e shtunë 18 shtator 2021
e shtunë 18 shtator 2021

 

 

Gjatë gjysmës së parë të vitit volumi i mallrave të transportuar me hekurudhë llogaritet 14.9 milionë ton-kilometër.

 

Sipas raportit të publikuar së fundmi nga INSTAT volumi i mallrave të transportuar me hekurudhë u rrit me 23,3 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2020-ës.

 

Por volumi i mallrave të transportuara me hekurudhë shënoi një rënie të lehtë me rreth 1.3% në muajin qershor të këtij viti, krahasuar me qershorin e 2020-ës.

 

Krahasuar me mesataren e muajve qershor për periudhën 2018-2020, volumi i mallrave të transportuara me hekurudhë është ulur me 17,8 %.

 

Rrjeti hekurudhor Shqiptar ka në përdorim 416 km linjë hekurudhore.

 

Vizioni i qeverisë për zhvillimin e vendit 2030 e bën transportin hekurudhor të jetë një nga kolonat kryesore. Transporti hekurudhor është i rëndësishëm edhe në kuadër të objektivit për zhvillimin e një transporti eficient e të gjelbër. Por edhe në kuadër të objektivit për interkonektivitetin me rajonin dhe më tej.

 

 

Më shumë

Fillon faza e dytë e fiskalizimit, por vetëm 60% e bizneseve janë gati

Nga 1 korriku ka nisur faza e dytë e procesit të fiskalizimit, për transaksionet pa para në dorë ndërmjet tatimpaguesve, ku pritet të përfshihen 34 mijë subjekte, sipas burimeve zyrtare nga tatimet (më herët tatimet kishin dhënë një shifër prej 51 mijë subjektesh që duhet të përfshiheshin në fazën e dytë).   Por, […]

Frutat dhe perimet e Shqipërisë, pa taksë doganore drejt BE deri në 2025

Agjencia Shqiptare e Zhvillimit të Investimeve bën me dije se eksportuesit shqiptarë mund të eksportojnë produkte bujqësore pa taksë doganore në BE deri në vitin 2025.   Sipas njoftimit Bashkimi Europian ka zgjatur skemën pa taksa për importin e frutave dhe perimeve nga vendet e Ballkanit Perëndimor deri në fund të vitit 2025.   […]

“Suezi” ndikon dhe në Shqipëri: Do ketë vonesa të mbërritjes së mallrave nga Kina

“Bllokimi i anijes në kanalin e Suezit do te sjellë efekte të mëdha në ekonominë globale. Nga ky incident duket se do të preket edhe tregtia e mallrave me Shqipërinë, për shkak të vonesave deri në një zhbllokim të situatës.”   Burimet nga Drejtoria Detare bëjnë me dije për TCH se midis anijeve […]

Projekti për Gazin Natyror të Lëngshëm në Shqipëri mund të fillojë në vitin 2023

Në foto: Termocentrali i Vlorës     Presidenti i kompanisë amerikane që synon futjen e Gazit të Lëngshëm Natyror (GNL) në Shqipëri, thotë se ky burim energjie do të plotësonte nevojat për energji në vend dhe do ta kthente atë në një pikë për eksportin e tij në vende të tjera të Ballkanit. Steven Kobos, […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara