e shtunë 4 dhjetor 2021
e shtunë 4 dhjetor 2021

 

73 milionë euro do të humbë OSHEE këtë vit. Ky është vlerësimi që ka bërë qeveria në raportin për buxhetin e vitit të ardhshëm.

 

Por, humbjet do të vazhdojnë. Për vitin 2022 humbjet e parashikuara janë rreth 60 milionë euro.

 

Pra, 133 milionë euro humbje në dy vjet aktivitet.

 

Të gjitha humbjet paguhen me kredi, që i merr OSHEE, por që garanton qeveria me paratë e taksapaguesve.

 

Rritja e çmimit të energjisë së importuar do t’i shtojë vështirësitë financiare të kompanisë.

 

Vetëm këtë muaj, ajo ka blerë rreth 65 milionë euro energji elektrike në tregjet e huaja. Është blerja më e madhe mujore që OSHEE ka bërë ndonjëherë.

 

Deri tani OSHEE ka krijuar mbi 300 milionë euro borxhe.

 

Të gjitha përpjekjet për ta ndryshuar situatën kanë dështuar dhe OSHE vazhdon të gllabërojë para.

 

Në fakt, në dokumentin e buxhetit ka një plan administrativ për të reduktuar borxhet, duke mbledhur faturat e papaguara, plan ky i hartuar edhe më herët, por që nuk ka funksionuar.

 

Nga ana tjetër, OSHEE është vënë edhe para përgjegjësisë së shpërdorimit të parave, për gjyqe të humbura, tendera e shpërblime, pa përfshirë këtu faturat e pambledhura pas vitit 2018, që arrijnë 82 milionë euro.

 

Më shumë

Projekt buxheti 2022: Rritja ekonomike 4.1%

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Delina Ibrahimaj tha sot se dy objektivat kryesore të Projekt buxhetit të vitit 2022 janë konsolidimi i rimëkëmbjes ekonomike dhe i qëndrueshmërisë fiskale të vendit. Në prezantimin e projektbuxhetit në Konferencën e kryetarëve zonja Ibrahimaj deklaroi se për vitin e ardhshëm rritja ekonomike pritet të jetë në nivelin […]

93% e aplikimeve për kredi bankare nga individë

Banka e Shqipërisë bën të ditur se, në gjashtëmujorin e parë të këtij viti, 93% e aplikimeve për kredi bankare u takonin individëve.   Sipas BSH-së, pesha e kredisë për individët, në strukturën e aplikimeve totale është rritur më shumë krahasuar me një vit më parë.   Gjatë gjashtëmujorit të parë 2021, bankat […]

Prodhimi i energjisë elektrike në rekord shumëvjeçar

Në periudhën janar-gusht të këtij viti, Shqipëria prodhoi gati 7.1 miliardë kWh, nga të cilat, 1.4 miliardë u eksportuan dhe 1.1 miliardë të tjera u humbën. Mbiprodhimi në muajt e verës bëri që niveli i liqenit të Fierzëz të bjerë në 274.3 metra, pesë metra më pak se sa mesatarja shumëvjeçare dhe në një […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara