e hënë 2 gusht 2021
e hënë 2 gusht 2021

 

 

Më 25 prill edhe në burgje do të ketë zgjedhje. Nga rreth pesë mijë të dënuar dhe paraburgosur, vetëm 2600 do të kenë të drejtën e votës, ndërsa pjesa tjetër nuk mund të jenë pjesë e procesit, pasi preken nga ligji i dekriminalizimit.

 

E drejta e votës u mohohet të dënuarve për një sërë veprash të rënda penale si vrasje, trafik droge apo organizatë kriminale.

 

“Një pjesë e personave, të cilat kanë kryer  disa vepra penale të rënda, përjashtohen provizorisht, pra, hiqen nga regjistri e zgjedhësve është bërë ky selektim në bashkëpunim me gjykatat dhe Drejtorinë Gjendjes Civile dhe kemi dërguar listën e personave, të cilat plotësojnë kriteret për të votuar, që janë rreth 2670 persona”, tha zv. drejtori i përgjithshëm i Burgjeve, Femi Sufaj.

 

Lidhur me mohimin e të drejtës së votës për të dënuarit për krime të rënda që u aplikua për herë të parë në zgjedhjet parlamentare të 2017-ës, pesë të dënuar i janë drejtuar me padi Gjykatës së Strasburgut me argumentin se u është mohuar një e drejtë themelore. Ndërkohë administrata e burgjeve po punon për pajisjen me letërnjoftim të të dënuarve që nuk e disponojnë.

 

“Kompania po afron mundësi, që të pajisen shtetasit që janë duke vuajtur dënimin me dokumente edhe brenda institucionit, që të evitojnë transportin, shoqërimin dhe është edhe situata e Covid-19. Kështu që jemi në proces, kemi 1500 veta që janë pa dokumente identifikimi dhe jemi në proces plotësimi”, tha ai.

 

Në proceset e kaluara zgjedhore është aluduar për individë të burgosur që janë liruar nga qelitë për tu përdorur nga partitë politike por sipas burimeve të Euronews Albania në fillim të prillit do të dalë një urdhër i veçantë për të anuluar përkohësisht të gjitha lejet.

 

Më shumë

Në korrik 1942 nën pushtimin italian, trupa Carro di Tespi Lirico mbërrin në Tiranë dhe jep disa shfaqje, mes tyre operan “La Traviata”

Më 1929 qeveria fashiste e Romës krijoi katër trupa teatrale shëtitëse që morën emërtimin “Carri di Tespi” (“Qerret e Tespit”). Një prej këtyre për operan dhe këngën lirike, e emërtuar “Carro di Tespi Lirico” dhe tre për pjesët teatrale. Synimi i këtyre trupave ishte që të përçonte deri tek fashat më të izoluara të […]

88% e shqiptarëve nuk blejnë dot shtëpi

Pamje nga “Unaza e Re” – ‘Astiri’     Çmimet e apartamenteve në disa zona të Tiranës arrijnë deri në 1900 euro/m2. Kjo rritje e shpejtë e tyre e rendit Tiranën ndër kryeqytetet më të shtrenjta të rajonit. Por në raport me të ardhurat, pjesa më e madhe e shqiptarëve deklarojnë se nuk kanë mundësi […]

53% grave në Shqipëri janë dhunuar!

Të dhënat për dhunën ndaj grave në Shqipëri janë shqetësuese dhe kërkojnë medoemos strategji dhe mekanizma konkretë për mbrojtjen dhe përmirësimin e situatës. Kështu u shpreh gjatë një interviste për Euronews Albania drejtuesja e Grupit Shqiptar të të Drejtave të Njeriut, znj. Elsa Ballauri, teksa komentoi të dhënat e INSTAT sipas së cilave një […]

Isaac Herzog, shqiptarët kanë një mik të madh në “Shtëpinë e Bardhë” të Izraelit

Presidenti i 11-të i Izraelit ka shprehur dëshirën që të bëhet i pari që do të vizitojë Shqipërinë.   Kur më 7 korrik 2021, Isaac Herzog u betua si Presidenti i 11-të në historinë e Shtetit të Izraelit, të pranishëm ishin edhe ambasadorët e Shqipërisë dhe Kosovës në Izrael, Bardhyl Canaj dhe Ines Demiri. Gjatë […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara