e hënë 19 prill 2021
e hënë 19 prill 2021

 

Pas 24 vitesh, Drejtoria e Përgjithshme e Burgjeve ka sanksionuar në vendim organizimin dhe funksionimin e saj. Në vendimin e miratuar nga Këshilli i Ministrave, specifikohet mënyra e re e organizimit duke shfuqizuar atë të 20 shkurtit të vitit 1997 për strukturën dhe organikën e administratës së përgjithshme të burgjeve.

 

Në vendim parashikohet se drejtoria e Përgjithshme e Burgjeve financohet nga buxheti i shtetit ndërsa miratohet si zë i veçantë në buxhetin e Ministrisë së Drejtësisë. Mes shumë detyrave të tjera ajo që vihet re është dhe një element i rëndësishëm i hyrë së fundmi në funksionimin e burgjeve në Shqipëri. Feja dhe praktikimi i saj është një e drejtë e çdo personi ndaj dhe vendimi i Këshillit të Ministrave parashikon dhe Lidhjen e marrëveshjeve me komunitete fetare të njohura ligjërisht.

 

Veç kësaj sipas vendimit përgjegjësitë e saj janë në Organizimin e punës për të garantuar funksionimin e burgjeve, trajtimin e personave të burgosur në përputhje me standardet ndërkombëtare si dhe garantimin e sigurisë dhe rendit në këto institucione.

 

Drejtori i Përgjithshëm i Burgjeve emërohet, lirohet ose shkarkohet nga detyra me vendim të Këshillit të Ministrave me propozimin e ministrit të Drejtësisë. Sipas vendimit të Këshillit të Ministrave, struktura dhe organika e Drejtorisë së Përgjithshme të Burgjeve, e institucioneve të ekzekutimit të vendimeve penale dhe e Policisë së Burgjeve, miratohen me urdhër të Kryeministrit në bazë të propozimit të ministrit.

 

Më shumë

Zgjedhjet – 107,024 persona do të votojnë për herë të parë

Kur na ndajnë 15 ditë nga zgjedhjet parlamentare të 25 prillit, kreu i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve Ilirjan Celibashi ka publikuar numrin e votuesve të rinj, që do kenë mundësi të votojnë këtë vit.   Në një postim në faqen e tij në Facebook, kreu i KQZ-së bën të ditur se janë 107 […]

Mbyllja e AGON Channel – Shqipëria humbet përfundimisht gjyqin, do i paguajë Becchettit 110 mln euro

Shqipëria humbi përfundimisht gjyqin me sipërmarrësin italian Francesco Becchetti, lidhur me dëmshpërblimin e kërkuar nga ai për mbylljen e televizionit “AGON” në vitin 2015. Qendra Ndërkombëtare për Zgjidhjen e Mosmarrëveshjeve të Investimeve (ICSID) një gjykatë arbitrazhi, pjesë e Bankës Botërore, e dënoi Shqipërinë në Prill të vitit 2019 me 110 milion euro, duke […]

Besimtarët katolikë festojnë Pashkët – Imzot Frendo: Ëndrra e Jezusit edhe ëndrra jonё pёr njё Shqipëri më tё bukur

Ky është viti i dytë radhazi kur festa e Pashkës kremtohet në kushte pandemie. Besimtarët katolikë janë më të kufizuar për t’u mbledhur në grupime apo për të ndjekur meshën në Kishë. Megjithatë, mesha gjatë Javës së Madhe në vendin tonë ka vijuar, me besimtarët që kanë zbatuar rregullat kundër COVID-19.   Imzot Frendo: […]

30 Vjetori i masakrës së 2 prillit në Shkodër

Këtë vit mbushen 30 vite nga masakra e 2 prillit 1991ku mbetën të vrarë katër qytetarë shkodran. Pavarësisht pandemisë një prej organizatorëve të 2 prillit, Harris Murana i cili mbeti edhe i plagosur rëndë i kujton qytetarëve të Shkodrës që të mos e harrojnë 2 prillin, aq më tepër në këtë vit jubilee të […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara