që të ndihmojë në krijimin e një pasqyre më të qartë në lidhje me efektet, për të vendosur në vijim nëse do të vihet në zbatim rezoluta e Kuvendit për faturimin e energjisë elektrike, një herë në 3 muaj, sistem ky që ka dështuar disa herë, por që do të lehtësonte në mënyrë të ndjeshme leximin e matjes së energjisë.

 

Më shumë

FMN parashikon rimëkëmbje më të madhe ekonomike

Fondi Monetar Ndërkombëtar parashikon që përshpejtimi i shpërndarjes së vaksinave kundër koronavirusit, në kombinim me stimujt fiskalë dhe monetarë, do të ndihmojnë rritjen e ekonomisë globale këtë vit dhe vitin e ardhshëm.   Huadhënësi global tha në raportin e ri, të publikuar të martën, se ekonomia e botës pritet të rritet për 6 për […]

Banka e Shqipërisë parashikon rritje ekonomike me 4.9% për këtë vit

Banka e Shqipërisë parashikon se ekonomia shqiptare do të rritet me 4.9% për këtë vit dhe 4.1% për vitin e ardhshëm. Guvernatori Gent Sejko, tha sot pas mbledhjes së Këshillit Mbikëqyrës se aktiviteti ekonomik është në përmirësim gradual, por ekonomia neglet ende nën nivelet e para pandemisë. Sipas tij, rritja e vëllimit të […]

Projekti për Gazin Natyror të Lëngshëm në Shqipëri mund të fillojë në vitin 2023

Në foto: Termocentrali i Vlorës     Presidenti i kompanisë amerikane që synon futjen e Gazit të Lëngshëm Natyror (GNL) në Shqipëri, thotë se ky burim energjie do të plotësonte nevojat për energji në vend dhe do ta kthente atë në një pikë për eksportin e tij në vende të tjera të Ballkanit. Steven Kobos, […]

Shpenzimet për rindërtimin ecuri të dobët edhe në janar, realizohet më pak se 1% e fondit të planifikuar

Qeveria shqiptare premtoi transparencë maksimale në përdorimin e fondeve të rindërtimit të pasojave të tërmetit shkatërrues të 26 nëntorit 2019, por tani kur kanë kaluar 14 muaj nga ngjarja nuk ka evidenca të sakta, përveç faktit se fondet po shpenzohen me ritme shumë më të ulëta se planifikimi.   Vitin e kaluar, sipas […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara