e diel 17 janar 2021
e diel 17 janar 2021

 

Gjykata e Lartë ka rinisur shqyrtimin e çështjeve, pas më shumë se katër vite pushimi, që nga viti 2016, kur nisi dhe reforma në Drejtësi. Bëhet fjalë për proceset civile dhe administrative, që nuk kanë palë shtetin, të cilat gjykohen me 3 anëtarë në Gjykatën e Lartë. Në njoftimin për median, bëhet me dije se shqyrtimi do fillojë sipas kalendarit të planifikuar dhe shpalljeve në faqen zyrtare të kësaj gjykate, si dhe ambientet e jashtme të saj.

 

 

“Gjykata e Lartë ka filluar shqyrtimin e çështjeve gjyqësore në seanca publike, sipas kalendarit të planifikuar dhe shpalljeve në faqen zyrtare të kësaj gjykate si dhe ambjentet e jashtme të saj.

 

Dëshirojmë të sjellim në vëmendjen e palëve në proces dhe avokatëve, të cilët kanë paraqitur rekurse pranë kësaj gjykate, të konsultohen rregullisht me shpalljet zyrtare që bën Gjykata e Lartë në faqen e saj të internetit  www.gjykataelarte.gov.al , “Lista e Çështjeve të Shpallura për Gjykim” si edhe në ambjentet e jashtme të gjykatës (stendat publike)”, thuhet në njoftim.

Më shumë

Nis punën Komisioni i ri Qendror i Zgjedhjeve

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve kompletoi strukturën e re drejtuese, me nisjen nga puna të anëtarëve të Komisionit Rregullator dhe Komisionit të Ankimimeve dhe Sanksioneve, të zgjedhur nga parlamenti.   Ndërsa nga zgjedhjet e ardhshme të 25 Prillit, ndajnë pak më shumë se 6 muaj, Komisionit të Zgjedhjeve do t’i duhet të përballojë një volum […]

Një vit në sirtarët e Kuvendit! – Nis shqyrtimi i ligjit të ri “Për Shtetësinë”, lehtësi për shqiptarët me banim jashtë vendit

Pas një periudhe pritjeje prej rreth një viti nëpër sirtarë, Kuvendi ka futur në axhendën e punës ligjin e ri “Për Shtetësinë. Drafti është depozituar në Kuvend nga qeveria që në gushtin e vitit 2019 dhe synon të sjellë një seri risish në ligjin aktual që është në fuqi që prej vitit 1998.   […]

Vlora dhe pronat e saj – Dorëhiqet drejtori i 7-të i Kadastrës, pas 14 ditësh në detyrë

Dorëhiqet drejtori i shtatë i Kadastrës së Vlorës. Jurgen Pilkati u emërua në këtë detyrë në datën 2 qershor, ndërsa sot mësohet se ka dhënë dorëheqjen. Drejtori i radhës qendroi në detyrë vetëm 14 ditë. Arsyet e largimit nuk janë të qarta.   Jurgen Pilkati, u komandua në këtë detyrë pas dorëheqjes së Viola […]

Administrata do të vazhdojë të punojë nga shtëpia

Administrata do të punojë në distancë, çka do të thotë se përgjatë gjithë kohës së pandemisë një pjesë e punonjësve nuk do të shkojnë në zyrë.   Kjo është bërë tashmë zyrtare me anë të një rregulloreje të miratuar javën e shkuar në një pjesë të mirë të institucioneve ndërkohë që një model është […]

  • © 2017 Albanian Profile Të gjitha të drejtat e rezervuara